maanantai 23. kesäkuuta 2014

Jennifer Lee Carrell: Shakespearen salaisuus

Shakespeareen erikoistunut tutkija Kate Stanley on Lontoossa ohjaamassa Hamlet näytelmää. Kesken harjoitusten hänen vanha omalaatuinen tutkijakollega ilmestyy teatterille ja kertoo löytäneensä jotain mielenkiintoista ja järisyttävää. Ennen kuin Kate saa tietää koko totuuden hänen teatterissaan syttyy tulipalo. Sammutustöiden jälkeen teatterista löydetään tuon kollegan ruumis. Ennen kuolemaansa kollega on kuitenkin jättänyt Katelle rintakorun ja vihjeen, jonka perään Kate lähtee. Pian hän saa huomata olevansa kiedottuna Shakespearen salaisuuksiin, joutuen matkustelemaan ympäri maailmaa vihjeitä seuraten. Kaiken aikaa Katella on murhaaja kannoillaan. Tuo henkilö ei halua Katen saavan selville totuutta Shakespearesta. Myös poliisi hönkii Katen niskassa epäillen häntä kaikista noista murhista.

Ai että, minuun vetoaa nämä Da Vinci- koodimaiset juonenkehittelyt, vaikkei ole eteen tullut vielä Da Vindi- koodin voittanutta. Mutta siis, kuitenkin ratkotaan vihjeitä ja matkataan vihjeiden perässä aina uusien mysteerien äärelle. Sitten kun mysteerin kohteena on vielä kaikkien tuntema Shakepeare ja kyseenalaistus hänen henkilöllisyydestään sekä kadonnut näytelmä, niin johan oli tämä lukija myyty. Toki aluksi olin hieman skeptinen kirjan suhteen, sillä vaikka juoni vaikutti mielenkiintoiselta ja kirjan kansikin on minuun vetoava, niin eräs ystäväni moitti kirjaa huonoksi. Siittä syystä olen jättänyt kirjan moneen kertaan kirjastosta lainaamatta, koska ajattelin että hyvältä vaikuttava juoni on pilattu huonolla kerronnalla. Onneksi kuitenkin voitin ennakkoluuloni ja päätin kokeilla itse. 

En voi kuitenkaan sanoa että tämä olisi ollut täysien pisteiden kirja. Vaikka Carrell kyllä pystyi kuljettamaan tarinaa hyvin ja mielenkiintoisesti eteenpäin, hän oli ujuttanut kirjaan sopivasti kaksi aikatasoa ja kirjassa oli paljon historiallista nippelitietoa, niin kaiken kaikkiaan tämä oli vain oikein hyvä viihdekirja. Joskus nippelitietoa tuntui olevan ehkä vähän liikaa ja jotkut juonenkäänteet olivat välillä hieman yliampuvia.  Mutta kuitenkin jos haluaa lukea hyvän ja viihdyttävän dekkarin, jossa ratkotaan historiallista mysteeriä, niin kannattaa ehdottomasti tarttua tähän kirjaan. Shakespearen salaisuudesta ei puutu vauhtia ja vaarallisiatilanteita. 

Annan kirjalle 3,5 / 5 pistettä!

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: Bazar
Ilmestynyt: 2010
Alkuteos: Interred with their bones (2007)
Sivuja: 524
Suomentanut: Laura Jänisniemi

Mistä minulle ja miksi: Kirjastosta lainasin kun uteliasuus vei lopulta voiton.

4 kommenttia:

 1. Olen lukenut tämän ennen blogiaikaani, muutamia vuosia sitten, minulla oli juuri tuolloin menossa Da Vinci-koodi tyylisten kirjojen villitys, ja silloin tämäkin kirja tarttui mukaani. Hämärästi muistan jotain, ehkä jopa syyllisenkin - jonka taisin arvata -, juu, kyllä, muistikuvia nousee mieleen. =D Ihan ok kirja, ei mikään mullistava, ei niin koukuttava kuin herra Brown parhaimmillaan, mutta kuten sanoit, hyvä viihdekirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä törmännyt kirjailijaan joka olisi lumonnut minut niinkuin herra Brown parhaimmillaan. :D

   Poista
 2. Tämä kiinnostaa, sillä kirja kuulostaa juuri sellaiselta, jonka todella mielelläni ahmaisisin joskus jännityksen nälkään. Tosin en taaskaan muistanut koko kirjaa ennen kuin huomasin bloggauksesi, vaikka kirja on herättänyt mielenkiintoni jo aiemmin, joten ehkäpä täytyy laittaa tämä joskus lainauslistalapulle, jotta oikeasti muistaisin poimia kirjan kirjastosta mukaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa laittaa ylös, tämä on mitä mainiointa lääkettä jännityksen nälkää ja hyvää viihdykettä kesähelteillä. :)

   Poista