torstai 3. huhtikuuta 2014

Maaliskuun luetut!

Nyt ollaan siirrytty huhtikuun puolelle ja on aika kasata listaksi viime kuun luetut kirjat. Maaliskuussa luin seuraavat teokset:

 • Tua Harno: Ne jotka jäävät
 • Erik Axel Sund: Varistyttö
 • Pauliina Vanhatalo: Korvaamaton
 • Yiyun Li: Kultapoika, smaragdityttö
 •  Haruki Murakami: Kafka rannalla
 • Joel Haahtela: Tähtikirkas, lumivalkea
 • Terttu Autere: Huhtikuun morsian
Kaiken kaikkiaan luettuja tuli yhteensä seitsemän kappaletta. Ei siis määrällisesti päätä huimaa, mutta Murakamin Kafka rannalla onkin melkoinen järkäle ja sen lukemisessa vierähti tovi. Toiseksi lukemista on verottanut myös se että viime kuun 19. päivä tapahtui se kauan odotettu perhetapahtuma, kun pikku lukutoukka kakkonen päätti vihdoin ja viimein jättää yksiönsä ja syntyä. On siis selvää että nyt kun arki on vauvan tuoksuista ja vähä unista, blogi ei päivity välttämättä yhtä usein kuin ennen. Lukemaankaan en tietenkään ehdi ihan samalla tavalla, ennenkuin arki alkaa tasaantumaan ja univelka vähenemään. Meillä luetaan siis enimmäkseen nyt lasten iltasatuja esikoiselle kuin romaaneja. Mutta varastossa on paljon julkaisemattomia arvioita ja tietenkin koko ajan on minulle tyypillisesti kirja kesken. Tälläkin hetkellä luvussa on Johan Theorin Verikallio ja yksi tietokirja, josta kerron lisää myöhemmin. En siis tosiaankaan ole putoamassa langoilta! :)

Mutta maaliskuuhun ja kirjoihin takaisin. Kuukauden ehdottomaksi helmeksi nousi Murakami! Oi kuinka täydellinen kirja Kafka rannalla olikaan. <3 Pettymystä ei myöskään tuottanut Haahtela, jonka kirjoihin olen aiemminkin rakastunut. Kesken jäi Philippe Claudelin Harmaat sielut, jossa kerronta oli liian sekavaa ja rakenne tuntui liian hajanaiselta. Tuntui etten saanut juonesta kunnolla kiinni missään vaiheessa, joten hieman yli puolen välin päätin luovuttaa ja antaa tilaa hyville kirjoille. Varistytöstä julkaisinkin postauksen aikaisemmin maaliskuun puolenvälin tienoilla. Kirja oli minulle äärimmäisen raskas lukukokemus. Kuitenkin maaliskuusta lukukuuna jäi hyvä maku, luin monta hyvää teosta!

Kirjaston lainapinossa odottaa monta huimaa teosta, joten yösyötöille on ainakin luvassa laadukasta viihdykettä. Kiinnostaisikos teillä joskus lukea postausta lastenkirjoista, joita meidän parivuotias pojan jässikkä tykkää iltasaduksi kuunnella ja mitä tämä mamma on itse kirjoista mieltä? :)

Aurinkoista ja lukurikasta kevättä kaikille! <3

8 kommenttia:

 1. Onnea perheenlisäyksestä ja ihanaa kevättä sinullekin! :)

  VastaaPoista
 2. Onnea uudesta pienestä perheenjäsenestä! Lastenkirjat kiinnostavat aina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja muutama postaus onkin jo ideamyssyn alla hautumassa, pitäisi vain tarttua tuumasta toimeen. :p

   Poista
 3. Onnea uudesta tulokkaasta :)

  Varistyttö vaikuttaa aika hurjalta kirjalta. Täytyy jossain vaiheessa lukea se.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo, Varistyttö oli hurja ja rankka lukukokemus.

   Poista