perjantai 8. heinäkuuta 2016

Lukumaratoniin valmistautumista

Minä ajattelin kerrankin osallistua blogistanian kesälukumaratoniin. Monta vuotta olen haaveillut, että osallistun lukumaratoneihin, mutta pienten lasten kanssa se on ollut mahdotonta. Nyt lukumaraton sattui niin mahtavaan saumaan, että minä tyttö aloin penkomaan kirjahyllyäni ja juoksin kirjastoon lainaamaan kirjoja. Voi, tätä riemun määrää, en millään malta odottaa sunnuntaita. :) 

Kesälukumaraton perinne on saanut alkunsa jo vuonna 2013, jolloin Kirsin kirjanurkka luotsasi ensimmäisen lukumaratonin. Tänä vuonna puikoissa on Ja kaikkea muuta -blogin Minna Vuo-Cho. Säännöt ovat yksinkertaiset ja samat kuin aikaisempina vuosina:
1. Kaikki 24 tunnin aikana luettu kirjallisuus lasketaan mukaan maratoniin. 
2. Aloittaa voi mihin kellonaikaan tahansa ja lukea haluamansa ajan ja määrän kuitenkin niin, että eimmäisaika on 24h. (Esim. aloitus 10.7. klo 18:00 -> ja lopetus 11.7. klo 18:00) Maratonin saa aloittaa halutessaan myös jo 9.7., kunhan osa maratonista luetaan 10. päivän puolella. Näin siksi, että maratoonareilla on erilaisia elämäntilanteita, jotka halutaan ottaa huomioon. Tankkaus-, lepo-, yms. taukoja saa pitää vapaasti, mutta ne lasketaan mukaan suoritusaikaan. 
3. Merkitään ylös luettu sivumäärä ja ilmoitetaan se julkisesti blogissa (tai lukumaratonin lähtölaukauspostauksen kommenteissa) Kirjataan mielellään myös luetut kirjat.
4. Lukea saa mitä tahansa, missä ja miten tahansa! 
5. Lukumaratonista saa kirjoittaa blogiinsa etu- ja jälkikäteen ja mielellään myös maratonin kuluessa. Varsinkin tulosartikkeli linkitetään lukumaratonin lähtölaukauspostaukseen, mutta muutkin toki saa.
6. Lukumaratonin hashtagina somessa on #lukumaraton


Minä aloitan lukumaratonin 10.7 klo. 08.00 ja lopetan 11.7 klo. 08.00. Täytyy toivoa, että vauva on hyvällä tuulella, niin saa lukumaratonista mahdollisimman paljon irti. Kuten jo aikaisemmin mainitsin, olen hieman suunnitellut etukäteen mitä luen maratonin aikana. Toki lista voi elää, sillä pidän vapaudesta lukemisen suhteen, kirjoja minulta löytyy hyllymetreittäin. Tarkoitus olisi ehkä tarttua Turhuuden turuilla kirjaan myös mahdollisesti, sillä minun pitäisi se lukea klassikkohaasteeseen. Mutta tässä kirjat, joita alustavasti olen suunnittellut:


 • Joel Haahtela: Katoamispiste
 • Romain Puértolas: Tyttö joka nielaisi Eiffel-tornin kokoisen pilven
 • Aki Ollikainen: Nälkävuosi
 • Kiba Lumberg: Musta perhonen
 • Claire Castillon: Äidin pikku pyöveli
 • Doris Lessing: Viides lapsi
 • Jane Campion - Kate Pullinger: Piano
 • Marjo Niemi: Juostu maa
 • Katja Kallio: Tyypit
 • Joel Haahtela: Naiset katsovat vastavaloon
 • Erlend Loe: Supernaiivi
 • Chimamanda Ngozi Adichie: Huominen on liian kaukana
 • Bernhard Schlink: Lukija
 • Truman Capote: Aamiainen Tiffanylla
 Sunnuntaina startataan! :)

5 kommenttia:

 1. Äidin pikku pyövelistä luin jollain maratonilla muutamia novelleja. Ne ovat ainakin kivan lyhyitä maratonille, vaikkakin aiheensa puolesta aika rankkoja. Ja tosiaan, tämä muistuttikin että minullahan on myös hyllyssäni tuo Adichien Huominen on liian kaukana novellikokoelma, sitä voisi miettiä itsekin maratonille mukaan :)

  VastaaPoista
 2. Viides lapsi lapsi oli hurja ja Aamiainen Tiffanylla hyvin erilainen kuin elokuva. Lukijaa suosittelen:) Minäkin aloittelen sunnuntain puolella. Hyvää maratonia jo näin etukäteen!

  VastaaPoista
 3. Kesälukumaratonpäivä lähestyy! Postausten linkitys-artikkeli on jo julkaistu https://jakaikkeamuuta.blogspot.fi/2016/07/blogistanian-lukumaraton-2016.html. Tervetuloa mukaan ja mahtavaa maratonia!

  Mielenkiintoinen lukulista maratonille!

  VastaaPoista
 4. Sinullahan on ihania kirjoja luettavana! :) Varsinkin tuo Piano on aivan upea.

  VastaaPoista
 5. Hyviä vaihtoehtoja lukupinoon:) Nälkävuosi kannattaa lukea sellaisessa välissä, kun ei ole paljon muuta sählinkiä samalla, näin saat siitä kaiken irti. Äidin pikku pyöveli on kepeä ja helppolukuinen, kiinnostavia ja vähän inhottavia novelleja. Viides lapsi myöskin sopii lukumaraton henkeen hyvin ja on ahdistavan hieno. Kallion Tyypit sopii siihen hetkeen, kun ajatukset alkaa jo vähän harhailemaan ja väsymys painamaan.

  Hauskaa maratonia!

  VastaaPoista