maanantai 19. tammikuuta 2015

Marcello Simoni: Kirottujen kirjojen kauppias

Vuonna 1205 isä Vivïen Narbonnelainen pakenee henkensä edestä mustiin pukeutuneita miehiä, mukanaan salaperäinen kirja. Tuo kirja on Uter Venturum, joka sisältää enkeleiden salaisuuden. Tuota kirjaa havittelee salaseura Saint Vehme, joka on lähettänyt mustat ritarinsa Narbonnelaisen perään. Vuosia myöhemmin Vivïenin vanha ystävä saa yllättäen tehtäväkseen etsiä kirjan. Kilpajuoksu vaarallisen Saint Vehmen kanssa on alkanut.

Tässä on kirja, jonka lainasin kirjastosta puhtaasti nimen perusteella. Kuinka moni kirjatoukka voi välttää kirjoja, jotka kertovat tavalla tai toisella kirjoista? No, en minä ainakaan ja kun takakannen vilkuilu osoitti, että kirja vaikuttaa juonensakin puolesta mielenkiintoiselta ei lainapäätös ollut vaikea. Pidän myös paljon keskiaikaan sijouttuvista kirjoista sekä seikkailu kirjoista. Odotukset olivat siis melkoisen korkealla.

Kirja osottautuikin melko perinteiseksi vihjeiden perässä juoksemis tarinaksi. Ignacio seuraa Vivïenin piilottamia vihjeitä ja etsii tuon voimallisen kirjan piilotettuja osia. Jännitystä lisää mukaan myös se perinteinen pahis, joka etsii myös tuota aarretta. Tässä kirjassa pahiksen roolia kantaa salaseura Saint Vehme. Luvassa on siis miekkojen kalistelua ja läheltäpiti tilanteita. Kirja ei siis millään tavalla ollut yllättävä tai erikoinen. Eikä millään tavalla yllä parhaimpien genren kirjojen joukkoon. Aika tavalla kirja oli ennalta-arvattava, vain muutaman pienen yllätyksen koin juonen osalta. Ihan mukiinmenevä kirja, semmoinen keskinkertainen lukukokemus. Kirja oli sopivasti vielä hyvin nopea lukuinen, jossa luvut olivat lyhyitä ja tarina eteni nopeassa tahdissa. Mukava helppo välipalakirja vaativimpien lukukokemusten jälkeen. Odotin kuitenkin jotain jännittävämpää, joten loppujen lopuksi kirja jäi pienoiseksi pettymykseksi, joka alentaa pisteitä.

Annan kirjalle 2,5 / 5 pistettä

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: Moreeni
Ilmestynyt suomeksi: 2012
Alkuteos: Il mercante di libri maledetti (2011)
Sivuja: 391
Suomentanut: Lena Talvio

Mistä minulle: Kirjastosta


2 kommenttia:

  1. Voi pahus, nimi ja idea kuulostaa suorastaan täydelliseltä, mutta toteutus ei... :/ On aina ikävää, kun tarina ei käytä kaikkea potentiaaliaan tai hyvä idea jää vajaaksi.    VastaaPoista
  2. Olen tämän lukenut mutta täytyy tunnustaa että yhtään en muista mitä tapahtuu. Samantyylisiä, juurikin näitä vihjeiden perässä juoksemisia on niin monta. Jossain löydettiin Beethovenin sinfonia, jossain Shakespearelta jotain... Kuten sanoit, ihan kivoja välipaloja mutta ei niistä pahemmin muistijälkiä jää.

    VastaaPoista