sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Suosikki sarjani ruudulta osa 1

Olen viime aikoina innostunut katsomaan sarjoja ja koukuttanut itseni yllättävän moneen sarjaan. Meiltä löytyykin tällä hetkellä HBO Nordic sekä Netflix. Katsottavaa siis riittää mielinmäärin ja monta hyvää sarjaa on varmasti vielä löytymättä. Tässä postauksessa keskityn lähinnä HBO:lla esitettäviin suosikkeihini.

Sarjat eivät ole mitenkään paremmuus järjestyksessä.

True Blood

Charlaine Harrisin suosittuun fantasiakirjasarjaan perustuva tv-sarja, joka ensimmäistä kertaa ilmestyessään vuonna 2008 sai suuren suosion.

Sarjan tapahtumat sijoittuvat pieneen Bon Tempsin kylään, jossa asuu telepaattisia voimia omaava tarjoilija Sookie, hänen hurmuri veljensä Jason sekä heidän isoäitinsä. Sookie törmää komeaan mieheen nimeltä Bill, joka paljastuu pian vampyyriksi.

True Bloodissa vampyyrit asustavat ihmisten seassa, juovat synteettista verta ja ovat osa yhteiskuntaa. Kaikki vampyyrit eivät kuitenkaan suostu elämään sulassa sovussa ihmisten kanssa, mikä aiheuttaa ongelmia. Sookie ystävineen joutuu monenlaisiin seikkailuihin ja vaarallisiin tilanteisiin sarjan pyörteissä ja mukaan mahtuu enemmänkin yliluonnollisia olentoja kuin vain vampyyreitä.

Olen ahminut sarjan kaikki tuotantokaudet ja suunnittelen palaavani pian uudestaan sarjan pyörteisiin. Pidän sarjan näyttelijöistä, Ericiä näyttelevä Alexander Skarskård on oikea silmänilo. Sarjan tunnarikin on niin tarttuva, että se jää soimaan päähän ja löytyy kappaleena myös minun soittolistalta.

Suosittelen yliluonnollisten sarjojen ystäville! Sarja löytyy ainakin HBO Nordicilta ja aina ajottain sarja on pyörinyt Yle tv2:lla.

Penny Dreadful

Huikean hyvä kauhusarja, joka sijoittuu 1800-luvun lopun Lontooseen. Tarina lähtee liikkeelle, kun poliisi yrittää selvittää julmia ja mystisiä murhia.

Kaupunkiin on myös saapunut yhdysvaltalainen kiertävä pyssysankari Ethan Chandler, joka on maineeltaa melkoinen naistenmies. Ethan kiinnittää selvännäkijä Vanessa Ivesin huomion, ja nainen palkkaa rohkean miehen Sir Malcomin kanssa hämärä hommiin, jossa mieheltä pitää löytyä vakaa asekäsi mitä hätkähdyttävimmissäkin tilanteissa. Yhdessä kolmikko sukeltaa Lontoon varjojen maailmaan, jossa he etsivät elämän ja kuoleman rajamailta Sir Malcomin kadonnutta Mina-tytärtä.

Penny Dreadfulista löytyy klassisten kauhutarinoiden henkilöitä, kuten omaperäinen tohtori Frankenstein, kuvan kaunis Dorian Grey, Dracula-kirjan tuttuja hahmoja ja niin edelleen. Kaikki nämä on sekoitettu taidokkaasti koukuttavaksi sarjaksi. Nimensä sarja on saanut aikoinaan viikottain ilmestyneistä pennyn maksaneista kauhulehdykkäisistä, jotka viihdyttivät kansaa.

Kolmas kausi pyörähti nyt käyntiin ja uutena tuttavuutena tällä kaudella esiintyy tohtori Jekyll. Tämä sarja on pyörinyt tv:ssä muistaakseni, en vain muista millä kanavalla.

Game of Thrones

Tarviiko tämä sarja edes esittelyjä? George R.R. Martinin suuren suosion saaneeseen fantasia kirjasarjaan perustuva telvisiosarja, jonka uusi kausi taitaa kuulua tämän kevään odotetuinpiin.

Seitsemän kuningaskunnan johtoon on monia pyrkijöitä ja juonittelua ei puutu, kun vallanahneet suvut taistelevat rautavaltaistuimesta. Juonittelua, himoa, yliluonnolisia olentoja ja valtaistuinpeliä. Samalla Muurin takaa on talven mukana tulossa uudenlainen uhka.

Sarjan kuudes kausi alkoi pyörimään HBO:lla 25.4.2016, saa nähdä ketkä suosikkihahmoista kuolee tällä kaudella? Kaksi jaksoa katsoneena on tuttuja hahmoja pistetty kylmäksi jo muutama. Tämä sarja on aina yllätyksiä täynnä!
The White Queen

The White Queen pohjautuu Philippa Gregoryn Ruusujen sodasta kertovan kirjasarjan kolmeen ensimmäiseen romaaniin.

Eletään vuotta 1446, Englannissa taistellaan valtaistuimest, vastakkain ovat asettuneet kaksi vahvaa sukua - Yorkit ja Lancasterit. Kenelllä on suurempi oikeus valtaistuimeen?

Kaunis leskirouva Elizabeth Woodville, joka kuuluu Lancasterilaiseen sukuun, lähtee vaatimaan uudelta kuninkaalta leskenosaansa. Elizabethin kauneus herättää Edvard Yorkilaisen huomion.

Pidän valtavasti Gregoryn em. kirjasarjasta ja niin tämä tv-sarjakin teki suuren vaikutuksen. Historian kuvausta, pukudraamaa, juonittelua, romantiikkaa sekä ripaus taikaa. Sarja myös kunnioittaa Gregoryn linjaa kertoa historian tapahtumista vahvojen naisten näkökulmasta. Suosittelen kuitenkin lukemaan kirjat, ainakin kolme ensimmäistä suomennettua osaa Valkoinen kuningatar, Punainen kuningatar sekä Sininen herttuatar, ennenkuin katsoo sarjan ruudulta.

Tätäkin sarjaa on muistaakseni esitetty Ylen tv2:lla, mutta ainakin se löytyy HBO Nordicilta.

The Affair

 "Avioliiton ulkopuolisen suhteen psykologisia ja emotionaalisia vaikutuksia tutkiva The Affair pureutuu provokatiiviseen aiheeseensa sekä mies- että naisnäkökulmasta, mikä tuo tarinaan kiehtovia kääntöpuolia ja ristiriitoja.

Hamptonsiin sijoittuvan draamasarjan keskiössä on Alison: suositun kesäkuppilan nuori tarjoilija, joka yrittää saada elämänsä raiteilleen murhenäytelmän jälkimainingeissa. Hänen miehensä Cole kamppailee pitääkseen kaiken kasassa, mutta sureva vaimo ja sukutilan talousvaikeudet tekevät elämästä raskasta. Heidän rakoileva liittonsa joutuu yhä syvempiin vesiin, kun Alison aloittaa suhteen kirjailijan urasta haaveilevaan newyorkilaisopettajaan, Noahiin, joka on saapunut appivanhempiensa saaristolukaaliin kesänviettoon. Mukana yhtälössä on myös Helen: Noahin nuoruudenrakkaus, paras ystävä, rakastaja, hänen lastensa äiti ja vaimo 17 vuoden ajalta."

En aluksi ajatellut pitäväni sarjasta alkuunkaan, mutta siittä löytyy sen verran omaperäisiä sekä koukuttavia elementtejä, että se vei minut hyvin nopeasti mukanaan. Tarinaa kerrotaan monesta näkökulmasta, ja eri näkökulmasta katsottuna samat tapahtumat voivat saada erilaiset tulkinnat. Lisäksi nykyajassa on käynnissä oikeudenkäynti, jossa Noah on syytettynä päälleajosta. Mitä oikeasti todellisuudessa tapahtui? Kestääkö kielletty suhde loppuun asti ja kaikki vaikeudet, mitä rakkaus aiheuttaa? Onko kaikki sitä miltä se aluksi näyttää?

Suosittelen katsomaan. Sarjan toinen kausi pyörii tällä hetkellä maikkarilla, mutta kokonaisuudessaan se löytyy tietenkin HBO Nordicilta.

The Shannara Chronicles

"Tuhansia vuosia sivilisaatiomme tuhosta Maa on jakautunut Nelimaaksi, jota asuttavat monet rodut, kuten haltiat, kääpiöt, peikot, maahiset ja ihmiset. Tarinan keskiössä on Shannaran suku, jonka jälkeläiset saavat voimansa muinaisesta taikuudesta, ja joiden seikkailut muokkaavat jatkuvasti maailman tulevaisuutta.

Tarinan alussa synkät ja hirvittävät voimat, joiden luultiin pysyvän vangittuina vuosia, alkavat paeta. Kun nuori haltiaprinsessa Amberle, Shannaran suvun viimeinen jälkeläinen Wil, ja ihmiskulkija Eretria saavat tietää, että vain heillä on voima pysäyttää pahuuden eteneminen, he muodostavat hataran liittouman. Mahdottoman tuntuisesta tehtävästä pelastaa maailma tulee itsetutkiskelun matka, kun he löytävät sisäistä voimaa voittaa epäilyksensä ja pelkonsa, sekä omaksua kohtalonsa."

Sarja perustuu Terry Brooksin Shannara- kirjasarjaan. 1. tuotantokauden jaksot löytyvät HBO Nordicilta. Huikea seikkailu, joka sijoittuu postapocalyptiseen maailmaan fantasiaelementeillä. Kovasti täällä jo odotellaan 2. tuotantokautta, oli sen verran koukuttava sarja. Suosittelen!


Tässä nyt muutamia. Onko sinulla HBO Nordic? Mitä sinä tykkäät katsoa sieltä?

Niin ja oikein ihanaa äitienpäivää kaikille äideille!

8 kommenttia:

 1. Näitä on aina mukava lueskella, että mitä sarjoja muut katsovat. =D Itse kirjoittelin tv-sarjoista paljonkin viime syksynä, toki jo nyt löytyisi päivitettävää. =D

  Minulla oli Netflix putkeen yli vuoden, mutta sitten luovuin siitä, kun tuntui että olin sillä hetkellä katsonut kaiken kiinnostavan. Aion kyllä palata sinne hiukan myöhemmin, sillä tiedän, että taukoni aikana on tullut lisää kiinnostavaa. HBO oli minulla alkuvuodesta kuukauden kokeilussa, ja sinä aikana katsoin: The Leftovers (maaginen, mieletön, huikea sarja, ehkä nykypäivän suosikkisarjani) 12 Monkeys (tykkäsin!), Fargosta kauden yksi ja vähän kautta kaksi (eka kausi oli ihan ok, toinen tuntui jotenkin väljähtäneeltä) ja muutaman jakson Penny Dreadful:ia, joka oli minulle valtava pettymys. Odotin paljon sarjalta, mutta huomasin sen jollain tavalla muistuttavan Game of Thronesia (joka ei siis todellakaan ole mieleeni sarjana, olen katsonut ekan kauden ja yhden jakson toiselta kaudelta ja jätin siihen)joten totesin, että mitä sitä katselemaan sarjaa, joka vain ärsyttää eikä aiheuta juuri muita tunteita. =D HBO:n palaan varmaan myös joskus, koska sieltä löytyy Battlestar Galactica. (Jota olen katsonut ekan kauden.)

  True Bloodia katsoin aikoinaan normitelevisiosta, mutta se jäi osaltani kesken. Kaksi viimeistä kautta taitaa olla näkemättä. Ehkä joskus katson ne, ehkä en. =D En ole koskaan ymmärtänyt Skarsgårdin lumovoimaa, minulle hän on hyvin haalea tapaus. =D

  Nyt minulla on Viaplay, sieltä olen (uusinta)katsellut enimmäkseen Salaisia kansioita viime kuukaudet, ja aion siellä pysytellä kunnes saan koko sarjan purkkiin. =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netflixissä on niin paljon kaikkea, että tuntuu ettei ehdi kaikkea edes katsoa. Teen erikseen netflixin sarjoista postauksen myös. :)

   Minä aloin nyt katsomaan tuota The Leftoversia, vaikuttaa mielenkiintoiselta. 12 monkeysiä olen katsonut muutaman jakson myös, mutta jostain syystä se jäi. :o Fargoa en olekkaan katsonut ollenkaan.

   Minusta Pennyssä ja Got:ssa ei kyllä ole juuri samaa kuin tumma ja jotenkin melankolinen tunnelma. :D Mutta aikaa ei kyllä tuhlata sarjoihin, jotka vain ärsyttävät.

   Minulla kiinnostaisi taas joskus hommata tuo Viaplay. Mutta ei kaikkea ehdi katsomaan. :'D

   Poista
 2. Näistä minulle tuttu eli siis katsottu on vain The Affair. Minusta(kin) alku oli aika tylsä, mutta kun siihen pääsi kiinni, se alkoi olla tosi kiinnostava! Toinen kausikin tekisi mieli katsoa, mutta vielä en ole ehtinyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen kausi oli ensimmäistä mielenkiintoisempi jopa, minun mielestäni. :)

   Poista
 3. True blood on mahtava. Viime kesä ja syksy meni sarjan lumoissa! Ja tietenkin Ericin ;). Penny Dreadful alkoi kiinnostaa. Pitääpä katsastaa. Game of thronesiin en ole millään päässyt sisälle. Jumitan vieläkin 2 kaudella. Vielä ei löydy HBO:ta tai muita vastaavia palveluja, mutta olen kyllä harkinnut alkavani käyttää jotain niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin suositella, Hbo:ta, Netflixia ja Viaplaytä. :) Penny on niin hyvä, en malta odottaa 3. jaksoa, joka ilmestyy vasta ensi viikolla tuohon kolmanteen kauteen.

   Eric on <3

   Poista
 4. Itse katson vähän vanhempia sarjoja, joten osa näistä on minulle tuntemattomia, mitä nyt Game of Thronesia on pari kautta tullut katsottua ja True Bloodia jonkin verran, kunnes kyllästyin. True Bloodin tunnari on kyllä yksi kaikkien aikojen parhaista!<3

  VastaaPoista