Henriikka Rönkkönen: Mielikuvituspoikaystävä

"Mielikuvituspoikaystävä kertoo kaiken, mitä olet aina halunnut tietää sinkkuelämästä sekä paljon sellaista, mitä et olisi välttämättä halunnut tietää. Henriikka Rönkkösen tarina etenee säädöstä toiseen ja sydänsurusta uuteen ihastumiseen. Matkalla tavataan nännikarvamies, steriili mies ja pienimunainen mies ja pohditaan sinkkuelämän peruskysymyksiä: Mitä iloa dildosta voi olla? Miksi flippaaminen on suomen kielen tärkein sana? Minkälaisia ovat seurustelevien neuvot sinkuille? Miksi ei koskaan saa stalkata?

Hervottoman ronski opus karistaa sinkkuelämästä glitterin ja muistuttaa, että jokaisella sinkkunaisella pitäisi olla oma mielikuvituspoikaystävä."

Tämä kirja kiinnosti minua valtavasti jo heti sen ilmestyttyä. Tämä ei ole vain osunut tielleni aikaisemmin, mutta kun päätin kokeilla Storytel sovellusta valikoitui tämä heti ensimmäiseksi kokeiluksi sieltä. Kuuntelin Mielikuvituspoikaystävän äänikirjana ja ainakin siinä muodossa se toimi paremmin kuin hyvin. Olen saanut nauraa kuunnellessani tätä niin monta kertaa, että kanssa lenkkeilijät ovat kiertäneet minut kaukaa. Kirjan huumori toimii minulle, se on on toki karkeaa ja ronskia, mutta osuvaa ja suorapuheista. Veikkaan, että jokainen nainen pystyy tuntemaan samaistumisen tunnetta Rönkön laukomiin skenaariohin ja totuuksiin vähintään kerran kirjan aikana. Itsehän samaistuin useaan otteeseen ja nyökyttelin päätäni ajatellen "aivan, just noin se menee, been there too". Pystyin samaistumaan, vaikka itselläni ei juuri kokemusta olekkaan sinkkuelämän karuudesta ja glamourista. 

Ronski on sana, jolla parhaiten pystyy kuvailemaan Rönkkösen käyttämää kieltä. Asioista puhutaan suoraan niiden oikeilla nimillä, eikä aleta turhia kaunistelemaan. Korviin särähtää useampaan kertaan pillu, vagina, kyrpä ja niin edelleen... Kieli on välillä jopa niinkin suorasukaista, että ihan posket alkoi punottamaan, eikä punoistus johtunut siittä, että lenkkeillessä tuli hiki. 

Väkisinkin jäin kuitenkin miettimään, että olisinko jaksanut kuunnella koko vajaan viisi tuntia tätä puutumatta? Tulin lopputulokseen, että en. Mielikuvituspoikaystävä toimi parhaiten lyhyemmissä pätkissä kuunneltuna. Kirja on sisällöltään niin tiukkaa tykistystä seksistä, potentiaalisista poikakavereista aina hiivatulehduksesta kuukautisiin, että pidempien pätkien kohdalla iloiset nauruntyrskähdykset olisivat voineet vaihtua vaivautuneeseen naurahteluun.

Rönkkönen pitää tunnettua sinkkublogia, joka kertoo aika hyvin sen millaista materiaalia on kirjan kansienkin välissä.

Tätä kirjaa on vaikea pistetyttää, mutta olen niin kiitollinen nauruista että annan 4 / 5 pistettä, vaikka kirjassa oli monta seikkaa, jotka häiritsivät minua.

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: Atena
Ilmestynyt: 2016
Kesto: 4h 50min

Mistä minulle: Storytel

Kommentit