perjantai 16. tammikuuta 2015

Vera Vala: Kosto ikuisessa kaupungissa

Yksityisetsivä Arianna de Bellis saa toimeksiannon parlamentaarikko Anna Lucarellilta. Anna on huolissaan sisarpuolestaan Laurasta ja hän pyytää Ariannaa ottamaan selville onko Laura vaarassa. Kun Laura löytyy kuolleena, Arianna potee syylisyyttä tapahtuneesta. Vaikka Anna purkaa Ariannan toimeksiannon, sinnikäs nainen päättää tutkia tapausta ominpäin. Tutkiessaan Arianna pääsee jalkaansa linkuttavan vaarallisen Marcon jäljille ja joutuu keskelle vaarallista tapahtumaketjua.

Ensimmäisen osan luettuani hullaannuin tähän sarjaan jo ihan täysillä. Kuitenkin muiden kirjojen paljoudessa unohtui tämä kakkososa ihan kokonaan. Sitten eräänä päivänä Kosto ikuisessa kaupungissa kökötti kirjaston palautetuissa ja samantien aistikas Italia ja mahtava lukukokemus tulvahti mieleeni. Riemuissamielin siis kannoin tämän kakkososan kotiini. 

Oli ihana matkata taas Ariannan parissa Italiaan ja tällä kertaa Rooman vilinään. Juoni oli jälleen jännittävä, mutta ennenkaikkea Ariannan kohdalla enemmän huomiotani vie hänen menneisyytensä suuri mysteeri, joka nytkähti ison loikkauksen taas eteenpäin. Ariannan työ yksityisetsivänä on mielenkiintoista toki, en osannut arvata syyllistä taaskaan, mutta hänen menneisyytensä kummat mysteerit ovat kyllä kirjojen kutkuttavimpia juonipolkuja.  Kuka on el Lobo, mitä Arianna on menneisyydessään tehnyt ja miksi? Seuraavassa osassa taitaa selvitä taas jännittäviä asioita, sillä niin kutkuttavan jännittävästi kirja loppui. Apua, mulle kolmososa heti nyt tänne!

Minä vaan niin rakastan tätä Valan luomaa sarjaa! Ja varsinkin sitä kuinka kiinnostavan päähenkilön hän on luonut. Rikosten ratkaisujen lomassa sitten jännitetään Ariannan ja Bartolomeon sotkuisaa suhdetta. Sopivassa suhteessa siis romantiikkaakin löytyy. Tämä lukija kiittää ja kumartaa, sillä tässä kirjassa on vähän sitä kaikkea mitä kirjoissa eniten fanitan. Eikä pidä unohtaa Angeloa, joka homokliseenä on aivan ihastuttava hahmo! Haluaa oman tosielämän Angelon!

Oi ihanaa, kiitos myös Vera Valalle siittä että on kirjoittanut tämmöisen huippukirjan ja näin ollen sain minun lukujumini aukeamaan. Olin pitkän aikaa ollut innoton lukemaan ja tämän kirjan myötä saon innostukseni lukemiseen taas takaisin. Eihän sitä oltukkaan kuin useampi kuukausi tarvottu lukemisen kanssa tervassa. Hyviäkin kirjoja olen lukenut, mutta mikään ei ole saanut yhtälailla innostumaan kuin tämä kirja. 

Annan kirjalle 5 / 5 pistettä!

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: Gummerus
Ilmestynyt: 2013
Sivuja: 350

Mistä minulle:i: Kirjastosta

3 kommenttia:

  1. Tykkäsin tästä ja ekasta osasta todella paljon. Kolmannen hankin peräti omaksi heti, kun se ilmestyi, mutta nyt puoli vuotta kirjan ilmestymisen jälkeen en sitä ole vielä lukenut. Pitäisi muistaa se lukea, sillä uskon kyllä tykkääväni kolmannestakin osasta. :)

    VastaaPoista
  2. Minäkin tykkäsin kahdesta ekasta osasta, mutta kolmannessa oli jo ihan liikaa aineksia yhteen kirjaan. Tosin jos tykkäät Da Vinci -koodista, ehkä et pety seuraavaankaan Valaan.

    VastaaPoista
  3. Mukavaa, että pidit tästä. Minäkin pidin, vaikken ihan hullaantunut. Sain juuri luetuksi kolmannen osan ja menneisyyden mysteerit alkavat aueta, mikä oli tosi kiinnostavaa. Toivottavasti saat sen pian käsiisi ja luettavaksi.

    VastaaPoista