perjantai 2. tammikuuta 2015

Vuosi 2014 ja joulukuun luetut.

Niin se vuosi taas vaihtui ja on aika tehdä katsaus viime vuoden luettuihin kirjoihin. Mutta sitä ennen listaan tähän joulukuun luetut kirjat.

joulukuu:
 • Andrew O'Hagan: Maf-koira ja hänen ystävänsä Marilyn Monroe
 • Haruki Murakami: Norwegian Wood
 • Riikka Pulkkinen: Iiris Lempivaaran levoton ja painava sydän
 • Marissa Mehr: Veristen varjojen ooppera
 • Joël Dicker: Totuus Harry Quebertin tapauksesta
 • Daniëlle Hermans: Tulppaanimurhat
Mutta sitten katsastellaanpas koko viime vuosi. Goodreadsin mukaan luin viime 77 kirjaa, joka jäi aikalailla 85 kirjan tavoitteestani. Mutta elämä on tuonut mukanaan niin paljon kaikkea muuta, että lukemiselle on jäänyt vähemmän aikaa. Parhaita viime vuonna lukemiani kirjoja olivat.


Luin sekä uutta että vanhempaa tuotantoa sekaisin, ehkä enemmän suosien uutuksia. Mutta se johtuu ihan siittä että kuluneena vuonna ilmestyi todella paljon mielenkiintoisia uusia kirjoja. Ja monesti lapsen kanssa kirjastossa käydessä uutuushylly on ainoa lastenkirjaosaston lisäksi, jossa kerkeää pikaisesti selailla lainattavaa. Hirveästi en lukenut arvostelukappaleita, vain muutamia, enimmäkseen suosin kirjaston kirjoja. Tarkoituksena on tänä vuonna viimein yrittää lukea kirjoja omasta hyllystä, jonkun verran hommasin uusia kirjoja hyllyyni, mutta maltillisesti tilan puutteen vuoksi. 

Osallistuin lukuhaasteisiin, mutta ne jäivät suorittamatta kuitenkin. Oma henkilökohtainen keltaisen kirjaston haaste eteni roimasti, sillä luin melko monta keltaisen kirjaston kirjaa viime vuonna. Useimmat niistä pääsivätkin vuoden parhaimpien kirjojen joukkoon. Lähinnä luin kuitenkin uudempia keltaisia. Tälle vuodelle asetin itselleni Goodreadsissa vuoden lukusaldoksi 70 kirjaa. Saa nähdä ylittyykö, tämä vuosi menee intensiivisesti opiskellessa, että saisin joskus opinnot saatettua loppuun. Yritän vielä pitää blogia hengissä, edes jotenkuten säännöllisesti. On tämä kuitenkin niin rakas harrastus. Välillä hävettää kuinka heitteille blogi on viime vuonna jäänyt, kun en ole jaksanut enkä muistanut tätä päivitellä, mutta olen sitäkin kiitollisempi teistä kaikista seuraajista ja kommentoijista. Kiitos vuodesta 2014 ja jatketaan tämäkin vuosi hyvien kirjojen parissa. :)

8 kommenttia:

 1. Kiva, että luit Norwegian Woodin, joka on yksi lempikirjoistani :)
  Hyvää lukuvuotta 2015 ja tsemppiä opintoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei Murakamin kirjoja voi jättää lukematta, yhteenkään en ole vielä pettynyt :)

   Poista
  2. Ja hyvää lukuvuotta sinullekkin ja kiitos tsemppiä tarvitaankin tässä motivaatio pulassa. :D

   Poista
 2. Saa nähdä, pääsenkö minäkään tavoitteeseeni (55 kirjaa, sama kuin viime vuonna, jolloin jäin yhden päähän), sillä tämä vuosi tulee luultavasti olemaan aika kiireinen. Tosin kirjallisuudenkursseille luettavat klassikot tulevat varmasti vähän paikkaamaan vapaa-ajan luettavia.

  Voisin tänä vuonna yrittää ehtiä tutustua tuohon Alan Bradleyn sarjaan, se vaikuttaa kivalta.

  Kirjaisaa vuotta 2015! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alan Bradelyn sarja on kyllä virkistävän erilainen, mutta samalla nokkela ja viihdyttävä, suosittelen lämpimästi tutustumaan. Minullakin kiirettä pitää muun elämän kanssa, joten lukeminen jää. Uskon etten yllä tänä vuonna edes tuohon 70 kirjaan. Harmillista kyllä kun niin tykkäisin lukea. :D

   Poista
  2. Ja kirjaisaa vuotta sinullekkin :)

   Poista
 3. Oi, Elämä elämältä oli ihana! :)

  VastaaPoista