tiistai 16. joulukuuta 2014

Petri Vartiainen: Isäasentoja

"Lapset ovat isän elämän valo, heidän vuokseen mies venyy mihin vain asentoon tahansa".

Missä on nykyään isän paikka ja millaista on kolmekymppisen isän arki? Nykyiset isät kun harjoittelevat isyyttä niin erilaisissa oloissa kuin aiemmat miespolvet.

Kaikki lapsiin liittyvät kirjat kiinnostavat nykyään kovasti kun omia lapsia on siunaantunut. Ja lähestulkoo kaikki arjenkuvauksesta satiiriin uppoaa, varsinkin jos kirjaan pystyy samaistumaan. Olin lähes varma että tämäkin osuu ja uppoaa kuin kuuma veitsi voihin. Mutta todellisuudessa kirja oli totaalinen huti. En ensinäkään tykännyt yhtään kirjailijan tyylistä kirjoittaa pelkistetyn vähäpuheisesti. Jo ensimmäisten sivujen jälkeen tuntui että eikai tämä tälläistä ole loppuun asti, mutta kyllä vain se oli. Kesken olisin jättänyt armotta jos kirja ei olisi ollut niin ohut, vain 159 sivuinen. Kaiken kukkuraksi kirja oli kamalan sekava ja hajanainen, en millään meinannut saada kirjailijan ajatuksen juoksusta kiinni ja kirja jäi minulle hyvinkin etäiseksi kokemukseksi. Pieniä asioita nappasin sieltä täältä joihin pystyin samaistumaan ja jotka ilahduttivat hetkellisesti. Rehellisesti Vartiainen kirjoittaa ja paljoltihan lapsiperheen arki on juurikin sitä, mutta ehkäpä tyylistä johtuen se ei tullut nyt minua niin lähelle että olisin kokenut tämän onnistuneena lukukokemuksena.

Iso plussa muuten kannelle, se on minun mielestä pirtsakka ja hauska. Mutta annan itse kirjalle vain 1,5 / 5 pistettä!

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: Otava
Ilmestynyt: 2014
Sivuja: 159

Mistä minulle: Kirjastosta 

 

1 kommentti:

  1. Minusta tämä ei ihan huti ollut, mutta en kyllä oikein syttynytkään kerronnalle, valitettavasti. :( Mutta jaksoin kuitenkin lukea loppuun asti! :)

    VastaaPoista