sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Oon viisi vuotias...

www.pinterest.com
Kirjoihin kadonnut on porskuttanut jo viisi vuotta.   Viisi vuotta enemmän ja vähemmän aktiivisesti olen kirjoittanut blogiani ja pohtinut lukemiani kirjoja. Synttäreistä innostuneena rupesin miettimään, mitä blogi on minulle tarjonnut?
 • Minun kirjamaailmani laajeni suuresti, kun aloitin blogin pitämisen ja muiden blogien aktiivisen seuraamisen. Uskalsin tarttua kirjoihin, joita en ennen voinut kuvitellakkaan aikaisemmin lukevani. Tutustuin täysin uusiin genreihin, löysin uusia lempikirjailijoita ja rakastuin Keltaisen kirjaston kirjoihin. Tärkeimpänä kaikista intoiduin lukemaan kotimaisia kirjoja entistä enemmän ja uskalsin tarttua mm. Kingiin uudestaan ja näin aikuisempana se iskikin kovaa.
 • Olen löytänyt mahtavia blogeja seurattavkseni ja saan ihan mahtavia lukuvinkkejä muiden blogeista. TBR-listani on jo niin pitkä, että hengästyttää edes ajatella. Ja se kasvaa vain entisestään. Minusta on myös ihana lukea, mitä muut ovat ajatelleet kirjoista, jotka itse olen jo lukenut. Kirjoista on aina mukavaa keskustella!
 • Kiireisen arjen keskellä blogistania, kirjat ja yhteisö on henkireikä. Vaikka olisi pidempikin tauko postailussa, niin aina kun palaan joku kommentoi ja julkaisua käydään lukemassa. Teidän kommenttinne on aina piristäviä. Muistan aina, kun uskalsin muuttaa blogini julkiseksi ja sain ensimmäisen kommenttini. Minulla kirjaimellisesti lensi perhosia vatsassa. Ja kun lukijoita alkoi kerääntymään, olin todella otettu. Ja olen teistä kaikista edelleen! <3
 • Siis nämä kirjahaasteet, mitä joka vuosi tulee ovat aivan mahtavia. Itse isännöin vuonna 2012 Oi maamme Suomi- haastetta, joka oli hauska ja onnistunut, mutta olen osallistunut myös mitä hauskimpiin haasteisiin vuosien varrella. Tänä vuonna taas haluan osallistua haasteisiin, mitäs kaikkea tänä vuonna on tarjolla?
 • Kuolen välillä nauruun hakusanoille, joilla blogiini on eksytty. Vuosien varrella on nähty vaikka ja mitä, mutta tällä hetkellä on naurattanu mm. hävyttömät joulurunot, norjalainen pyromaani.
 • Kirjahyllyni notkuu kirjoja, niin luettuja kuin lukemattomia. Olen tehnyt mahtavia löytöjä kirpputoreilta ja kaupoista. Kirjoja on helpompi ostaa, kun on rohkaistunut kokeilemaan, lukenut paljon erilaisia arvosteluja ja kirjailijoista on enemmän perillä kuin ennen. Monesti jo pelkkä kansikuvan näkeminen saa mieleyhtymän johonkin arvosteluun ja ostopäätös on sinetöity. Kirjoista luopuminen on hankalaa, koska rakastan joka ikistä niistä, jopa niitä lukemattomia. Sitä paitsi, ei luopuminen ole oikea vaihtoehto, uusi kirjahylly tai isompi asunto kuulostaisi varteenotettavammalta vaihtoehdolta.
 • Minusta on tullut ihan neuroottinen kirjastossa. Ennen ei ollut niin justiinsa saiko jotain kirjaa vai ei, Cooksoneita ja Robertseja riitti jokaiselle. Mutta esimerkiksi eilen, kun näin uutuushyllyssä Poldarkin, juoksin nappaamaan sen. Minua ärsytti mummo, joka ehti napata Parempaa väkeä ennen minua. Poistun aina kirjastosta liian monta kirjaa mukanani ja ylitse pursuavan korin raahaaminen pitkin kirjastoa on saanut käsilihakseni kukoistamaan.
Viiden vuoden aikana sivuani on käyty katselemassa  165 876 kertaa. Googlen kautta ylivoimaisesti eniten, sitten suoraan blogin nimellä. Suosituimmat postaukset ovat isännöimäni haaste, Lionel Shiverin Poikani Kevin, Jenny Downhamin Ennen kuin kuolen ja Johanna Ervastin Jäähyväiset Einolle

Aion jatkaa tämän harrastuksen parissa edelleen, enemmän ja vähemmän linjoilla. Aion lukea edelleen teidän muiden ihania blogeja ja saada mahtavia lukuvinkkejä. Mutta ennen kaikkea aion vieläkin lukea upeita kirjoja ja jakaa kokemuksiani niistä teidän kanssa. 
Kiitos teille ja mukavaa talvea kaikille!
P.S. Ja hei, sinä koululainen, jonka pitää lukea kirja kouluun - lue se, voit yllättyä! Ei googlekaan kaikkea tiedä ja omat mielipiteet ovat paljon laadukkaampia ja parempia kuin muilta otetut.

24 kommenttia:

 1. Hyvää syntymäpäivää blogille! Bloggaajille ilmaantuu vääjäämättä ominaisia ja ehkä erikoisiakin piirteitä harrastuksensa myötä. Tervehdimme kaikkia sivuvaikutuksia ymmärryksellä ja ilollakin.

  VastaaPoista
 2. Paljon Onnea! 💖 Ihan huikea saavutus! 😊

  VastaaPoista
 3. Hyviä blogisynttäreitä! Oli mukava lukea ajatuksiasi. Monet niistä tuntui omilta. Lukurikkaita vuosia eteenpäin!

  VastaaPoista
 4. Oikein lämpöiset onnentoivotukset 5-vuotiaalle blogillesi <3

  Perässä tullaan, sillä Kirjasähkökäyrä täyttää 5v. maaliskuussa. Niin se aika vierähti nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Aivan tuntuu hurjalta, kuinka nopeaa aika oikein kuluu. Olemme jo leikki-ikäisiä! :D

   Poista
 5. Hurjasti paljon onnea 5-vuotiaalle. Kiva ikä. Vielä leikki-ikäinen, mutta viisaus kasvaa koko ajan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Ainakin toivottavasti viisaus kasvaa. ;D

   Poista
 6. Onnittelut 5-vuotiaalle blogillesi! Kirjasta luopuminen tosiaan on hankalaa ja sama fiilis, helpompi olisi vaan uusi kirjahylly tai isompi asunto. Voi kun se olisikin niin helppoa. Tosi kiva postaus blogivuosistasi ja siitä mitä blogi on elämääsi tuonut.
  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Se on, mutta onneksi meille on pian tulossa uusi kirjahylly. :D

   Poista
 7. Viisivuotis-onnittelut,

  Olen samaa mieltä, lukekaa lapset itse kirjannen, ei yksi bloggaus kaikkia kerro, ja jokainen kokee kirjat omalla tavalla.

  VastaaPoista
 8. Onnea 5-vuotiaalle! :) Paljon samaa löysin tekstistäsi. Lukusuositusten saaminen muista blogeista on ollut kullanarvoista, itsekin olen löytänyt niin paljon kirjoja joihin ilman blogia en olisi tutustunut! Hakusanoja olen myös naureskellut kummastellen ja miettien miten ihmeessä niillä sanoilla blogiin on päädytty ja ylipäätään mitä kaikkea ihmiset googlesta hakevat... :D Hyvää alkanutta vuotta ja lukuintoa! :)

  VastaaPoista
 9. Vautsi, onnea viidestä vuodesta ja tsemppiä myös tuleviin vuosiin! :) Kori kirjastossa voisi olla hyvä idea, minä aina kannan kirjastopinoani sylissäni ympäri hyllykköjä, ellen sitten satu muistamaan, että voin hyödyntää kirjastokassiani - tai kenties koreja, joita kirjastot tosiaan tarjoavat... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Kori on varsin kätevä, sem voi välillä myös laskea lattialle ja kahmia kirjoja kaksin käsin. :D

   Poista
 10. Onnnea viisivuotispäivän johdosta! Minulla vasta vuosi takana mutta allekirjoitan täysin nuo listaamasi bloginpitämisen hauskuudet :) /Mari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Niin nopeaa nuo vuodet vierii, että pian menee viisi vuotta jos toinenkin. :D

   Poista
 11. Paljon onnea viisivuotiaalle. Nauti vielä kun voit, kohta sulla alkaa jo koulu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Niinpä, ajatella. Ensi vuonna eskariin. :D

   Poista
 12. Onnea viisivuotiaalle ja ihana tuo alin kuva!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiitos <3 Kuva on kotikaupunkini sisäsatamasta :)

   Poista