torstai 9. toukokuuta 2013

Karin Brunk Holmqvist: Pieni potenssipuoti

"Valloittavan tätitarinan opetus: Älä koskaan aliarvioi iäkkäitä naisihmisiä!"

Lähes kahdeksankymmentä vuotiaat vanhapiika sisarukset Tilda ja Elida asuvat pienessä kylässä omakotitalossa, jossa ei ole edes sisävessaa. Elämä kulkee omissa uomissaan tiukasti rutiineja noudattaen, eikä arki tarjoa naisille juuri mitään yllättävää. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun naapuritaloon muutta uusi asukas - vanha herrasmies kaupungista. Siskokset tutustuvat uuteen naapuriinsa ja saavat tältä vahingossa reseptin oivalliseen  ja toimivaan potenssilääkkeesseen.  Pian siskokset laittavat pystyyn postimyyntifirman ja kaavoihin kangistunut arki on saanut uuden sykähdyksen.

Odotin Pieneltä potenssipuodilta hersyvää huumoria, joka saa minut nauramaan vedet silmissä. En saanut ihan sitä mitä odotin, mutta en kuitenkaan ollut niin pettynyt kirjaan kuin voisi luulla. Kirja on ihanan hyväntuulinen ja siskokset ovat niin lämminhenkisiä ja jopa hupsuja, että heidän seurassaan viihtyi mainiosti. Juuri sopivan kokoinen kirja sai hymyn kareen nousemaan huulilleni ja  sai ehdottomasti hyvälle ja iloiselle tuulelle. 

Juoni ei ole kummoinen, eikä se tarjoillut lukijalle suuria yllätyksiä. Oikeastaan kirjan juoni on ennalta-arvattava. Kirjan hienous ei kuitenkaan ollut siinä, vaan sisaruksissa, jotka löytävät yllättäen vanhalla iällä uuden suunnan elämälleen. Kirja huokuu hyväntuulista ja postiviista energiaa siinä määrin, että se tekee lukijan olon mukavaksi. 

Kirja on juuri sopiva paketti, jonka lukaisee nopeasti läpi ja saa samalla pienen positiivisuuspotkun. Ihanteelinen välipala kirja, jota suosittelen lukemaan. Tämä voisi olla oivallista lukemista masentavan työpäivän jälkeen, sadepäivänä tai kun mieli on muuten vain matallalla ja kaipaisi jotain piristysruisketta päivään. 

Annan kirjalle 4 / 5 pistettä!

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: Bazar
Ilmestynyt suomeksi: 2011
Alkuteos: Potensgivarna 
Sivuja: 220
Suomentanut: Raija Rintamäki

3 kommenttia:

  1. Puntaroin mielessäni luenko joko tämän vai Satavuotias joka karkasi ikkunasta -kirjan. Jotenkin jäi "vanhusvaihe" päälle Kuolema Ehtoolehdossa jälkeen :D Sitä kyllä suosittelen!

    VastaaPoista
  2. Minua on kiinnostanut tämä kirja jo aika kauan, mutta vielä en ole tähän kirjastoon törmännyt. Aion kyllä lukea tämän osuessa tielleni, vaikuttaa sopivan helpolta ja hauskalta :).

    VastaaPoista
  3. Aina välillä sitä suorastaan tarvitsee pientä kirjallista piristyspilleria :-)

    VastaaPoista