lauantai 19. toukokuuta 2012

11-haaste!

Maija ja Elma Ilona olivat haastaneet minut tähän näin. Luonnollisesti kummaltakin erit 11 kysymystä, joihin minun tulee vastata ja lisäksi minun tulee kertoa 11 satunnaista faktaa itsestäni. Aloitan 11 faktalla:

1. Opiskelen geronomiksi ammattikorkeakoulussa, eli tulevaisuudessa olisi tarkoitus valmistua seniori- ja vanhustyöntekijäksi.

2. Tällä hetkellä olen kylläkin ollut parisen viikkoa jo äitiyslomalla. Tulokas on kylläkin vielä masussa, milloin lie meinaa tulla. Kovasti jo odotetaan. :)

3. Minua kiinnostaisi opiskella yliopistossa äidinkieltä ja kirjallisuutta. Kirjastonhoitajankin ammati olisi mukava, mutta opiskelu ei ole sitä lempi puuhaa.

4. Olen juurtunut tänne Meri-Lappiin, en osaisi kuvitella asuvani muualla kaukana perheestä ja ystävistä.

5. Rakastan koiria, ja elämä olisi tyhjää ilman koiran tassujen tepsutusta.

6. Olen ikuistanut kahden aikaisemman koirani tassun jäljet nilkkaani. Aina mukana!

7. Olen lukenut ihan pienestä asti. Jo ennen kuin opin lukemaan ihailin lähikirjaston romaani hyllyjä, mutta tyydyin kuitenkin siinä vaiheessa vielä selailemaan kirjaston punaisella penkillä lasten kuvakirjoja. Äiti kertoo minun monesti karanneen pihalta luvatta kirjastoon selailemaan kirjoja. Vakio vieras siis pienestä pitäen.

8. Pelkään ihan naurettavan paljon käärmeitä. En pysty edes katsomaan kuvaa käärmeestä ilman sydämen tykytyksiä.

9. Minulla on taittovika, mutta en koskaan muista silmälaseja ennen kuin päätä särkee ja silmät harittaa. Luen myös hitaammin ilman laseja, mutta eipä tuo tunnu haittaavan.

10. Minulla on vain kaksi serkkua. Kumpikin on alle 2-vuotiaita. Olin lapsena kauhean kateellinen, kun kaverit aina kertoivat serkuistaan, joiden kanssa he olivat touhunneet sitä sun tätä.

11. Olen käynyt vain kerran kunnolla ulkomailla, Kreikassa vuonna -06. En osaa laskea päivän reissuja rajan toisella puolella Ruotsissa ulkomaanmatkailuksi. Haaparannalla tulee käytyä useamman kerran vuodessa. Nyt olen käynyt melkeinpä kerran viikossa Ikeassa.


Sitten olisi vuorossa ensin Maijan heittämät 11 kysymystä!

1. Mikä kirja sinulla on mielessäsi juuri nyt?
Susanna Alakosken Sikalat

2. Miksi?
Koska olin juuri äsken lukemassa sitä. Laskin sen tuohon työpöydälle viereeni sen noin 10 minuuttia sitten.

3. Mitä ajattelit lukea seuraavaksi?
Ajattelin yrittää uudestaan Rouva Bovaryn lukemista. Nyt olen joka kerta vain nukahtanut, kun olen yrittänyt lukea sitä. Jospa se nukahtelu johtuisi alhaisesta hemoglobiinista eikä kirjasta. Jos se ei vieläkään maistu vien sen suosiolla takaisin kirjastoon.

4. Milloin jätät kirjan kesken?
Silloin kun alan välttelemään kirjan lukemista. Siinä vaiheessa se  on jo paras ratkaisu, jos kirjan lukemaan alkaminenkin on vain ärsyttävää, eikä kirja tyydytä alkuunkaan lukuhimoja.

5. Millainen kirja pitää sinut otteessaan parhaiten?
Tuntuu, että tämä riippuu aivan mielentilasta ja elämäntilanteesta, joka sillä hetkellä vallitsee. Kirjassa täytyy kuitenkin tapahtua, koska pelkät kauniit sanat eivät riitä pidemmän päälle viihdyttämään. Huumorikin puree, se ei ole koskaan pahasta.

6. Omituisin lukemasi kirja?
Tähän on vaikea keksiä vastausta. Nyt äkkiseltään ei tule mieleen muita kuin Margaret Atwoodin Oryx ja Crake, jonka sain luetuksi aika vasta. Linnunradan käsikirja liftareille on myös omituinen kirja, mutta hyvällä tavalla!

7. Paras kirjailija on...
En halua laittaa kirjailijoita paremmuus järjestykseen. Pidän monista kirjailijoista ja jokaisella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa. Minulla on kestosuosikkeja, kausisuosikkeja sekä hetken huumaa -suosikkeja jne...

