tiistai 1. toukokuuta 2012

Huhtikuun luetut

Huhtikuu on ollut antoisa lukukuukausi minulle, vaikka kärsinkin parista pienemmästä lukujumista. Huhtikuun aikana jätin poikkeuksellisesti myös pari kirjaa kesken, josta toisesta tein kuitenkin arvostelun tänne blogiin, kun luin kuitenkin kirjaa yli puolen välin. Alkukuusta tein myös hienoja kirjahankintoja kirppikseltä ja kierrätyksestä. Tässä alkaa pikku hiljaa olemaan uuden kirjahyllyn tuskat, kun edelliset alkavat jo natista liitoksistaan. Olen myös alkukuun shoppailureissun jälkeen ostanut muutamia hyviä kirjoja sekä pelastanut ystävien kierrätyskasseista muutamia mielenkiintoisia kirjoja omaan hyllyyn odottamaan lukemista.

Mutta itse otsikon mukaiseen asiaan, huhtikuun luettujen kirjojen lista näyttää seuraavanlaiselta:
 • Marja Björk: Posliini
 • Marja-Leena Virtanen: Kirjeitä kiven alle
 • Joel Haahtela: Elena
 • Riikka Pulkkinen: Raja
 • Kathryn Stockett: Piiat
 • Joel Haahtela: Traumbach
 • Pirjo Tuominen: Täydellinen nainen
 • Carita Forsgren: Kolmen kuun kuningatar
 • Marianne Fredrikson: Anna, Hanna ja Johanna (jäi kesken kylläkin)
 • Johan Bargum: Syyskesä
 • Aapeli: Pikku Pietarin piha
 • Markus Nummi: Karkkipäivä 
Luin siis huhtikuussa 11 kirjaa, jos Anna, Hanna ja Johannaa ei lasketa mukaan. Poikkeuksellisesti luettujen lista on kotimaispainotteinen. Olen ylpeä itsestäni, sillä ennen kartoin kotimaisia kirjoja kuin ruttoa. Blogia perustaessa lupasin itselleni että yritän päästä ennakkoluuloistani irti ja tutustun vuoden aikana mahdollisimman paljon kotimaiseen kirjallisuuteen ja mielestäni olen onnistunut yllättävän hyvin. Olen innostunut erityisesti Joel Haahtelan tuotannosta!

Huhtikuun kirjoista arvio on odottamassa vielä Markus Nummen Karkkipäivä. Uuteen kuukauteen siirryn Hilja Valtosen parissa.

Mukavaa toukokuuta teille kaikille ihanille lukijoille ja kanssabloggaajille. Lukurikasta ja aurinkoista toukokuuta kaikille ja hyvää vappua!-Aletheia

5 kommenttia:

 1. Listaltasi kaipaan Bargumin Syyskesää...Yritän löytää sen omaksi.

  Vain Kirjeitä kiven alta olen lukenut, sillä Elena jäi kesken. Olen lukenut Haahtelalta vain Lumipäiväkirjat, josta pidin. Muu ei häneltä laske millään. Bargum on toista maata. Olethan lukenut Syyspurjehduksen, olethan!

  Oi Ihanaa Toukokuuta Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut Syyspurjehduksen ja hurmaannuin siittä, sen teoksen minä haluaisin saada itselleni! Mutta jos satun jossain näkemään Syyskesän kotiutan senkin kyllä mielelläni. Olen ihastunut myös ehdottomasti Bargumiin. :>

   Poista
 2. Minäkin kartoin ennen suomalaisia kirjoja. Mikäköhän juttu se on?

  Sinulla taitaa olla kolmensadan sivun tuntivauhti kun lukemisesta puhutaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä osaa sanoa, kai sitä ei suomalaisena luota siihen, että myös suomalainen osaa kirjoittaa hyviä kirjoja.

   No, äitiyslomalla ei ole muuta kuin aikaa lukea, vielä kun pienokainen ei ole syntynyt. :)

   Poista
 3. Oletpa ollut ahkera. Minun saldoni on paljon vähäisempi, vain kaksi kirjaa. Annamari Marttisen Valkoista pitsiä, mustaa pitsiä, sekä saman Mistä kevät alkaa.

  VastaaPoista