perjantai 30. marraskuuta 2012

Blogin joulukalenteri ja marraskuun luetut!

Aah, en malta pysyä nahkoissani, koska huomenna on jo joulukuu! Ajatella että huomenna voidaan yhdessä lapsen kanssa katsella TONTTU TOLJANTERIA <3. Voi kuinka suloiset jouluntuoksut jo leijailevat kodissamme, sormia syyhyttää askarrella ja leipoa, koristella ja kutoa. Olen henkeen ja vereen jouluihminen, siksipä ajattelin antaa ripauksen omaa joulumieltäni tänne blogin puolellekin ja järjestää joulukalenterin. Kalenteri huipentuu jouluaattona arvontaan, jossa voi voittaa kirjapalkintoja. Arvonnan säännöt ja palkinnot julkaisen jonkun luukun takaa, kunhan olen ne lopullisesti päättänyt. ;)

Tarkoituksena olisi että luukkujen takaa paljastuisi listoja, jouluisia kuvia ja muuta jouluista löpinää kirjoja unohtamatta. Idea hautomo käy kuumana koko ajan. 


Mutta sitten marraskuun luettuihin kirjoihin. Marraskuu ei ole määrällisesti ollut kovin runsas lukukuu, mutta laadullisesti sitäkin parempi. Lisäksi marraskuussa on ollut puuhaa jos monenmoista, joten lukeminenkin on jäänyt vähän vähemmälle. Myös sateiset ja harmaat päivät ovat vetäneet mielen niin matalaksi, että päivät on menneet lasta hoitaessa ja päiväunia nukkuessa. Horroksessa vain kohti lumen tuloa ja joulun iloa. Nyt sentään on ollut pakkasta ja olenkin nauttinut suuresti ja lenkkeillyt päivittäin. Sataisi nyt vain vielä sitä lunta niin johan muuttuisi mieli vielä paremmaksi.

Marraskuussa luin seuraavat kirjat: 

 • L. M. Montgomery: Sara, tarinatyttö
 • J.S Meresmaa: Mifongin perintö
 • Gaute Heivoll: Etten palaisi tuhkaksi
 • Milla Keränen: Sisilian ruusu
 • Herbjorg Wassmo: Lasi maitoa, kiitos
 • Margaret Atwood: Penelopeia
 • Petja Lähde: Poika
 • Sarah Waters: Vieras kartanossa
Kesken minulta jäi Max Brooksin Sukupolvi Z: zombisodan aikakirjat. Olin lukenut jostakin blogista kehuvat arviot kirjasta ja kokeilu mielessä lainasin suuresti mukavuusalueestani poiketen zombikirjan. Ei kauhean hyvin lähtenyt kirjan lukeminen käyntiin, kun kansikuvan katsominen auheutti jo kylmiäväreitä. Piti aina laskea kirja kansikuva alaspäin, kun alkoi muuten ahdistamaan. Olen kauhean hyvä kehittämään itselleni tälläisiä pienimuotisia neurooseja. Kun olin pari yötä taistellut henkeni edestä zombeja vastaan, niin miehen kehotusta noudattaen jätin kirjan kesken. Toki miehen piti ensin vähän patistaa ja takavarikoida kirja, ennen kuin suostuin luovuttamaan.

Ehdottomasti kuukauden parhaimmat ja lukukokemukset olivat Lasi maitoa, kiitos ja Vieras kartanossa, joista toinen kosketti minua syvälle sisimpään ja toinen sai pelkäämään kihelmöivän jännityksen vallassa.

Mutta hyvää alkavaa joulukuuta kaikille teille ihanille ja huomenna avautuu ensimmäinen luukku!

Joulun tunnelmaa keittiöstä
-Aletheia

10 kommenttia:

 1. Hauskaa, että sinäkin olet kehitellyt joulukalenterin blogiisi :)

  Ja minusta olet lukenut paljon! 8 kirjaa hei! :D

  (Minä pidin Zombisodan aikakirjoista, vaikka normaalisti en sellaista lue. Lukuisan Laura antoi sen minulle silloin Ota riski ja rakastu kirjaan - haasteen tiimoilta.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinun blogin kehujen myötä taisinkin uskaltaa tarttua Zombisodan aika kirjoihin.

   No onhan se 8 kirjaakin aika hyvin, varsinkin pienen lapsen äitille. :)

   Poista
 2. Joulukalenteri ja joulusuunnitelmat muutenkin kuulostavat hyvältä :)

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa, joulukalenterit ovat ihania! Omassa blogissani aukeaa huomenna runojoulukalenterin ensimmäinen luukku. Auvoisaa adventtiaikaa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääpä seurailla kalenteriasi. :)

   Auvoisaa adventtiaikaa sinnekkin!

   Poista
 4. Olen myöskin jo ihan joulufiiliksissä! Kalenterisi kuulostaa mukavalta, tulen varmasti joka päivä piipahtamaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu! Joulukuun alussa joulufiilikset on ihanan korkealla. :)

   Poista
 5. Ihania nämä joulukalenteri-ideat, jään odottelemaan!

  VastaaPoista