keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Marraskuun luetut

Nyt on vihdoin saavuttu joulukuun puolelle. Ihanaa joulu <3 Mutta alkukuu tarkoittaa myös luetut listan päivittämistä, eli mitä tulikaan luettu marraskuussa.
 • Amor Towles: Seuraelämän säännöt
 • Johanna Ervast: Jäähyväiset Einolle
 • Joyce Carol Oates: Putous
 • J.K. Johansson: Laura
 • Victoria Hislop: Saari
 • Grégoire Delacourt: Onnenkoukkuja 
Kuusi kirjaa tuntuu kovin vähältä, mutta jokainen kirja oli hyvä ja laatu korvaa määrän, eikö niin? Nyt olen juuri lopettelemassa Laulu punaisesta huoneesta ja yöpöydällä odottaa Riikka Pelon Jokapäiväinen elämämme, joka voitti Finlandia palkinnon. Onnea Pelolle voiton johdosta!  Luettavaa on muutenkin vaikka millä mitalla, että ihan kihisen kun tiedän mitä mahdollisia aarteita lainapinoissa odottaa vuoroaan. Enään viimeiset rutistukset koulua ennen lomaa ja kaksi tehtävää sekä yksi tentti. Sitten vain luen romaaneja ja nautin. 

Ihanaa joulunodotusta ja lukurikasta joulukuuta. Vinkatkaapa mitä kirjoja teidän toivomulistalta löytyy? Itse ajattelin olla toivomatta yhtään kirjaa ennen kuin olen lukenut edes osan omista kirjoista. Viime joulunkin lahjakirjat on lukematta vielä. :D 
 
Lopuksi pieni jouluruno, jonka löysin netistä. Otan pienen kunnian äitinä, joka maha pystyssä joulun tuoksut ja tunnelman on tuonut tähänkin pirttiin, on yön pimeydessä tehnyt tontun töitä ja juossut tarjousten perässä. Mutta kunnia myös muillekkin äideille ja miksei iseillekkin, jotka ovat joulun tehneet. Ihana muistella noita kultaisia lapsuuden jouluja, mutta ihana tehdä joulua nyt omalle kasvavalle perheelle <3 (Nää on nää raskaushormoonit ku mää alan höpisemään jo ihan pehmeitä :D)

Kaikki kunnia äideille …

… jotka ovat kituuttaneet
ja säästäneet ja ostaneet
ja jahdanneet erikoistarjouksia,
jotka ovat leiponeet
ja keittäneet ja jauhaneet,
jotka ovat kaivaneet ullakon kätköistä
joulukoristelaatikon,
jotka ovat kiipeilleet ripustamassa koristeita,
jotka ovat yötämyöten tehneet
salaisia valmistelujaan,
jotka ovat ostaneet ja kirjoittaneet
kaikki joulukortit ja lähettäneet ne ajoissa,
jotka ovat ommelleet Marialle kuusijuhlamekon,
jotka ovat väittäneet tontun maistaneen
riisipuuroa (ei kissan),
jotka penkovat takuutodisteen
ryppyisestä käärepaperikasasta,
jotka saavat lapset vuoteeseen,
jotka herättävät heidät ajoissa joulukirkkoon,
jotka valmistavat meille joulun.
- Pam Brown s.1828 -


4 kommenttia:

 1. Hienoja kirjoja olet lukenut! Tai ainakin itse pidin kovasti Seuraelämän säännöistä ja Onnen koukuista. Oatesin kirjaa en ole (vielä) lukenut, mutta sen on pakko olla hyvä!

  En tiedä lahjooko minua kukaan kirjalla, mutta itselleni ostan joululahjaksi näillä näkymin Donna Tarttin The Goldfinchin ja Eleanor Cattonin The Luminariesin. Niitä tuskin jouluna kuitenkaan vielä luen, vaan suunnitelmissa olisi ottaa joulunviettoon mukaan Joyce Carol Oatesin Blondi ja Hannah Kentin Burial Rites, joita molempia olen himoinnut jo kauan! Olisipa pian joulu. :D Toisaalta pitäisi myös saada kandintyö tammikuussa valmiiksi, joten senkin parissa saan varmasti aikani kulumaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon Goldfinchin olen kiinnostunut itsekkin lukemaan. :) Blondi onkin aikamoinen järkäle, se löytyy minulta itseltäni hyllystä. :) Voih, kyllä noiden koulutehtävien kanssa saa uhrauttua aikaa ja kandi onkin jo vaativa työ. Itse saan harmaita hiuksia ja AMK:n opparisuunnitelman kanssa. :D

   Poista
 2. Mielenkiintoista kuulla mitä mieltä olet Seuraelämän säännöistä, minuun se ei tehnyt kovinkaan suurta vaikutusta vaikka WSOYn Aikamme kertojia -sarjaan kuuluukin. Olen pitänyt monista sarjaan kuuluvista kirjoista ja oppinut luottamaan siihen että tiedossa on laatua :)
  Odotan joulua ihan älyttömästi ja sitä että saan muutaman päivän vain lukealukealukea. Ja tietty syödä suklaata ;) Minä toivon juurikin Pelon Jokapäiväinen elämämme, Koskisen Ystäväni Rasputin, Westön Kangastus 38 ja Pessln Yönäytös. Ainoa vaan, että en malttaisi millään odottaa jouluun saakka, vaan haluaisin lukea Pelon kirjan jo nyt! :)
  Ihanaa joulun odotusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä pääasiassa pidin Seuraelämän säännöistä, vaikka muut Aikamme kertojia -sarjan kirjat ovat pääsääntöisesti olleet pettymyksiä. Mutta lisää sitten kun julkaisen arvion. :)

   Oi odotan itsekkin joululomalta niin tuota että saan lukea romaaneja. Nyttenki iltalukemiseksi pitää napata yrittäjän opas, vaikka yöpöydällä makaa hillitömän koukuttava dekkari. Mitä itsekidutusta. :D Minä luin juuri Pelon kirjan, mutta nuo muut olisivaat olleet minunkin lahjalistalla jos olisin kirjoja toivonut. ;)

   Poista