tiistai 2. tammikuuta 2018

Vuosi 2017 pakettiin

Luin viime vuonna 45 kirjaa, joka on 5 kirjaa enemmän kuin asetin tavoitteeksi. Olen tyytyväinen määrään, sillä se on pitänyt sisällään huiketakin lukukokemuksia. Saavutuksestani rohkaistuneena asetin ensi vuodelle tavoitteeksi 45 kirjaa, ja toivon saavani sen rikki ja ylittäväni tavoitteen taas muutamalla kirjalla.

Viime vuonna mieleenpainuvimmat lukukokemukset olivat seuraavat:
 • Gillian Flynn - Teräviä esineitä
 • Suzanne Collins - Nälkäpeli
 • John Green - Arvoitus nimeltä Margo
 • Sue Monk Kidd - Mehiläisten salaisuudet
 • Haruki Murakami - Maailmanloppu ja ihmemaa
 • Liane Mortiarty - Hyvä aviomies
 • Eowyn Ivey - Lumilapsi
 • J.K. Rowling - Harry Potter ja kirottu lapsi
 • Enni Mustonen - Emännöitsijä
 • Joël Dicker - Baltimoren sukuhaaran tradegia
 • Agatha Christie - Eikä yksikään pelastunut
 • Mia Vänskä - Valkoinen aura
Osallistuin viime vuonna jälleen Helmet -lukuhaasteeseen. En saanut kaikkia kohtia täytettyä, mutta sain napattua fiilispohjaisella lukemisella 36 kohtaa 50:stä. Aion osallistua lukuhaasteeseen tänäkin vuonna, mutta yritän hieman valmistautua suunnittelemalla etukäteen haastekohtiin sopivia kirjoja. Yritin myös saada #hyllynlämmittäjät -haasteessa luettua oman hyllyn kirjoja, mutta se tuntuu olevan toivon tehtävä. Suuntaan aina kirjastoon ja lainaan sieltä kirjoja, vaikken aio ja ne kiilaavat edelle. Tänä vuonna yritän jälleen tarttua enemmän oman hyllyn antiin, mutta en tee siittä mitään haastetta itselle. 
Joululahjaksi sain lisätäytettä omaan hyllyyni yhden kirjan verran, nimittäin Dan Brownin uusimman. Muita en toivonutkaan, sillä pyrin hillitsemään kirjahyllyn ylitsetursuamista. Olenkin kovalla kädellä karsinut kirjoja hyllystäni menneenä vuonna ja laittanut jo lukemiani teoksia eteenpäin. Dekkareista ja kotimaisista kirjoista olen vienyt suurimman osan äitipuolelleni luettavaksi, sillä siellä on toinen lukutoukka vailla vertaa. Osan kirjoista olen myynyt kirpputorilla. Itselle olen ostanut kirjoja varsin maltillisesti vuoden aikana. Brownin uutuuden lisäksi olen hommanut Keplerin uusimman sarjan jatkoksi, Paula Hawkinsin Tummiin vesiin, Katja Kallin Yön kantajan ja Kate Mortonin Hylätyn puutarhan.
Nyt katseet kohti uutta lukurikasta vuotta, joka onkin alkanut ihan mukavasti Clare Mackintoshin Annoin sinun mennä parissa. Mikäs kirja teillä on menossa juuri nyt?
Hyvää uutta vuotta kaikille kirjojen ystäville! Olkoon tarinoiden tuulet teille myötäisiä!

6 kommenttia:

 1. Monta minulle tuttua (ja hyväksi todettua) kirjaa, mutta myös muutamia, jotka on vielä lukematta. Gillian Flynn on omalla lukulistalla ja Murakamilta on vielä lukematta melkein koko tuotanto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä Murakamia lämpimästi. Yksi lempparikirjailijoitani. :)

   Poista
 2. Lumilapsi on yksi lempparikirjoistani, ihana teos. Suosittelen kirjailijan uutta teosta Maailman kirkkaale laidalle.
  https://kirjasahkokayra.blogspot.fi/2017/09/eowyn-ivey-maailman-kirkkaalle-laidalle.html
  Lopettelen just yhtä elämäkerrallista kirjaa syöpään sairastuneesta miehestä. Vuosi on alkanut enemmän terveyteen liittyvillä kirjoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iveyn Maailman kirkkaalle laidalle onkin minulla lukulistalla tälle vuodelle. Lumilapsi oli kyllä vaikuttava teos :)

   Poista
 3. Oletpa lukenut hyviä kirjoja!<3 Sinun Top12 haluaisin lukea ehdottomasti Dickerin ja Murakamin, muut olenkin melkein lukenut ja tykännyt.

  Hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista