tiistai 21. helmikuuta 2012

Kurkistus kirjahyllyyn part. 2

Minulla oli aikomuksena kertoa teille vanhojen kirjojen kokoelmasta, mutta olen onnistunut hukkaamaan kameran laturin, joten en saa otettua kuvia kirjoista. Tässä maailmassa on varmasti olemassa joku tavaroita syövä eliölaji, koska tavarat katoavat kuin tuhka tuuleen eivätkä löydy enään mistään. Tai sitten on olemassa joku täysin toinen ulottuvuus, jonka nimi on Hukka. Sinne varmaan menee ne kaikki sukatkin, jotka katoaa pesukoneeseen pesuohjelman aikana.

No päätinkin kertoa kirjoista, jotka ovat tehneet minuun niin suuren vaikutuksen, että ne on ollut pakko hankkia omaksi. Osa tämän kategorian kirjoista on varmaan tullut mainittua aikaisemmissa postauksissa, ainakin P.S Rakastan sinua ja Alkemisti.

Ensimmäisenä voisin mainita Harry Potterit. En voi kerrassaan vastustaa Tylypahkaa ja sen ihmeellistä maailmaa. Lapsuuden ehdottomasti yksi suosikki kirjasarja, jonka olen kahlannut läpi useammankin kerran kyllästymättä. Vielä aikuisenakin se vetoaa monipuolisuudellaan, jännittävillä juonen käänteillään, kielellään ja lapsenomaisuudellaan olematta kuitenkaan liian lapsellinen. Haaveilin pitkään omastakin kutsukirjeestä nimenomaiseen noitien- ja velhojen kouluun, mutta koskaan ei pöllö minulle sellaista tuonut. Harmi, olisin ollut varmasti oikein hyvä loitsimaan, ainakin saisin hyvin tavarat katoamaan!


Twilight- sarja on kans hyllyssäni. Oi voi, Edward Cullen nyt vaan on ihana päiväunien kohde. Mikään mies ei ole niin täydellinen ja samalla niin vaarallinen. En oikeastaan osaa edes kertoa, mikä kyseisessä sarjassa on niin älyttömän hyvää, mutta jokainen kirja on pitänyt minua halussaan tiukasti yö unien kustannuksella. Aluksi olin ihan täysin vastaan koko vampyyrimaniaa, en halunnut ihan periaatteesta lähteä mukaan Twilight haihatukseen, mutta ensimmäisen elokuvan julkaisun jälkeen uteliaisuus vei voiton ja luin ensimmäisen osan. Se osui ja upposi ja viimeistä osaa odotin innolla, sehän piti hakea omaksi heti julkaisu päivänä.


Charlaine Harrisin Sookie Stackhouse -sarja on myös mukavan kevyttä ajanvietettä, johon hurahdin täysin ensimmäisen osan jälkeen. Tällä hetkellä hyllystä löytyy neljä ensimmäistä osaa ja tarkoitus on ostaa seuraavatkin osat. Eli vampyyrimania vei minutkin mennessään. Sookie Stackhouse -sarjaan perustuva telvisiosarja True Blood on myös hyvä! Ennenkaikkea sarjan tunnari on minun mieleeni, näin sivumennen mainitakseni.


Lisäksi rakastan aivan suunnattoman paljon Kaari Utrion tuotantoa ja olen ostellut hänen teoksiaan sitä mukaan kun olen halvalla löytänyt. Tällä hetkellä hyllystä löytyy Ilkeä sisarpuoli, Piritta Karjalan tytär, Pirkkalan pyhät pihlajat, Viipurin kaunotar, Rakas Henrietta ja Aatelisneito, porvaristyttö. En saa kyllikseni Utriosta, hän osaa kirjoittaa mielenkiintoisesti Suomen historiasta ja herättää sen eloon aivan silmien edessä!


Lisäksi paikan sydämessäni on ansainnut F. C. Burnettin Salainen puutarha. Luin sen ensimmäisen kerran ala-asteella ja palaan sen pariin vielä yhä uudelleen ja uudelleen! Toinen samanlainen kirja minulle on Michael Enden Tarina vailla loppua. Ne ovat minulle reitti omaan lapsuuteeni, kun pääsen tuttujen sankareiden pariin seikkailemaan, yhdenlaista nostalgoimista.


Dan Brownin Da Vinci -koodi oli aivan huikea seikkailu ja jännittävä lukukokemus. Minulta se löytyy hyllystä kuvitettuna laitoksena. Oli mukava nähdä kuvana omien silmien edessä se, mistä kirjassa kulloinkin puhuttiin. Ensimmäisen kerran luin teoksen kuitenkin ihan kuvattomana versiona. Kumpikin versio toimi aivan erinomaisesti minulle ja niin myös miehelle. Kyseiseltä kirjailijalta löytyy hyllystä myös Enkelit ja demonit, Kadonnut symboli, Murtumaton linnake ja Meteoriitti.


Siinäpä oli uusin kurkkaus hyllyyni. Olen nyt viime päivät taikinoinut tutkimustoiminnan ja projektisuunnittelun kirjojen parissa ja romaanien lukeminen on jäänyt vähemmälle. Kirja arvostelu Lumen tajusta on tulossa lähipäivinä kunhan saan kirjan luettua loppuun. Ensin pitäisi vaan saada koulutehtävät alta pois... :)

-Aletheia

3 kommenttia:

 1. Oon monta kertaa katsellut noita Kaari Utrion kirjoja, ne näyttää vaan niin söpöiltä! Uskaltaisikohan sitten tarttua :p Ovatko kaikki siis ihan yksittäisiä teoksia?

  ps. Mutkin unohdettiin kutsua Tylypahkaan. Mielenosoituksena en ole lukenut kakkoskirjaa pidemmälle.

  VastaaPoista
 2. Kannattaa kyllä tarttua jos historialliset romaanit kiinnostaa, on niissä mukana myös romantiikaakin. Urtiolla on yksittäisiä teoksia ja sitten on silleen että on pari tai kolme osaa. Kaarin Kirjasto -sarjassa on koottu samoihin kansiin aina kaikki nämä osat, ainakin minun käsittääkseni. Wikipediasta ainakin löytyi ihan hyvä lista Utrion tuotannosta. :)

  VastaaPoista
 3. Myös minun hyllystäni löytyy Potterit (osa myös englanniksi), Twilightit sekä yhtä lukuun ottamatta Sookie-kirjat :) huippuja kaikki. Utrion romaaneja on myös muutama, mutta yhtään en ole lukenut. Hänen tietokirjoistaan olen kyllä pitänyt paljon.

  VastaaPoista