sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Kesäkuun luetut!

Hui kauhistus kuinka vauhdilla kesäkuu vilahti ohi sateisissa ja harmaissa tunnelmissa. Minulla lukusaldo jäi harvinaisen pieneksi, koska pikkuinen poika vaatii jakamatonta huomiota paljon osakseen. Siinä kirjat jää täysin toisarvoiseksi. Mutta aina kun tällä mammalla on hieman omaa aikaa, on mukava sukeltaa mielikuvitusmaailmoihin.

Kesäkuussa luettua:
 • Jennifer Weiner: Pieniä maanjäristyksiä
 • Jean Kwok: Käännöksiä
 • Linda Olsson: Sonaatti Miriamille
 • Marian Keyes: Hurmaava mies
 • David Foenkinos: Nainen, jonka nimi on Nathalie
Ehdottomasti parhaimmat kirjat kesäkuussa olivat Kwokin Käännöksiä sekä Keyesin Hurmaava mies.  Pääasiassa lukemiseni ovat olleet kevyehkön puoleista viihdekirjallisuutta, mutta se sopii kesään, vaikka kesä onkin tähän asti tarjoillut vain muutaman aurinkoisen päivän. Onneksi mukavat huumorilla ja tietyllä kepeydellä höystetyt kirjat tuovat mukavaa piristystä sadepäivään (jos ei lasketa ihanaa vauvan tuoksuista pikku pojan pulleroa mukaan :D ).

Kesäkuu on ollut myös antoisaa aikaa omalle kirjahyllylle. Tiensä hyllyyni ovat löytäneet Suzanne Collinsin Nälkäpeli -trilogian kaksi ensimmäistä osaa, Hugh Ambrosen The Pacific; Tyynenmeren taistelutoverit (tämä on kuitenkin enemmän miehelle kuin minulle), Rebecca Wellsin Jumalaiset Jajasiskot, Herta Müllerin Hengityskeinu, Juha Vuorisen Romaanikerjäläinen, Allison Pearsonin Kate Reddy - Täydellä teholla yötä päivää, P. D Jamesin Kuoleman maku ja Nikki Sixxin Heroiini -päiväkirja. Eli ihan mukavasti on tullut tehtyä löytöjä, vieläkö malttaisi tarttua oman hyllyn kirjoihin. Kirjastossakin tuli tehtyä taas löytöjä, vaikka jälleen kerran olin vain menossa palauttamaan kirjoja. Heinäkuulle on siis luvassa hyviä kirjoja ja toivottavasti olisi luvassa myös auringonpaistetta! Ja pahoittelen kuvanlaatua, iphonen huippuhyväkamera ei oikeasti olekkaan niin huippuhyväkamera. Toisaalta linssi voi olla vähän ,krhm, vaurioitunu, mutta tämä lahopää on taas hukannu oikean kameran jonnekkin. Näin sen viimeksi synnärilaukussa, minne lie hyvään talteen olen laittanut. :D

-Aletheia

2 kommenttia:

 1. Herta Müllerin Hengityskeinu olisi tässä listassa se, jonka itsekin haluaisin lukea. Olen lukenut häneltä jo neljä kirjaa ja pitänyt, pitänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomalaisessa kirjakaupassa on tarjous, jossa saa kolme pokkaria hintaan 12e. Sieltä vain hakemaan omakin kappale Hengityskeinua ja pari muutakin kirjaa saa samaan hintaan mukaan. :)

   Poista