8. Oletko pettynyt johonkin kirjaan? Mihin?
Muutamiin kirjoihin olen pettynyt, koska niitä on ylistetty minulle maasta taivaisiin ja sitten lukiessa se ei ole yltänyt odotuksiin. Tulee olo, että on taas pidetty paljon melua tyhjästä. Minulle yksi tämmöinen kirja oli Marianne Fredriksonin Anna, Hanna ja Johanna. Samoin petyin pahasti Stig Larssonin Millenium -trilogiaan. Se ei vain ollutkaan niin huippuahyväihanaparas, vaikka sitä niin ylistettiin. Ei ollut minun makuun. Mutta makuja on erilaisia. Olen oppinut ettei kannata tuomita kirjaa suuntaan tai toiseen pelkkien puheiden perusteella!

9. Missä luet mieluiten?
Minä luen missä vain, mutta lempipaikkoja on seuraavat: Äitin luona oleva nojatuoli, joka sijaitsee ihanasti kahden valtavan ikkunan edessä nurkassa. Kesällä pihalla lökötuolissa auringon paisteessa. Kotona sängyllä löhöten, mutta divaanin nurkka kuuluu myös lempipaikkoihin.

10. Bloggaamisessa mieluisinta...
Kirjojen herättämien ajatuksien purkaminen. Paljon minulla ei riitä keskutelu kavereita kirjoista, on vain yksi ihminen, joka jaksaisi jutella kirjoista loputtomasti. Siksi on ihanaa kun voi jonnekkin purkaa ajatukset ja keskustella niistä. On myös mukavaa pitää lukua lukemista kirjoista, vaikka olen pitänyt lukupäiväkirjaa jo 10-vuotiaasta asti enemmän ja vähemmän säännöllisesti.

11. Minkä kirjan voisit lukea uudelleen ja uudelleen?
Harry Potterit, Salainen Puutarha, Tarina vailla loppua, Kotiopettajattaren romaani, Twilight -saaga näin muutamia mainitakseni.

Sitten olisi vielä vuorossa Elma Ilonan 11 kysymystä:

1. Mikä sää (tai muu luonnonilmiö) sinä olisit?
Tähän on vaikea vastata. Mieluiten olisin lempeä kesäinen auringonpaiste, mutta toisaalta rakastan ukonilmaa. Osaan ollakin välillä melkoinen myrsky.

2. Minkä väristä vaatetta ei vaatekaapistasi löydy?
Vaatekaappini sisältö on melkoisen monenkirjava, mutta sinapinruskeaa sieltä ei ainakaan löydy. Eikä vihreää, muistaakseni... kai! :D

3. Mitä sellaista haluaisit oppia, mitä et vielä osaa?
Haluaisin oppia ajamaan autolla. Minulla ei ole ajokorttia vielä, enkä osaa ajaa kuin ykkösvaihteella. Haaveilen monesti kuinka mukavaa olisi ajaa autolla, varsinkin kun polkee pyörällä vesisateessa.

4. Kerro jokin kokemasi Felix Cupla (=onnekas vahinko)?
Ou nou, onpa vaikea kymysys! Ei tule ainuttakaan mieleen näin yhtäkkiseltään, vaikka näitäkin on varmasti sattunut.

5. Nimeä yhdestä kolmeen sarjakuva hahmoa, joista pidät?
Luen todella todella vähän sarjakuvia, joten vastaukseni on varmaan melko perinteisiä. Aku Ankka, Tintti ja Wagner.

6. Rakkain musiikkimuisto?
Ensimmäinen kerta lavalla laulamassa mikin edessä. Toki en laulanut yksin, meitä oli kolme tyttöä ja kappale oli joku Tom Dooley tai vastaava. Huima kokemus 9-vuotiaalle pikku tytölle.

7. Millä kulkuneuvolla tekisit unelmalomasi? (Juna, laiva, lentokone, kuumailmapallo, jalat...muu mikä?)
Laivalla ehdottomasti. Maailmanympäriristeily olisi parhautta!

8. Katso ympärille huoneessa, jossa olet. Jos saisit pitää vain yhden siellä olevista tavaroista, mikä se olisi?
Minun ihana iPhone!

9. Jos tietäisi kuolevasi huomenna, mitä nauttisit viimeiseksi ateriaksi?
Todella vaikea kysymys, koska maailma on pullollaan hyviä ruokia. Jos nyt vastaan yhtä, niin parin tunnin päästä vastaisin ihan toista. Tällä hetkellä sanoisin että kiinalaista, eilen olisin sanonut että uunilohta, viime viikolla varmaan maksalaatikkoa! :D

10. Onko lasisi puoliksi täynä vai puoliksi tyhjä?
Se taitaa olla pääasiassa puoliksi tyhjä.

11. Mieleen painuvin paikka, jossa olet lukenut kirjan?
Rhodoksella hotellin uima-altaalla.

Olipas tässä pohtimista, joten jospa palaisin nytten Sikaloiden pariin. Nytten tulee poikkeuksellisesti kuvaton postaus, koska en ole omalla koneella kuvien ulottuvissa. :)

Niin ja kiitos haastajille. Minusta tuntuu että tämä on ollut jo joka toisessa blogissa, joten en ala erikseen haastamaan ketään. Jos jollakin on hinku tehdä tämä niin voin kyllä keksiä 11 kysymystä! :)

-Aletheia

1 kommentti:

  1. Mukavaa kun jaksoit vastata! Kaunista kesää ja lukuiloja :)

    VastaaPoista