Kesälukumaraton


Taas maratonia luvassa ja mikäs sopisi sen paremmin taltuttamaan notkuvia lukupinoja kuin 24h kestävä lukurykäisy. Aloitan lukemisen perjantaina 3.8 klo.10.00 ja lopetan 4.8 klo. 10.00. Hieman jännittää miten näillä helteillä tuollainen luku-urakka luonnistuu, mutta kokeillaan.

Päivittelen lukumaratonin etenemistä blogin Instagrammiin ja ennen aloittamista postaan suunnitellun lukupinon tänne blogin puolelle tällä samaisella kuvalla. Maratonin päätteeksi, varmaankin sunnuntaina, kokoan vielä lukemistani kirjoista yhteenvedon  myös blogin puolelle. 

Jos sinäkin haluat osallistua käy ilmoittamassa itsesi mukaan Yöpöydän kirjat-blogissa! Laitan vielä virallisen lukumaratonin säännöt tähän alle:
  • Maratonissa luetaan 24 tunnin ajan. Voit pitää taukoja (kuten syödä ja nukkua), mutta ne lasketaan mukaan kokonaisaikaan. 
  • Lukea saa mitä vain, niin romaaneja, novelleja, runoja, näytelmiä, lastenkirjallisuutta, tietoteoksia kuin sarjakuvaa. Kirjaa ylös lukemasi teokset ja niiden sivumäärä tai äänikirjoista kuunneltu aika. 
  • Maratoonaamisen voi aloittaa jo perjantain 3.8. puolella tai sitä voi jatkaa sunnuntaina 5.8. (esim. perjantaista klo 17.00 lauantaihin klo 17.00), kunhan osa maratonista sijoittuu lauantaille 4.8.
  • Maratonista voi halutessaan blogata etukäteen, päivittää kuulumisia sen kuluessa ja tehdä koosteen jälkikäteen. Voit esimerkiksi esitellä lukupinoa, kertoa tunnelmista, uusista ideoista ja hyvistä lukuvinkeistä. 
  • Maratonin lopuksi ilmoita lukemasi teokset, sivumäärä/kuunneltu aika tai linkitetä oma koosteesi 4.8. julkaistavaan maratonia kokoavaan postaukseen tässä blogissa.
  • Voit osallistua myös ilman blogia (kuten Instagramissa tai Twitterissä) ja ilmoittaa loppufiilikset, luetut kirjat ja sivumäärät kommenteissa.
  • Maratonin tunnisteena on somessa #lukumaraton ja maratonpostauksissa voi käyttää kumpaa vain kuvaa tästä postauksesta. 
 

Kommentit

  1. Onnea lukumaratonille. Itse en ole koskaan osallistunut lukumaratonille, mutta ehkä kokeilen sitä jossakin vaiheessa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä! Haaveena ja aikomuksena osallistua :)

    VastaaPoista
  3. Kuulostaapas kivalta idealta. Tässähän rupeaa ihan harkitsemaan pitäisikö itsekin kokeilla :D Tsemppiä koitokseen!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti