tiistai 17. helmikuuta 2015

J.K. Johansson: Noora

Palokasken palapeli jatkuu... Lauran kuolinsyystä on tullut pakkomielle rikoskomissaario Korhoselle. Omatoimisesti hän on päättänyt jatkaa tutkimuksia ja päästä murhaajan jäljille. Samaan aikaan Lauran ystävä Noora kertoo pelkäävänsä henkensä puolesta. Palokaskessa tapahtuu myös uusi murha ja tällä kertaa uhrina on Korhosen lapsenlapsi, joka oli nuuskinut Lauran kuolemasta ja saanut jotain selville. Nettiriippuvainen entinen nettipoliisi Miia on luvannut uurastaa Korhosen apuna Lauran mysteerin selvittämisessä.

Palokaski sarjan ensimmäinen osa jäi varsin jännittäviin tunnelmiin ja vaikka Laurassa oli asioita, joista en pitänyt niin paljon oli Noora jo paljon viihdyttävämpi lukukokemus. Osaltaan ehkä siksi että tiesin mitä odottaa, enään ei Miian mahdoton pizzan mättäminenkään häirinnyt yhtään. Uppouduin Palokasken maailmaan ja voin sanoa viihtyneeni. Kirja oli jälleen nopea ja helppolukuinen, mutta kuitenkin itse tarina oli jännittävä. Taas jäätiin niin jännään kohtaan että varmasti kolmaskin osa on pakko ottaa lukuun. Olen jo niin koukussa että minun on saatava tietää koko totuus. Pakko myöntää etten malta odottaa että pääsen lukemaan lisää. Sitä paitsi kahden kirjan aikana on päässyt mukavasti kirjan keskeisten henkilöiden elämään mukaan, että uteliaisuus ulottuu myös haluksi tietää kuinka kaikille käy. 

Palokaski -sarja ei ole mitään murhaajan ja motiivien pohdiskelu rikosromaaneja vaan viihdyttävää rikoskirjallisuutta, jota vain lukee lukemisen ilosta. Kun on olo ettei haluakkaan saada harmaita aivosoluja töihin vaan roikku tarinan kuljetettavana. Kirja kelpaa siis mainiosti sellaiseen hetkeen kun raskaat kirjat ovat saaneet lukuähkyyn. Itse olin niin lukupakissa epäonnistuneen Talvisen tarinan lukuyrityksen jälkeen että halusin lukea jotain helppoa, mutta takuulla viihdyttävää. Tämä oli aivan nappivalinta tuohon tilanteeseen. Siksipä tämä varmasti iski niin hyvin, että tämä oli minulle 4 / 5 pisteen lukukokemus.

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: Tammi
Ilmestynyt: 2014
Sivuja: 270

Mistä minulle: Kirjastosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti