tiistai 16. elokuuta 2016

Kulttuuriviipaleita

Irene Kingiä, kahvia ja empatiaa -blogista haastoi minut kertomaan kulttuurista. En pidä itseäni mitenkään kultturellina ihmisenä, mutta kulttuuria ne tv-sarjat, kirjat, musiikki ja elokuvat on, jotka kuuluvat elämääni. Irenen jalan jäljissä pohdin viimeisempiä kulttuurikokemuksiani.

Viimeisimmät tv-sarjat:

1. Gilmoren tytöt


Tämä ihana, ihana, ihana sarja oli tullut Netflixiin. Rakastan tätä sarjaa ja sen tunnelmaa. Lorelain ja Roryn äiti-tytär-suhde on ainutlaatuinen. Sarjan dialogit ovat onnistuneita ja nokkelan viihdyttäviä. Kadehdin myös kuinka Gilmoren tytöt syövät järkyttävän epäterveellisesti ja ovat silti mitä laihimpia. Jotenkin kummasti sarjan katsominen on saanu minut juomaan enemmän kahvia. Asialla ei varmaan ole tekemistä, että Lorelai elää lähinnä kahvilla.

2. Under the Dome


Katsoin ne kaikki kaksi tuotantokautta, jotka olivat Netflixissä. Enempää siellä ei ole, mutta monet ovat sanoneet, että  kaksi ensimmäistä kautta ovat hyviä, mutta seuraavat muuttuvat huonoiksi. Ehkä en siis sure sitä, että seuraavia kausia ei ole saatavilla. Jäi vain kutkuttamaan pääsivätkö kaupunkilaiset pois kuvusta vai ei?

Viimeisimmät elokuvat:

1. Tuulen viemää


 Yksi ikiaikaisempia suosikki elokuviani, jota aloin katsomaan uudestaan pakottaen mieheni katsomaan myös. Kuuluuhan tämä elokuva nyt vähintään yleissivistykseen. Tämä on ihana, monin verroin parempi kuin nykyiset Hollywood elokuvat. 

2. Macig Mike Xxl

Tässä nyt nähdään tämä minun kultturellisuus, mutta Channing Tatum. Elokuva ei kyllä ole mikään järjin hyvä, mutta Channing Tatum.


Viimeisimmät kirjat: 

1. Kati Hiekkapelto - Kolibri
Luin tämän dekkarin viimeisimpänä ja tämä oli todella hyvä. Lisää tämmöistä kiitos! Tämä auttoi lukujumiin, kunnes aloin lukemaan tällä hetkellä kesken olevaa kirjaa ja tuntuu että en jaksa millään lukea.


2. William Makepeace Thackeray - Turhuuden turuillaTässä syy vuoden pahimpaan lukujumiin. Jaksoin puoliväliin asti lampata jokaisen sivun läpi, loppuun luin harppoen ja toivoen että kirja loppuu joskus. Taidan katsoa tämän joskus mielummin elokuvana. Luin tämän kirjan klassikkohaasteeseen. Kirja on lojunut hyllyssäni useamman vuoden lukemattomana ja ajattelin kokeilla. En tykännyt, oli kuinka klassikko tahansa. 

Viimeisimmät kappaleet:


Nämä kuuluvat tämän hetken suosikki kappaleisiin ja soi usein meillä.

Minun kulttuuriviipaleisiin ei kuulu konsertteja, ellei lasketa viime kuussa, kun kävimme lastenlaulu tapahtuma Rondelissa tai kun kävimme kävelemässä festarialueen kupeessa ja kuuntelemassa. Eikä kyllä teatteria myöskään, olen viimeksi käynyt teatterissa lukioikäisenä, enkä edes muista mikä piti käydä katsomassa. Elokuvissa olen käynyt viimeksi joulukuussa katsomassa Star Warsia. Runoja en lue, ne ei iske sitten yhtään. 

4 kommenttia:

 1. Minäkin aloin juuri äskettäin katsoa Gilmoren tyttöjä Netflixistä taas ensimmäisestä kaudesta lähtien! :) On se vaan niin hyvä sarja ja vitsit jaksavat naurattaa, vaikka jaksot olisi nähnyt ennenkin. Tekstityksen suomennokset vain välillä tökkivät...

  VastaaPoista
 2. Jei, kiitos kun otit osaa! =D

  Gilmoren tyttöjä olen katsellut, mutta en koskaan loppuun asti. Under the Dome:a on kolme kautta ja se viimeisin kausin on kyllä heikoin. Tosin mielestäni sarja menetti otteensa jo toisella kaudella. Kirja on parempi. =D

  Tuulen viemää on mielettömän hieno, sekä leffana että kirjana. <3 Herra Tatum eikä kyllä iske meikäläiseen yhtään. =D =D

  Almalla on todella kiva persoonallinen ääni. Muistan hänet Idolsista, vielä silloin tuli seurattua vastaavia sarjoja. Biisi on ihan mukava.

  VastaaPoista
 3. Minäkin juuri tänään muistin tämän epähaasteen ja aloin rustata ylös omia elokuvia ja tv-sarjoja :) Ja myös minulla on listalla Gilmoren tytöt! Muuta en ole juuri katsonutkaan :D Under the Domea katsoin ekan kauden, mutta en oikein lämmennyt sille enkä sitten kakkoskautta jaksanutkaan enää katsoa. Kolmoskausi jäikin sarjan viimeiseksi kun se sen jälkeen lakkautettiin, mutta en tiedä miten siinä lopussa sitten on käynyt. Ideana kyllä kiinnostava, ja kirjaa on kehuttu paljon.

  VastaaPoista
 4. Olen aktiivisen epäaktiivisesti miettinyt näitä itsekin ja musiikista löytyy myös minulta Alman Karma:D Gilmoressa on menossa vika kausi enkä tahtoisi sen loppuvan ikinä!

  VastaaPoista