tiistai 2. heinäkuuta 2013

Kesäkuun luetut!

Niin sen vaan vaihtui kesäkuu heinäkuuksi. Kohta loppuu minunkin joutoaika (voiko kotiäitiyttä hyvällä omalla tunnolla sanoa joutoajaksi? Kyllä tuossa meän yksivuotiaassa on virtaa ku pienessä pitäjässä ja hommaa kyllä on vaikka muille jakaa.) ja elokuussa astelen yli vuoden tauon jälkeen koulunpenkille ja kylläpä jännittää. Eniten jännittää se miten sitä osaa enään runsaslukuisen 1,5 vuoden jälkeen orientoitua koulukirjoihin, jotka yleensä on kuivaakin kuivempaa luettavaa. Sitten jännittää se, että miten aika riittää lukemiselle koulun, arjen pyörittämisen ja fitness harrastuksen lomassa. Normaalit ihmiset olisivat jännityksissään siitä miten kemiat kohtaa uusien luokkakavereiden kanssa ja kerkeääkö tekemään annetut tehtävät aikarajojen sisällä, saako suoritettua kaikki kesken jääneet kurssit valmistumispäivään mennessä vai pitääkö anoa lisäaikaa. Mutta ehei, tämä kirjatoukka murehtii sydän sykkyrällä kuinka ehtii lukea kaikki ihanat syksyn uutuudet, pitää blogin pystyssä ja lyhentää TBR-listaa.

Olen lohduttanut itseä sillä että oikea kirjaihminen löytää aina pienen hetken hyvälle romaanille; illalla sängyssä, hyppytunnilla, linja-autossa ja viikonloppuisin sekä etäpäivinä. 

Mutta sitten kesäkuun luettuihin. Kylläpä harmitti kun melkein, aivan parista sivusta jäi kiinni, sain Gillian Flynnin Kiltin tytön kesäkuun listaukseen. Olin melkein lopussa, kesäkuun viimeisinä tunteina, ja sitten nukahdin. Luin kirjan loppuu siis vasta heinäkuun ensimmäisenä päivänä. Mutta seuraavat kirjat ehdin lukemaan kesäkuun puolella:

 • Cornelia Funke: Mustesydän
 • Aravind Adiga: Valkoinen tiikeri
 • Grace McCleen: Ihana maa
 • Paolo Giardáno: Alkulukujen yksinäisyys
 • Chris Cleave: Poikani ääni
 • Helena Waris: Sudenlapset
 • Villy Sorensen: Ragnarök - Jumalten tuho
 • Pia Juul: Hallandin murha 
Vain 8 kirjaa, mutta täytyy olla tyytyväinen että ylsin edes tuohon lukemaan. Koko kesäkuu on ollut sellaista kiirettä ja vilinää, että menee varmaan koko heinäkuu palautuessa. Kesäkuu alkoi lapsen korvatulehduksella ja pikkusen 1-vuotispäivä jouduttiin siirtämään. Sitten vieraita kävikin ripotellen parin viikon ajan. Voin vannoa että minulle kasvoi imuri toiseen käteen ja moppi toiseen käteen kiinni. Olen sitä porukkaa, kun puhelin soi että on tulossa vieraita alan hullunlailla siivoamaan ja puunaamaan. Sitten on käyty parissa rippijuhlissa ja ihan liian monilla syntymäpäivillä. Eräskin päivä on mennyt kauppoja kierrellessä ja etsimässä sopivaa lahjaa.  Ja jos näen vielä yhdenkin täytekakun alan itkemään. Helsingistä tuli mieluisia vieraita ja lastakin käytettiin eläinpuistossa. Juhannus meni perheen kanssa grillatessa, enkä vieläkään ymmärrä sitä grillaamisen hienoutta. Yäk, grillattu mikä vaan on pahaa. :o

Nyt on sitten ihanan tyhjän näköinen kalenteri heinäkuun osalta. Miehellä vielä tämä viikko lomaa, joten aikomuksena on levätä, treenata ja lukea mahdollisimma paljon.

Ihanaa heinäkuuta kaikille, toivottavasti saataisiin vielä hyviä ilmoja ja auringonpaistetta. Tällä perukalla ei ole keleissä ollut paljon kehumista.


http://weheartit.com/entry/66738524/via/spepaj


2 kommenttia:

 1. Hah, onpas hauskaa ettet pidä grillatusta ruuasta! Olet ensimmäinen lajiaan, johon minä törmään :)

  Kun minä kävin vielä koulua ja bussimatkani kesti puolisen tuntia suuntaansa, ne olivat päivät parhaat hetket lukea <3 Jotenkin liikkuvassa kulkuvälineessä pääsen kirjaan parhaiten mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo grillatussa ruuassa on omituinen sivumaku, joka ei imartele. :D

   Bussissa on kyllä oivallista lukea. :)

   Poista