keskiviikko 24. tammikuuta 2018

YA-lukuhaaste

Sivujen välissä -blogin Hanna polkaisi käyntiin helmikuun alusta alkavan Young Adult-lukuhaasteen, johon minunkin on pakko osallistua. Olen viime aikoina enemmän löytänyt tieni taas nuorten aikuisten kirjallisuuden pariin ja mikäs sen hauskempaa kuin lukiessa koittaa napata samalla bingo.

Käsite Young Adult -kirjallisuus on noussut vasta viimeaikoina tapetille enemmän. YA-kirjallisuus ei ole sitä perinteisintä nuorten kirjallisuutta, vaan tyypillisesti kirjojen päähenkilöt ovat nuoria aikuisia tai aikuisuuden kynnyksellä olevia eli yleensä noin 15-20-vuotiaita.  Kirjoissa käsitellään teemoja ja ongelmia, jotka ovat tuolle ikähaarukalle tyypillisimpiä. Kirjat ovat siis enemmän suunnattu nuorille aikuisille.

Kyseessä on siis bingotyyppinen lukuhaaste ja tarkoituksena on lukea kuusi peräkkäistä haaste kohtaa. Haaste on voimassa 1.2-1.8.2018, joten bingon saamiseksi vaaditaan luettavaksi yhtä kirjaa kuukaudessa. Enemmänkin saa lukea ja ahkerimille lukijoille on ilmeisemmin luvassa jokin arvonta/palkinto Sivujen välissä -blogissa.


Haasteessa käytetyt kirjat voi joko suunnitella etukäteen tai lukea ns. sokkona ja toivoa, että saa täytettyä kirjalla jonkin kohdan. Itse lähden varmaan tavoittelemaan bingoa sokko tyylillä. Samaa kirjaa ei saa kuitenkaan käyttää useammassa haastekohdassa, joten yhdellä kirjalla saa ruksattua vain yhden kohdan. Haasteen hastag on #YAhaaste2018, jos haluaa seurata muiden etenemistä.

Jos haluat ilmottautua mukaan haasteeseen se tapahtuu Hannan blogin kautta haasteen omaan julkaisuun eli TÄÄLTÄ

Tekaisen tälle haasteelle välisivun kuten Helmet-haasteelle, jos haluatte seurata etenemistäni haasteen kanssa. 

Wish me luck!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti