Lucinda Riley: Seitsemän sisarta

"Maia D'Apliese ja hänen viisi sisartaan ovat kokoontuneet heidän lapsuudenkotiinsa Atlantikseen - upeaan linnaan Genevenjärven rannalla. Heidän isänsä, omalaatuinen miljonääri Papa Salt, on kuollut. Papa Salt on adoptoinut kaikki tytöt vauvana, ja nyt kun isä on kuollut, saa jokainen heistä oman kirjekuoren, joka sisältää vihjeen tytön historiaan. Maian vihje vie hänet toiselle puolelle maailmaa Rio de Janeiroon, jossa hänen tarinansa palapeli alkaa rakentua.
 
Kahdeksankymmentä vuotta aikaisemmin, Rion villillä 1920-luvulla, Jeesus Kristus -patsaan rakennustyö on vasta alkamassa. Arkkitehti Heitor da Silva Costa perheineen purjehtii Pariisiin etsimään kuvanveistäjää suureen projektiinsa. Heidän kanssaan matkustaa Izabela Bonifacio, joka on isänsä tahdosta vasta kihlautunut. Montmartren taiteilijapiirit muuttavat nuoren naisen elämän täysin, eikä paluu takaisin Rioon ole helppo."

Huikea, koukuttava, ihana ja upea sarjan aloitusosa. Seitsemän sisarta -sarjan aloittava, samaa nimeä kantava kirja, ampaisi suoraan parhampien luettujen kirjojen joukkoon. Ihanaa helppolukuista viihdekirjallisuutta, joka imaisee sivuilleen heti alkumetreiltä lähtien ja punoo lukijalle juonikuviot, jotka pakottavat ostamaan aina seuraavan osan itselleen. Aion siis todellakin jatkaa sarjan parissa ja voitte varmaan arvata mitkä ovat seuraavia kirjahankintoja omaan hyllyyni. Minulla on vain muutamia kirjailijoita, joiden teokset minun on ehdottomasti saatava itselle - Stephen King, Kate Morton ja J.K. Rowling. Nyt olen lisännyt Lucinda Rileyn tuohon listaan, sillä tuo nainen osannut kehitellä kirjan, johon ihastuin, ei rakastuin, jokaisella solullani. Ja voin kertoa ettei niin käy kovin usein.

Seitsemän sisarta kertoo Maiasta, joka on sisarusparven vanhin lapsi. Papa Salt on jättänyt jokaiselle sisarukselle vihjeet, joiden avulla he voivat halutessaan selvittää syntyperänsä. Maia päättää lopulta selvittää historiansa ja juurensa. Matka kuljettaa hänet helteiseen Rioon, jossa hän törmää tarinaan kiihkeästä Izabela Bonifaciosta, joka kuului 1920-luvun Rion vaikutusvaltaisimpiin perheisiin. Bel on isänsä tahdosta kihlautunut miehelle, jota kohtaan hän ei tunne rakkauden paloa. Tuohon aikaan ikonisen Kristus patsaan rakennustyöt ovat suunnitteluvaiheessa ja Bel matkustaa Eurooppaan arkkitehti Heitor da Silva Costan perheen kanssa etsimään patsaalle sopivaa kuvanveistäjää. Ranskassa Bel tutustuu boheemiin taitelija Laurentiin, joka onnistuu muuttamaan naisen käsityksen niin kihalutumisestaan kuin elämästäänkin täysin. Paluu Rioon on raastavan vaikea, mutta uskollisuus perhettään kohtaan velvoittaa Belin palaamaan kihlattunsa luokse.

Kuinka taidokkaasti nämä kaksi aikatasoa ja tarinaa oli punottu saumattomasti yhteen. Lumouduin Belin tarinasta, mutta myös Maian ja hänen perheensä tarina on todella kutkuttava. Niin paljon salaisuuksia, jotka odottavat paljastumistaan. Papa Salt on mysteeinen, ehkä hieman epäilyttäväkin mies, josta ei paljasteta paljoa. Tyttäret eivät tiedä paljoa adoptioisästään, joka on aina kannustanut tyttäriään olemaan itsenäisiä. Miksi hän on adoptoinut tytöt? Miksi juuri nämä tytöt? Miksi heidät on nimetty tähtikuvion mukaan? Mistä huikea omaisuus on peräisin? Paljon kysymyksiä, paljon arvoituksia ja vielä kuusi osaa luettavana, jotka avaavat tätä arvoitusta osa osalta.

Vaikka koko alkuasetelma tuntuu uskomattomalta ja hieman skeptinenpuoleni nosti päätään kyseenalaistaen koko tarinaa, tempauduin hyvin nopeaa tarinaan sisälle enkä enää miettinyt koko asiaa. Kertomuksen edetessä sain huomata kirjan olevan hyvin historiaa avaava lukukokemus, sillä sarjan aloitusosassa päästään tutustumaan Cristo -patsaan syntyprojektiin sekä tutustumaan 1920-luvun Rion elämään, joka tavallaan poikkeaa siitä mitä elämä oli tuohon aikaan Euroopassa.

Suosittelen tutustumaan sarjaan, mikäli ei ole sitä vielä tehnyt!

Annan kirjalle 5 / 5 pistettä!

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: Bazar 
Ilmestynyt: 2017
Alkuteos: The Seven Sisters (2014)
Sivuja: 678
Suomentanut: Hilkka Pekkanen

Mistä minulle: Ostettu pokkariversio

Kommentit

  1. Minäkin pidin tästä ja kaksi seuraavaa osaa odottaa jo hyllyssäni vuoroaan. :) Odotan innolla, että Papa Saltin salaisuudet paljastuvat...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti