maanantai 1. lokakuuta 2012

Syyskuun luetut!

Syyskuu mennä hujahteli ohi ihan yllättäen. On ollut työn täyteinen kuukausi, johon on mahtunut mm. tämän kirjabloggarin syntymäpäivät. Lisäksi kävin syyskuun aikana kirjastossa tekemässä niin huikean hyviä löytöjä, etten malttaisi pitää näppejäni erossa lainapinoista.

Lukusaldo on jäänyt mielestäni aika laihaksi. Olen lukemisen ohessa kuunnellut äänikirjoja, mutta tällä kertaa en ole kirjoittanut niistä blogiin arvioita, enkä kirjoitakkaan. Aika on niin kortilla, joten jostakin on pakko karsia pois. Kuuntelemani äänikirjat on Lokki Joonatan, joka kuuluu osaksi minun omaa klassikkohaastetta. En pitänyt alkuunkaan, odotukseni olivat kirjan suhteen melko korkealla, mutta ei vain ottanut kolahtaakseen. Lisäksi palasin yhden lapsuuteni lempisadun pariin. Kuuntelin Astrid Lindgrenin Marikkin

Luin seuraavat kirjat syyskuun aikana:
 • Louisa May Alcott: Naamion takana
 • Stephenie Meyer: Vieras
 • Carolly Erickson: Minä, Marie Antoinette
 • Andrei Makine: Ikuisen rakkauden kosketuksia
 • Nataša Dragnić: Kanssasi aina
 • George R. R. Martin: Valtaistuinpeli
Valtaistuinpelin lukemiseen minulla meni liki kaksi viikkoa. Oli melkoinen luku-urakka. Lisäksi laahaan taas perässä julkaisuissa. Olen saanut julkaistua arvostelut Marie Antoinetteen asti ja muut odottavat oikolukemista (aivanko muka huomaisin omia kirjoitus- ja pilkkuvirheitä).

Olen tehnyt paljon kirjalöytöjä syyskuun aikana. Olen kolunnut kirppiksiä ja alennusmyyntejä ja saanut melkoisen hyvän saaliin.

Susanna Hill: Rebekan varjo, Svava Jakobsdotter: Kultainen malja, Mary Stewart: Kristalliluola, Danuta Reah: Tummat vedet, Mourad: Kuolleen prinsessan puolesta, Cathy Kelly: Rakkauden kielioppi, Tess Gerritsen: Taidonnäyte.
 

Truman Capote: Aamiainen Tiffanylla, Anne B. Radge: Berliininpoppelit, Michael Cunningham: Tunnit, Johanna Sinisalo: Ennen päivänlaskua ei voi, Erlend Loe: Supernaivii, Joel Haahtela: Naiset katsovat vastavaloon, Michael Ondaatje: Englantilainen potilas, Kamila Shamsie: Poltetut varjot.

Nyt sitten katse kohti tulevaa talvea. En malta odottaa että tulee pakkaset ja ensilumi. Lisäksi joulukuuhun on enään vain kaksi kuukautta. Kohta saa laittaa puikot heilumaan ja neulomaan villasukkia koko perheelle. Lisäksi kohta saa ihan luvan kanssa alkaa odottamaan joulua ja suunnittelemaan lahjoja ja koristeita. En malta odottaa että saan ostaa ensimmäistä kertaa elämässä lahjoja omalle lapselle. Olen jouluhullu ja joulu on vuoden parasta taikaa tunnelmineen ja tuoksuineen. 

Oikein ihanaa talven odotusta lukijoille ja kanssabloggareille. Olen pahoillani että seuraamieni blogien kommentoiminen on jäänyt vähemmälle, aika on kortilla.  Silti luen teidän kaikkien arviot ja olen hengessä mukana. Joskus saatan jotain kirjoittaa jos olen sattunut saman kirjan lukemaan. Edelleen teidän blogienne ansiosta menen kirjastoon nälkävuotta pidemmän TBR -listan kanssa. 

 
Tunnelmallisin terveisin
Aletheia

8 kommenttia:

 1. Minullakin aika kortila. Itse asiassa sitä ei enää ole, vaan istun ylinopeutta ajavassa pnedoliinossa kaiken aikaa...

  Viimeinen kuva on aivan ihastuttava!

  Kirjoistasi Poltetut varjot on elämäni yksi kirjallinen kriisi, sillä olin jo tekemässä siitä ilmestymisvuotensa parasta kirjaa blogiini, kunnes pääsin kirjan keskikohtaa...Miksi ihmeessä samaan kirjaan ängetään kahden kirjan matskut, joskus kolmenkin.

  Tunnit on iki-ihana ja olen lukenut Anne B. Radgen koko trilogian ja siis myös Berliininpoppelit,

  Tess Gerritsen on aina kova sana!

  Kaunista, innoittavaa lokakuuta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pendoliino kuvaus on kyllä aika osuva, samanlainen tunne on minullakin.

   Hmm, mielenkiintoinen tuo kommenttisi Poltetuista varjoista. Saapa nähdä mitä itse pidän. En kyllä myöskään ymmärrä, että miksi joihinkin kirjoihin kuormataan liikaa matskua!

   Gerritseniä on kehuttu kovasti, siksi mielenkiintoni kirjailijaa kohtaan on huipussa, samoin odotukset hänen teoksiaan kohtaan.

   Ihanaa lokakuuta sinullekkin Leena!

   Poista
 2. Myöhästyneet synttärionnittelut! Aika makoisia kirjapinoja sinulla :) Täällä myös yksi jouluihminen. Juuri aamulla haaveilimme lasten kanssa, koska leipoisimme pipareita. Sovimme että sitten kun ensimmäinen lumihiutale leijailee ilmassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista. :)

   On kyllä tullut tehtyä löytöjä yllättävän paljon.

   Itsekkin kovasti olen jo suunnitellut joululeivonnaisia. Piparit eivät meillä ole kovassa huudossa, mutta tortut ja maustekakut kylläkin.Haasteena tänä jouluna on vain gluteenittomien versioiden leipominen. Mutta puhallahhan sitten tänne peräpohjolaan päin teidän piparintuoksua, niin saan minäkin oman osani siittä!:)

   Koristeitakin olen jo käynyt päässä läpi ja joululauluja on tullut rallateltua jo nyt. Voi miten malttaa odottaa. Ja ensilumi! <3

   Poista
 3. Kiinnostavia löytöjä olet kyllä tehnyt! Ja tiedän tuon, ettei aika tahdo riittää kaikkien kommentointiin, vaikka lukisikin arviot. Huoh. Kunpa olisi loputtomiin aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuorokaudessa voisi olla tuplasti enemmän tunteja ja sitten kun jaksaisi vielä valvoa, niin hyvä tulis! :D

   Poista
 4. Onpas taas kutkuttavia kirjapinoja! Lukuisaa lokakuuta sinnekin, tv. nimim. joulua odotellessa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukuisaa lokakuuta sinullekkin Elma Ilona! :)

   Poista