keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Mario Reading: Nostradamuksen aikakirjat

Nostradamuksen aikakirjat on Da Vinci koodin tyylinen mysteerikirja, jossa vihjeitä seuraten metsästetään Nostradamuksen kadonneita ennustuksia. Kuten Da Vinci koodissakin, myös tässä teoksessa on rohkean päähenkilön lisäksi piinkova poliisi ja huomiota herättävän näköinen pahis.

Tarina saa alkunsa kun mustalainen Babel Samana ilmoittaa lehdessä kauppaavansa Nostradamuksen kadonneita säkeitä. Säkeistä kiinnostuu niin englantilais-ranskalainen kirjailija Adam Sabir, joka haluaa saavuttaa mainetta ja kunniaa ensimmäisenä ihmisenä, joka julkaisee nämä kuuluisat säkeet sekä entinen muukalaislegioonalainen Bale, joka on valmis eliminoimaan jokaisen, joka on hänen esteenään säkeiden saamisessa.

Tästä alkaa ajojahti ja mukaan seikkailuun sekoittuvat tiiviisti surmansa saaneen Babelin sisko Yola sekä hänen serkkunsa Alexis. Yhdessä Adam, Yola ja Alexis seuraavat vihjeitä kirkkojen kryptistä toiseen kannoillaan Bale sekä poliisit.

Huimaavan jännittävä seikkailu loppujen lopuksi, vaikka harkitsin alussa kesken jättämistä. Minuun ei oikein iskenyt verta tihkuvat kidutus kohtaukset, jossa uhri taittaa itse itseltään niskansa nurin. Onko sellainen oikeasti edes mahdollista? Päätin kuitenkin antaa kirjalle vielä mahdollisuuden, koska minua kiinnosti loppuratkaisu. Siispä hypin ällötävimmät väkivaltakohtaukset ylitse ja pian huomasin tarinan imaisseen minut mukaansa. Erityisen mielenkiintoisen lisän toi mustalaiskulttuurin runsas kuvaus, jotka kirjailijan mukaan on totta. Hän mainitsee kuitenkin, että on sekoittanut useiden heimojen tapoja keskenään. Mielenkiintoista kuitenkin, lisäksi kirjailija tarjoili mielenkiintoisia yksityiskohtia historiasta ja Nostradamuksen menneisyydestä. Reading on yksi tunnetuimmista Nostradamuksen tutkijoista, joten taustatiedot ovat ainakin kohdallaan. 

Odotin kuitenkin enemmän historiaa ja vähemmän takaa-ajoa, tappelua sekä ammuskelua. Näiden elementtien vuoksi suosittelin tätä teosta lämpimästi miehelleni, johon tälläinen hollywood -tyylinen action -henkisyys varmasti uppoaa paremmin kuin minuun. Teoksessa oli paljon utopisen yliampuvia sekä epäuskottavia kohtauksia ja pahis varsinkin tuntui melkoisen epäinhimillisesltä, tunteita kuohuttavalta rambolta. Vieläkin puistattaa kun ajattelenkin koko henkilöä! 

Olen kuitenkin kiinnostunut lukemaan trilogian seuraavatkin osat. Kaikista huonoistapuolistaan huolimatta tämä oli viihdyttävä ja jännittävä lukukokemus, joka parani hurjasti loppua kohden.  Kuten aikaisemmin mainitsin, Nostradamuksen aikakirjat kulkee Da Vinci koodin jalanjäljissä ja moni, joka on pitänyt Dan Brownin kirjoista varmasti pitää myös tästä kirjasta, vaikkei tämä missään nimessä yllä Brownin tasolle. Innolla odotan, mitä seuraavat osat pitävät sisällään. Ehkä lisää maailmanlopun ennustuksia, ainakin nimistä päätellen. Itse en ainakaan jaksa uskoa maailmanlopun ennustuksiin, mutta luenkin kirjoja täysin fiktiona.

The Antichrist -trilogia:
Nostradamuksen aikakirjat
Maya-ennustus
The Third Antichrist

Annan kirjalle arvosanaksi 3,5 / 5 pistettä!

-Aletheia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti