Rebecca James: Hiljainen lähde

"Lucy Whittaker on kolhiintunut sydänjuuriaan myöten. Lontoossa ei ole hänelle enää mitään. Ei työpaikkaa, ei ystäviä, ei kotia – eikä varsinkaan erästä miestä… Jos media saa tietää mitä tapahtui, Lucysta tulee maan vihatuin nainen. Ainoa vaihtoehto on lähteä pois Englannista. 


Lucy vastaa ilmoitukseen, jossa etsitään kodinhoitajaa syrjäiseen villaan Toscanan maaseudulla. Eipä aikaakaan, kun rehottavan puutarhan ympäröimä rapistunut linna on Lucyn uusi koti. Täältä kukaan ei osaa etsiä häntä. Eikä hänellä ole edes aikaa ajatella tapahtunutta, sillä linnan omistava erakoitunut amerikkalaisnainen pitää Lucyn kiireisenä. Mutta kesän aikana Lucyn työnantajasta, Vivienistä, alkaa paljastua salaisuuksia, jotka on kätketty syvälle linnan uumeniin. Myös Vivien on kerran menettänyt kaiken."

Nyt luin jotain niin koukuttavaa, että en olisi millään halunnut irtautua kirjan ääreltä ja joka kerta, kun elämä ympärillä pakotti minut pois kirjan parista halusin vain kiihkeästi päästä jatkamaan lukemista. Tempauduin täysin tarinan vietäväksi. Hiljainen lähde oli kevyesti luettavaa viihdekirjallisuutta parhaimmillaan, mutta se onnistui tarjoamaan myös yllätyksiä. Pidin valtavasti, että tarinaa kerrottiin kahdessa aikatasossa. Lucyn oman elämän tradegiat olivat pieniä siihen verrattuna, mitä kaikkea Vivien joutui elämänsä aikana kokemaan ja kestämään, mutta Lucyn suhdedraamat olivat mukava pieni lisäjuoni komeassa kokonaisuudessa. Henkilönä Lucy oli melko kovapintainen ja hieman etäinen, mutta painopiste kirjassa on kuitenkin enemmän Vivienissä, jonka tarinasta pidinkin enemmän. Eläydyin Vivienin tarinaan syvästi, voi kuinka vihasin sitä kolmatta naista, Isabelia. Mutta en voi paljastaa enempää, etten paljastaisi liikaa juonesta. Isabelila on suuri osa kirjan tapahtumissa ja siinä vasta oli henkilöhahmo, joka saa varmasti kaikkien karvat nousemaan pystyyn.

Hiljainen lähde on rakkaustarina, mutta siinä on myös trillerimäisiä piirteitä, jotka saavat lukijan ihon kananlihalle. Vanha kartano kätkee sisäänsä kipeitä ja suunnattomia salaisuuksia. Ullakolta kuuluu salaperäistä töminää ja pihalla olevalla suihkulähteellä näkyy yön usvassa läpikuultava hahmo katselemassa veteen. Hieman hullu palvelija Salvatore puhelee kummia, ja hän tuntuu tietävän kartanon tapahtumista, mutta sanotaan että hän on menettänyt järkensä. Kartanon omistaja ikääntynyt leski Vivien ei halua, että kartanossa tapahtuneet tradegiat kaivetaan päivänvaloon, mutta Lucy ei anna periksi, hän haluaa tietää totuuden.

Rebecca James on kirjoittanut aikaisemmin nimellä Victoria Fox, mutta vaihtoi kirjailijanimeään, sillä hän halusi uudistua kirjailijana. En ole lukenut koskaan hänen Victoria Foxin nimellä julkaisemiaan kirjoja, joten en osaa sanoa onko hän onnistunut uudistumisessa. Mutta Hiljainen lähde on kuitenkin vetävästi kirjoitettu. Aluksi luulin hänen oleva sama australialainen Rebecca James, joka kirjoittaa nuorille aikuisille suunnattuja kirjoja, mutta kustantamon sivut tiesivät kertoa hänen olevan brittiläinen. Tuskin olen ainoa, joka on hetkellisesti sekoittanut nämä kirjailijat toisiinsa.

Annan ihan vain täysin täydellisen lukunautinnon ansiosta kirjalle 5 / 5 pistettä. Suosittelen lukemaan mikäli kaipaa luettavaksi mukaansatempaavaa viihdekirjallisuutta, vaikka rannalle mukaan tai lukujumin selättämiseksi.

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: Bazar 
Ilmestynyt suomeksi. 2018
Alkuteos: Silent Fountain (2017)
Sivuja: 413
Suomentanut:Outi Järvinen

Mistä minulle: Kirjastosta

Kommentit

Lähetä kommentti