torstai 23. huhtikuuta 2015

J.R. Ward: Pimeyden rakastaja

Kun yö laskeutuu New Yorkin Caldwellissa alkaa kuolettava ajojahti vampyyrien ja heidän metsästäjiensä välillä. Tämä on salaisen veljeskunnan aluetta, kuuden vampyyrisoturin, jotka ovat lajinsa viimeiset puolustajat. Viimeinen puhdasverinen vampyyri Wrath hautoo kostoa hänen vanhempiensa tappajille. Kostonhimo vain yltyy, kun Wrathin luottosoturi saa surmansa. Viimeisenä pyyntönää Wrathille tuo soturi pyytää pitämään huolta puoliverisestä tyttärestään Bethistä. Bethillä ei ole aavistustakaan synkästä verenperinnöstään. Wrathin on johdatettava tyttö kanssaan epäkuolleiden maailmaan, ennen kuin on liian myöhäistä.

Olen monet kerrat miettinyt kirjastossa, että otanko vai enkö ota tämän kirjansarjan ensimmäistä osaa, eli tätä kyseisestä kirjaa, lainaan. Monet kerrat kirja on jäänyt lainaamatta, koska kuvittelin kansikuvien perusteella, ettei kirja voi olla hyvä. Ajattelin koko sarjan olevan täyttä ö-luokan kirjallisuutta, joka on syntynyt näin vampyyritarinoiden kulta-aikana. 

Sain kuitenkin iloisesti yllättyä, kun istuin ja ahmin kirjaa sivu toisensa jälkeen. Olin aivan hurmaantunut kirjan rosoisen miehekkäistä pahapoika vampyyreistä, jotka olivat raakalaisia, mutta kuitenkin osasivat olla kunnon rakastajia. Hehe, kuten jo arvata saatta ei nämä mitään laatukirjallisuutta ole, sellaista viihdekirjallisuutta, jossa on pieni eroottinen lataus. Henkilöhahmot olivat onnistuneita, tarina mielenkiintoinen ja koukuttava. Yllättäviä juonenkäänteitä, huumoria, ronskia kieltä ja vauhtia sekä vaarallisia tilanteita. Ja kaikki tämä oli kirjoitettu kasaan niin hyvin että en olisi malttanut edes illalla nukkumaan laittaa, kun oli vain aivan pakottava tarve lukea vähän vielä lisää. Kaiken lisäksi kirja loppui sillä tavalla, että olin heti syöksymässä kirjastoon lainaamaan seuraavaa osaa. En edes muista milloin viimeksi olen hullaantunut jostain kirjasta niin valtavasti, että haluan lukea seuraavan osan HETI, enkä silloin kun se sattuu silmiini osumaan. Seuraavalla kirjastoreissulla tietää mihin hyllyväliin suuntaan ensimmäisenä. 

Ihana lukea välillä tälläisiä vetäviä viihdekirjoja, jotka saa posket punastumaan ja lukiessa voi olla niin aivot narikassa. Antaa mennä vaan. Ja näköjään sitten aina ennakkoluuloista huolimatta nämä vampyyritarinat iskee, vaikkei vampyyrit näissä kirjoissa mitään Edward Culleneita ole olleetkaan. Näköjään vampyyri ku vampyyri kelpaa. Ja teinivampyyrihöpötysten lisäksi näyttää uppoavan nämä aikuisille suunnattut tummanpuhuvammat toiminnalliset vampyyritarinat, kun olen koukuttanut itseni myös Lukajenkon sarjaan ja True Blood on ihan huippu!

Pimeyden rakastaja on Mustan tikarin veljeskunnata -sarjan ensimmäinen osa ja J.R.Ward on kirjailija nimi, jonka takaa löytyy nainen nimeltään Jessica Bird. Sarjan osia on Rising Shadowin mukaan ilmestynyt nyt 12 osaa. Jee, paljon luettavaa vielä sarjan parissa. On varmaan sanomattakin selvää että olen aivan koukussa!

Annan kirjalle 4 / 5 pistettä!

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: Basam Books
Ilmestynyt suomeksi: 2009
Alkuteos: Dark Lover (2005)
Sivuja: 442
Suomentanut: Marke Ahonen

Mistä minulle: Kirjastosta

3 kommenttia:

 1. Luin vähän varoen arviosi kun Pimeyden rakastaja odottaa lukupinossa. Ystävä suositteli sarjaa ja nappasin aloitusosan kirjastosta, en vain ole saanut aloitettua. Kaavailin tätä juurikin Sookie Stackhouse -sarjan korvaajaksi ja arviosi perusteella tuntuu, että tämä sarja voisi hyvinkin olla minulle sopiva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tämä ihan True Bloodille vertoja vedä kuitenkaan, mutta on ihan oivallista välipala kirjallisuutta. :) :D

   Poista
  2. Tai tarkemmin sanottuna Sookie Stackhouse -sarjalle. :D

   Poista