keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Helena Waris: Talviverinen

Kirottu mies, talviverinen, kulkee Valkoisten susien maassa ja tuntee voimiensa vähenevän. Seuraajat ovat hänen kannoillaan. Niukkoina lepohetkinään hän muistelee varttumistaan, veriveljeään, ensirakkauttaan. Hän muistaa myös toisen naisen, jonkan kanssa hänen oli tarkoitus viettää loppuelämänsä. Sekä kolmannen naisen, joka riisti häneltä mahdollisuuden tuohon elämään. Tämä kirja on Pohjankonnun Troin tarina.

Wariksen Pohjankontu -trilogia on ollut yksi parhaimmista kotimaisen fantasian sarjoista, joita olen lukenut. Ja nyt se on saanut arvoisensa päätöksen ja voi että minua harmittaa että se on loppu nyt, olen lukenut kaikki kirjat. Varmasti tulen palaamaan kirjojen pariin vielä uudelleen, niin suuren vaikutuksen ne ovat minuun tehneet. Kuten aiemmatkin osat tämäkin oli nopea ja helppo lukuinen sekä viihdyttävä kirja. Talviverinen sijoittuu ajallisesti kahden aikaisemman osan lomaan ja on puhtaasti edeltäjistään eroten Troin tarina. Mutta Troi taas on henkilöistä se, joka on aikaisemmissa osissa herättänyt eniten mielenkiintoa. Jokaista sarjan kirjaa on ollut ilo lukea ja jokainen on ollut hyvä. Parhaimpia mielestäni olivat kuitenkin tämä ja ensimmäinen osa.

Annan kirjalle 5 / 5 pistettä!

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: Otava
Ilmestynyt: 2013
Sivuja: 332

Mistä minulle: Kirjastosta

1 kommentti:

  1. Koskakohan mä rohkenisin lukea jotain fantasiaa, ihan kiinnostavalta tämäkin kuulostaa... tästä saisit Talvihaasteeseen osumaan jos olet siinä mukana :)

    VastaaPoista