tiistai 3. heinäkuuta 2018

Vieraskynä blogissa - Kirjoihin kadonnut sisko

Olen varmaan joskus maininnut, että siskoni on myös intohimoinen lukija sekä kiinnostunut kirjallisuudesta. Houkuttelin siskoni kirjoittamaan tänne blogiini hänen lempikirjoistaan sekä minulle täysin vieraasta maailmasta - mangasta. Minun tietoni kyseisestä taiteenlajista rajoittuu siihen, että se on japanilainen sarjakuva. Vieraskynä postauksia on tulossa siis useampia, katsotaan mitä kaikkea siskoni teidän luettavaksi keksiikään. Mutta nyt blogiin saadaan vähän erilaista näkökulmaa kirjallisuudesta.

Mutta ennen kuin päästän siskoni ääneen, mainostan vielä, että Kirjoihin kadonnut löytyy nyt myös Instagrammista käyttäjänimellä kirjoihinkadonnut. Sieltää löytyy ajankohtaisesti päivittyvänä, mitä luen tällä hetkellä, kirjaostoksista sekä muuta kirjoihin liittyvää fiilistelyä. Klikkailkaa seuramaan Instassa.

Mutta nyt annan vuoron siskolleni;

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hei, olen 18 - vuotias nuori nainen. En alun perin ollut oikein kiinnostunut lukemisesta, mutta jossain vaiheessa kolmannella luokkalla sain käteeni ensimmäisen heppakirjan ja rakastuin miltei välittömästi lukemiseen. Siitä eteenpäin luin todella paljon länsimaisia nuortenkirjoja, mutta nykyisin olen aivan koukussa aasialaiseen kirjallisuuteen, kuten light novelleihin, mangaan, manghwaan sekä manhuaan. Manhuan on kiinalaista sarjakuvaa ja manghwa taas korealaista. Minulle se oli kuin fantasiamaailmaan loikkaaminen, aivan outo ja erityinen verrattuna kirjoihin mitä yleensä olin lukenut. Toisaalta olen lukenut jo aivan liian paljon aasilaisia sarjakuvia, joten se on alkanut pikku hiljaa kyllästyttämään. Siirryin siis lukemaan enemmän light novelleja sekä YA-kirjallisuutta.

Haluan kertoa teille hieman lempikirjoistani ja ensimmäisenä mieleeni tulee manga nimeltä Bakuman. Sen kirjailija on Tsugumi Ohba sekä sen kuvittaja on Takeshi Otaba. Jos olet tutustunut mangaan enemmänkin, voit tuntea nämä kaksi Death Note- sarjan pääjehuina. Lyhyesti kiteytettynä Bakuman kertoo kahdesta nuoresta pojasta, jotka alkavat luomaan mangasarjoja samalla kertoen heidän elämästään ja ihmissuhteistaan. Rakastan kuinka teos imee lukijan mukaansa maagisuudellaan ja taitavalla kuvituksellaan.

Toinen lempimangoistani on nimeltään Yona of the Dawn. Yona of the Dawn on sarja prinsessasta, joka joutuu traagisten olosuhteiden seurauksena karkaamaan linnasta henkivartijansa Hakin kanssa. He päätyvät tapaaman papin, joka kertoo Yonalle häntä odottavasta kohtalosta; hänen täytyy saada mukaansa mystiset neljä lohikäärmesoturia. Ensimmäiset lohikäärmesoturit ovat aikoinaan saanet lohikäärmeiltä voimansa, joilla he ovat suojelleet punaista kuningasta. Voimat ovat periytyneet  suvussa aina seuraavalle valitulle ja tietenkin Yona on vuorossa seuraavana. Enempää en  halua paljastaa juonesta mitään, sillä se veisi tarinasta ilon.


Kolmantena suosikkimangana sanoisin olevan tällä hetkellä Non Non Biyori. Tämä kyseinen manga vaihtaa sijaansa aika usein, mutta yleensä se on top kolmen joukossa. Non Non Biyorin löysin melko nuorena, ja rakastan sitä edelleen yhtä paljon kuin ensimmäisellä lukukerralla. Se on melko tyypillinen ja rento jokapäiväisestä elämästä kertova tarina, mutta siinä on jotain lumoavaa ja tyynnyttävää, joka tekee siitä paljon kiinnostavamman kuin muut sen lajityypin mangat. Rakkauteni Non Non Biyoriin voi liittyä myös siihen, että alun perin samaistuin hahmojen ikään ja myöhemmin rakastuin vain maanseudun rauhallisuuteen ja sen piristävään ilmapiiriin.

Tiedän että mainitsin manhuan ja manhwan, mutta tällä hetkellä minulla ei ole lempisarjoja sieltäpäin.  Siispä siirryn suoraan tämänhetkiseen lempiaiheeseeni; light novelleihin. Kyseinen genre on vielä minulle hieman outo ja tuntematon, sillä moni sarjoista ei ole saanut englanninkielistä käännöstä vielä. Kyllä, luen kirjani englanniksi, pakkohan sitä on, jos suomennoksia ei tunnu melkein koskaan löytyvän. Tunnen vain parisenkymmentä sarjaa tällä hetkellä, mutta yritän koko ajan löytää uusia sarjoja. Lempi light novelleja minulla on ollut jo vuosia No Game No Life sekä Date a Live. Lyhyesti kerrottuna No Game No Life kertoo kahdesta NEET -sisaruksesta, jotka kulkevat nimellä Blank.  Eräänä päivänä sisarukset löytävät itsensä vieraasta maailmasta, jossa kaikki ratkaistaan peleillä. Tuota maailmaa johtaa mystinen jumala, joka haluaa haastaa Blankin maailmanlaajuiseen peliin. Rakastan  kirjan juonta, sen maailman syvyyttä sekä pelejä, jotka voivat olla hyvinkin kiinnostavia sekä monimutkaisiakin. Rakastan myös sen henkilöhahmoja, jotka ovat uniikkeja ja moniulotteisia.

Sitten Date a Live. Olen erittäin harmissani, etten ole pystynyt lukemaan tätä sarjaa pitkään aikaan, sillä sen kääntäminen lopettiin käännösten levitessä luvattomasti internetissä. Sarja kertoo yhdestä pojasta sekä tytöistä, joilla on  maagisia voimia. Tytöt saapuvat maailmaan voimien kera luoden ympärilleen luonnonkatastrofeja. Sarjan päähenkilön tehtävänä on sinetöidä tyttöjen voimat ja suojella maailmaa sekä tyttöjä itsejään. Tarina on paljon syvempi kuin mitä luulisi näin lyhyen kuvauksen perusteella, mutta pidempi kuvaus menisi liian monimutkaiseksi. Juoni sekä kirjassa oleva taide ovat sarjan vahvuuksia ja todella lumoavia.

Tykkään lukea myös YA-kirjallisuutta. En tietysti tiedä läheskään yhtä paljon kuin siskoni, mutta olen lukenut kaikkea, mikä vaikuttaa vähänkään kiinnostavalta. Olen aika nirso, mutta rakastan ulkomaalaista fantasiakirjallisuutta YA-genressä. Kotimaisesesta fantasiasta en ole löytänyt vielä minua sykähdyttäviä teoksia, mutta yritän parhaani silläkin saralla. Rakastan Cassandra Claren kirjoja, varsinkin Varjometsästäjät- trilogiaa. Olen myös ollut Rick Riordanin sarjojen lukija pienestä pitäen. Varsinkin Percy Jackson -sarja on lähellä sydäntäni. Seuraan myös tällä hetkellä hänen uudempaa Apollo -sarjaansa. Harry Potter kuuluu myös minun suosikkeihini, kuten siskollanikin. Sen maailma on vain niin taianomainen. Odottelaan siskoni kanssa edelleen kirjeittä Tylypahkasta.

Tässä pieni katsaus ja yleissilmäys minusta, seuraavassa vieraskynä postauksessani käsittelen Wotakoi mangaa ja työnalla on myös syväluotaavapi sukellus Cassandra Claren kirjoihin sekä siskon kanssa yhteinen ylistys Harry Pottereille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti