maanantai 10. helmikuuta 2014

Saara Kesävuori: Tarkasti vartioitu

Huomasin kirjaston uutuushyllyssä Saara Kesävuoren dekkarin Tarkasti vartioitu ja pikaisesti takakannen silmäiltyäni pudotin kirjan lainakoriin. En huomannut että kirja oli jatko-osa, itsenäinen kylläkin, Kesävuoren ensimmäiselle majuri Holma dekkarille. Kirjassa viitattiin paljon aiemmin ilmestyneen kirjan tapahtumiin, joten koin että olisi ollut parempi lukea ensimmäinen osa ennen kuin tarttui tähän kirjaan.

Keskellä ei mitään on sairaala, jossa hoidetaan vaikeasti dementoituneita vanhuksia sekä väkivaltarikollisia. Tuolla sairaalassa on töissä kunnianhimoinen psykiatri Katri Palmgren, joka aikoo käyttää oman menestyksensä välineenä mielentilatutkimuksessa olevaa potilasta Kaarlo Karemaata. Karemaa on syytettynä pikkuveljensä murhasta ja isänsä pahoinpitelystä. Pian Katri saa huomata että on matkalla Ateenaan Karemaan pakottamana, sillä mies on laittanut alulle tapahtumaketjun, jonka Katri haluaa saada pysäytettyä. Ateenassa vilisee suomalaisia ihan ruuhkaksi asti ja monet näistä henkilöistä ovat takertuneen samaan verkkoon.

Olihan Tarkasti vartioitu ihan mukiinmenevä dekkari ja se menetteli viihdekirjana. Kuitenkin kirjassa oli niin paljon epäuskottavia piirteitä, että se sai minut hieman kurtistelemaan kulmiani. Tuntui jotenkin että kirjan henkilöt pyörivät niin ahtaassa piirissä ja osa oli mukana vain sattumasta, ettei se tosi elämässä ole mitenkään mahdollista. Nyt seuraa juonipaljastuksia, mutta pakko avautua. Kirjan alussa Karemaa kiristää Katria ja Katri toimittaa erään nauhurin Karemaan kätyrille, jonka tulee toimittaa tuo nauhuri Ateenassa olevalle Karemaan siskolle. Kätyri osottautuukin Karemaan äitipuoleksi. Majuri Holma matkustaa Ateenaan vanhempiensa pyynnöstä selvittämään Bruno Seferin katoamista. Bruno on Holman vanhempien taloudenhoitajan poika. Holma törmää Seferien luona päivällisellä Karemaan siskoon, jonka kanssa heillä on yhteistä historiaa. Ateenaan matkustaa myös Haanpää veljentyttönsä Viivin kanssa. Kappas vain, Viivi on joutunut Karemaan pahoinpitelemäksi ja vaurioitunut psyykkisesti. Surkeiden sattumusten kautta tuo Karemaan nauhuri päättyykin Viiville, joka kuulee nauhalta pahoinpitelijänsä äänen ja tippuu järkyttyneenä jyrkänteeltä. Holma ja Haanpää alkavat selvittää juttua ja se kietoutuukin Katri Palmgrenin laittomiin lääkekokeiluihin Ateenassa. Siihen liittyy Katrin työpaikka ja sitten vielä Sefertikin. Lopussa jätettiin vähän auki vielä että jospa siihen liittyisi vielä enemmänkin. Siis mitää? Menee liian epäuskottavaksi minun mielestä, että kaikki nuo ovat sattumalta yhtä aikaa Ateenassa ja liittyvätkin sitten toisiinsa noin tiivisti.

Kirja ei siis onnistunut vakuuttamaan minua ollenkaan epäuskottavuuksien osalta, mutta viihdekirjana se oli ihan ok.

Annan kirjalle arvosanaksi 2,5 / 5 pistettä!

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: Tammi
Ilmestynyt: 2013
Sivuja: 360

Mistä minulle ja miksi: Kirjaston uutuushyllystä bongasin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti