sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Janet Evanovich: Ensin rahat

Alusvaatteiden sisäänostajasta palkkionmetsästäjäksi on hurja muutos. Stephanie Plumilla ei mene hyvin, hän on jäänyt työttömäksi ja hänet on täytynyt myydä ja pantata lähes kaikki huonekkalunsa sekä tavaransa selvitäkseen. Lopulta tulee tilanne että töitä on saatava, niinpä hän eksyy serkkunsa Vinnien takuulainausfirmaan, jossa on avoina palkkiometsästäjän paikka.  Toisin sanoen Stephanie alkaa jahtaamaan oikeuteen saapumattomia rikollisia, jotka ovat velkaa takuusummansa Vinnielle. Stephaniella on viikko aikaa napata poliisina toiminut Joseph Morreli, jota syytetään murhasta. Tästä muodostuukin melkoinen kissa ja hiiri -peli, varsinkaan kun Stephaniella ei ole alkuunkaan alan kokemusta. Hänen on vain opeteltava alan niksit ja pysyteltävä hengissä sekä löytää Morreli.

Todellinen page turneri kirja. Hyvä että nukkumaan malttoi yöllä mennä, kun oli pakko lukea vielä yksi sivu... Juoni oli todella koukuttava omalla kepeällä tavallaan. Sain nauraa nuoren naisen mokailulle sekä jännittää tosissani niskakarvat pystyssä päähenkilön puolesta. Tämä on dekkarityylinen kirja, joka on ehdottomasti suunnattu enemmän naisille. Flirttaileva, humoristinen ja jännittävä. Parasta antia oli kuitenkin ehdottomasti hullunkurinen Plumin perhe!

Päähenkilö on räväkkä ja kekseliäs persoonassa, jolta ei sisua puutu. Omalla tavallaan hän oli jopa hieman maskuliininen, mutta hänellä on myös pehmeämpikin puoli. Näin päähenkilön silmissäni jotenkin Sandra Bullockin näköisenä naisena.

 Ensin rahat on Stepahine Plum -sarjan ensimmäinen osa, kaikkiaan kirjasarjaan kuuluu 13 osaa. Jos kaikki osat ovat yhtä viihdyttäviä, hauskoja ja jännittäviä page turnereita, luen kaikki ehdottomasti. Kun tajusin tämän olevan kirjasarja teki mieleni hyppiä riemusta, sillä on ihana palata Stephanien pariin. Hänen isoäitiäänkin on ehtinyt jo tulla ikävä! 

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: WSOY
Ilmestynyt: 2008
Alkuteos: One for the Money
Sivuja: 318
Suomentanut: Hanna Tarkka

-Aletheia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti