keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Toukokuun luetut ja kuulumiset

Toukokuu oli kiireinen kuukausi elämässäni. Perhe sai pienen lisän, kun vauva luopui yksiöstään. Vaikka kyseessä ei ole ensimmäinen lapseni, tuntuu että vauvan hoidossa on aina oma opettelunsa. Yöheräilyt vaativat myös veronsa, joten lukemisesta ei aina tule mitään. Toukokuussa sain luettua kuitenkin viisi kirjaa. Alkukuusta palasin ihanan pikku vanhan Flavian, kanssa ratkomaan nukkemestarin kuolemaa Alan Bradleyn Flaviasta kertovan kirjasarjan toisen osan Kuolema ei ole lastenleikkiä parissa. Sarja kuuluu kyllä suosikkieni joukkoon. Synnytysosastolla ollessa luin Haruki Murakamin Sputnik - rakastettuni. Ja Murakami ei petä koskaan, pidin tästäkin herran kirjasta valtavasti. Seuraavaksi tartuin hieman kepeämpään dekkarisarjan aloitusosaan, kun sukelsin kuumaan Intiaan Vish Purin kanssa ratkomaan Kadonneen palvelijattaren tapausta. Vakavoiduin sitten sotatunelmiin ja matkustin pieneen Albanialaiseen kylään Anilda Ibrahimin Punaisen morsiammen sivuilla. Jonka jälkeen seurasin elämää Suomen kotirintamalla Paula Havasteen Kaksi rakkautta kirjan siivillä.


Toukokuu on suosikki kuukausiani, kun ilmat alkavat lämpenemään ja kesän tuntua on ilmassa. Täällä pohjoisessa sai nauttia viimepäivinä jopa helteestä. On tullut siis ulkoiltua ja ihokin poltettua. Oikeastaan se paloi ensimmäisen kerran jo vappuna. Kun muistaisi aurinkorasvan myös itselle...

Toukokuussa on myös leivottu ja kokkailtu. Käyty kirjastossa tekemässä löytöjä, niin lapsille kuin äidillekin. Omaan kirjahyllyyn on saatu lisää kanssa, mutta edessä taitaa olla uuden kirjahyllyn osto, sillä hylly pursuaa yli äyräitensä. Silti en saa luettua omasta hyllystä mitään.

Mitä sitten kesäkuussa? Esikoisen syntymäpäivät, juhannus, miehen kesäloma, ulkoilua ja puuhastelua perheen kesken. Imetyksen lomassa luettuja kirjoja, valoisia kesäiltoja, leipomista, kokkaamista ja vauvan tuoksua. Sen verran tiedän kesäkuun lukemisista, että luen tai ainakin yritän lukea Turhuuden turuilla erään haasteen puitteissa. Tällä hetkellä on kesken Nina Hurman Hatuntekijän kuolema ja yöpöydällä odottaa Stephen Kingiä ja Hilary Mantelia. Varsinaisia kesäkirjoja ei ole valikoitunut, mutta ehkä se fiilis saattaa iskeä, että haluaa lukea kevyttä ja kepeämpää. Silloin onkin hyvä syy rientää taas kirjastoon. 

Lukurikasta ja lämmintä kesäkuuta kaikille!


 

1 kommentti:

  1. Onnea uudesta pienokaisesta! Paljon olet silti ehtinyt lukemaan vauvelin hoidon keskellä, ihan olen kateellinen, kun itse en saa aikaiseksi vaikkei ole lapsiakaan :D Vaikka kysehän on aika pitkälti priorisoinnista :)

    Sputnik onkin muuten aivan ihana kirja :)

    VastaaPoista