keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Kesäkuun luetut ja kuulumiset!

Meillä on ollut vauhdikas kesäkuu ja se näkyy myös lukemisen vähyytenä. Luin kesäkuussa vain kaksi kirjaa. Nina Hurman Hatuntekijän kuolema, josta en pitänyt sittem yhtään. Kirjaan tarttuminen ei ollut ensimmäisenä mielessä, sillä koko kirja oli melkoinen pettymys. Toisena luin paksun, mutta huikean hyvän Kingin Tapahtumapaikkana Duma Key. Paksun kirjan lukemiseen meni aikaa, mutta viihdyin kirjan parissa vallan mainiosti. Tällä hetkellä luen toista järkälettä, nimittäin Hilary Mantelin Susipalatsia, joka on ollut minun TBR-listalla jo pitkän tovin. Vaikuttaa hyvältä, mutta hieman hidaslukuiselta.

Mitä muuta sitä sitten on kesäkuussa puuhailtu, kun en ole lukemaan ehtinyt? No, koukutuin HBO:n uuteen sarjaan The Macigians, josta ilmestyi ohjelmakirjastoon koko ensimmäinen tuotantokausi. Lisäksi tietenkin Game of Thrones ja Under the Dome on pitänyt ruudun ääressä. 

Lisäksi kesäkuussa oli esikoiseni sekä mieheni syntymäpäivät, joten aikaa on kulunut toisen lempipuuhan eli leipomisen parissa. Esikoinen halusi jalkapalloteemaiset syntymäpäivät suklaisilla leivonnaisilla ja mies ehdottomasti mansikkakakkua. Jalkapallokakku banaani- ja suklaamousset täytteinä, Mariannepaloja sekä pätkisjuustokakku. Mansikkakakussa banaani- ja persikkamousset täytteenä. Eikä leipominen ole toki kakkuihin jäänyt, sillä tein ylemässä kuvassa näkyvää suussasulavan hyvää porkkanapiirakkaa sekä vohveleita kera mansikoiden ja vaniljajäätelön on nautiskeltu myös.


Kesäkuussa on myös shoppailtu. Sen lisäksi, että vaatekaappi sai uusia kesämekkoja ja farkkuja, kirjahyllyni sai uuden ilmeen, kun pitkäaikainen haaveni totetutui. Ikeasta ostettu kirjahyllyni sai vihdoin ja viimein puoliovet ja kirjahyllyn ilme muuttui heti paljon siistimmäksi. Intouduin myös sitten siivoamaan kirjahyllyä ja muutamia kirjoja laitoin pois, mutta sain mummoltani vanhoja klassikoita, jotka löysivät tiensä hävitettyjen tilalle. Ja ei en hävittänyt niitä kirjaimellisesti, vaan laitoin eteenpäin ja osa odottaa kirpputori pinossa, että vien ne myyntiin. Kuvassa kirjahylly on vielä järjestelyä vaille ja tällä hetkellä nupit on irti, sillä 2-vuotiaani tykkäsi leikkiä noilla kaapinovilla vähän turhankin paljon. 

Juhannusta juhlittiin mukavissa tunnelmissa perheen kesken grillaten. Täytettyjä paprikoita, tomaatteja ja herkkusieniä, meheviä pihvejä ja tietysti makkaraa nauttien. Kylkeen raikasta salaattia ja jälkiruuaksi mansikka-mascarpone kääretorttua. Voi nam nam, kun ajatuskin nostaa veden kielelle. Tietysti mukavat ilmat innostivat myös aloittamaan lenkkeilyn uudestaan. Pitäisi melkein ladata äänikirjoja sitä varten, että lenkkipolulla voisi kuunnella. 

Kesäkuussa halkesin myös ylpeydestä esikoiseni aloittaessa ensimmäisen uimakoulunsa, siellä se äitin pieni ihan itse polski ja räpi. Käytiin iltapäiväreissu mökillä sääskien syötävänä ja grillattiin sukulaisten ja ystävien voimin. Kaikin puolin on ollut mukava ja touhukas kesäkuu, ei ole paljon ehtinyt lukemaan, mutta nauttimaan elämästä senkin edestä. Ehkä heinäkuussa ehtii lukea enemmän kirjoja, kun vesisade pitää visusti sisällä. Sääskiäkin on niin paljon, että offi kylpy on paikallaan, jos meinaa keskustan ulkopuolelle. Mutta kyllä heinäkuussakin riittää suunitelmia, kun tarkoitus on vierailla kotieläinpuistossa, eläinpuistossa, tivolissa ja lastentapahtumissa. Jos ilmat suosii, niin pitäisi kai tuo talviturkkikin heittää menemään. 

Aurinkoista heinäkuuta kaikille!

1 kommentti: