tiistai 28. helmikuuta 2012

Kirjahyllyn uudet asukkaat

Kirjaston poistomyynti on jotain ihan mahtavaa. Kirjastossa, jossa itse käyn poistetaan suhteellisen uusia ja hyväkuntoisia kirjoja, koska kirjastoa pienennetään. Huutava vääryys, mielestäni kirjastoa tulisi laajentaa eikä supistaa entisestään, mutta museo tai joku muu tarvitsee tilaa ja se lohkaistaan kirjastosta. Harmi, mutta onneksi minulta löytyy hyvä koti kirjoille. Mukaan tarttui muutama lastenkirja mm. H.C Andersenin Ruma Ankanpoikanen. Lisäksi kotiutin  Hanif Kureishin Esikaupunkien Buddhan ja Toni Morrisonin Minun kansani, minun rakkaani.Lisäksi kirppari reissulta tarttui mukaan Jane Campionin ja Kate Pullingerin Piano. Minusta kirjan kansi on älyttömän kaunis, eikä takakansikaan vaikuttanut pahemmalta. Mielenkiinnolla odotan, mitä kannet pitävät sisällään.


Tässä samalla kun nyt esittelen kirjahyllyn uutta satoa, niin voisin mainita että miehelle ostin pari päivää sitten Prismasta Jouni Hynysen ja Tommi Liimatan Rillipää ja läski. En voinut vastustaa 4,50 € hiihtoloma pokkaritarjousta, mutta päätin käyttää sen tällä kertaa miehen mielen piristämiseksi, kuin että olisin ostanut taas yhden kirjan itselleni hyllyyn odottamaan. Samalla tässä voin myös myöntää, että itsellänikin teos kiinnostaa - Hynynen on omanlaisensa persoona. Kuuntelin joskus äänikirjana Jouni Hynysen Mies katoaa ja ei minulla kyllä ollut moittimista, hauskaa kuunneltavaa oli kaikinpuolin.


Myös Leena Lumen synttäriarvonnasta voittamani Kamila Shamsien Kartanpiirtäjä ja Michael Cunninghamin Illan tullen ovat saapuneet onnellisesti perille ja koristavat minun kirjahyllyäni.


Voi kun joskus vain malttaisi tarttua oman hyllyn kirjoihin, mutta sorrun aina lainaamaan kirjastosta vinon pinon kirjoja, joita yritän saada luetuksi ennen eräpäivää. Joka ainut kerta kun menen vain palauttamaan kirjoja, raahaan lähes samanverran uusia lainoja kotiin. Uutuus kirjateline pitäisi piilottaa tiskin vierestä aina kun astun kirjaston ovesta sisään! Olen perustellut itselleni nyt, miksi voin hyvillä mielin siirtää omien kirjojen lukemista tuonnemmaksi... Kesällä en vauvan synnyttyä ehdi käymään kuitenkaan kirjastossa, joten voin lukea sitten oman hyllyn kirjoja. Oon maailman paras keksimään itselle syitä ja verukkeita eri asioissa mm. miksi koulutehtävät voi jättää aina viime tinkaan, pyykkiä ei tarvi pestä kuin kerran tai kaksi viikossa jne... Mutta mihinpä nuo minun aarteet tuolta hyllystä karkaisi, ne odottavat siellä hetkeä jolloin tartun niihin!

-Aletheia

3 kommenttia:

 1. Sama ongelma täällä: kirjastosta raahaan lukemista, vaikka kotonakin olisi vaikka mitä. Pitäisi ehkä ostaa tällainen oma "minikirjasto"-setti http://www.theliterarygiftcompany.com/personal-library-kit-1344-p.asp
  ja lainata jatkossa omasta hyllystä :)

  VastaaPoista
 2. Hauska idea,pitäisi kyllä itsekkin harkita tuollaista settiä. :DD

  VastaaPoista
 3. Kiva, että kirjat ovat tulleet perille! Molemmat ovat sitten hyviä;-)Eritysiesti minuun vetoaa jokin Shamsien kielessä...tyylissä.

  Olen niin pettynyt itseeni,kun en syttynyt Morrisonille, vaikka hän on niin suosittu ja pidetty...

  VastaaPoista