Liv Constantine: Toinen rouva Parrish



Amber Patterson on väsynyt olemaan mitättömyys: näkymätön nainen, joka sulautuu taustaan. Hän ansaitsee parempaa. Hän ansaitsee rikkaan, ylellisen ja leppoisan elämän.

Daphne Parrish on connecticutilaisen Bishops Harborin kullanmuru. Hän näyttää mallilta, asuu loisteliaassa kartanossa ja on naimisissa miljonääri Jackson Parrishin kanssa. Hänellä on kaikkea, mitä Amber haluaa.

Kateus voisi näivettää Amberin kuoliaaksi – mutta hänellä on suunnitelma. Ennen pitkää hänestä on tullut Daphnen paras ystävä, ja Jacksonkin alkaa kiinnittää häneen huomiota. Menneisyyden luurangot voivat kuitenkin tuhota kaiken. Jos ne pääsevät päivänvaloon, Amberin nerokas suunnitelma saattaa luhistua…


Olen hulluna psykologisiin trillereihin ja kaikki kirjat, joiden mainitaan vähänkään edustavan tätä lajia, on pakko saada lukea. Trilleri on mielestäni jännäri, jossa on ihmishenget kyseessä, ehkä hieman yliluonnollista twistiäkin voi olla mukana. Yleensä joku on kuollut tai kuolee, jonkun henki on vakavati uhattuna tai joku totaalisesti päästään sekaisin. Yhtäkaikki trillereissä on piinaava tunnelma ja  psykologissa trillereissä se luodaan ihmismielen synkkyydellä ja monimutkaisuudella. Toki luokitukseni on suppea sekä oikoen kirjoitettu. Olen saattanut unohtaa kirjoittaa jonkun luonnehtivan seikan, mutta ymmärätte varmaan mitä tarkoitan. Tämä kirja ei mahdu minun maailmassani hyvällä tahdollakaan tuohon luokitukseen. Ei tämä ollut piinaavan jännittävä, kenenkään henki ei ollut todellisuudessa vaarassa. 

On perhe, jossa on näennäisesti kaikki ulospäin vallanmainiosti. Rahaakin riittää, jolloin kiillotetun julkkisivun ylläpitäminen käy helposti. Rahalla saa ja hevosella pääsee, niinhän sitä sanotaan. Daphne Parrishilla vaikuttaa olevan kaikki mitä köyhissä oloissa kasvanut Amber Patterson haluaa - komea ja menestyvä aviomies, unelma avioliitto, kaunis kartano ja tukuttain rahaa. Ja Amber on päättänyt saavansa sen mitä Daphnella on, hinnalla millä hyvänsä. Amberin voi ajatella olevan jonkinlainen gold digger, jonka ovelaa soluttautumista Parrishien perheeseen seurataan pääasiassa hänen näkökulmastaan. Kuten voi päätellä, Amber ei ole mikään miellyttävä päähenkilö, vaan erittäin kaksinaamainen, pakkomielteinen ja lurjusmainen tapaus.

Tarinan toinen puoli avataan Daphnen näkökulmasta, jolloin lukijalle selviää ettei avioliitto olekkaan niin täydellinen, mitä aluksi olisi voinut ymmärtää. Tämä ei tullut minulle mitenkään yllätyksenä, silloin kirja olisi ollut puhtaasti tylsä. Joten, joko Daphnen mies on sosiopaatti, narsisti ja suoranainen hirviö tai sitten Daphnella itsellään ei ole kaikki hyvin säihkyvän kuoren alla. Paremminkin minä luonnehtisin tätä kirjaa psykologiseksi draamaksi, jossa on tuulahduksia saippuasarjamaisista vivahteista, välillä tuntui että hei tämähän on vähän niinkuin jostain Kauniista ja rohkeista tai Real Housewifeista. Osasin siis odottaa jotain dramaattista tulevaksi ja ennakoida tarinan kulkusuuntaa. Manipulointia, puolin ja toisin. Tapahtumaympäristönä rikkaiden seurapiirit - yllättävää? Ei minustakaan.

Ei siinä, kyllä tämä onnistui minua kuitenkin viihdyttämään, vaikka ensivaikutelma johti pahasti harhaan. Toinen rouva Parrish on kevyttä viihdekirjallisuutta, joka on sujuvasti kirjoitettua ja helppolukuista. Kirjaa ei kannata ottaa liian vakavasti, koska se on ihan täyttä hömppää, vaikka siinä käsitelläänkin mielenterveysongelmia, perheväkivaltaa ja vaikeita pakkomielteitä.

Annan kirjalle 2,5 / 5 pistettä!

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: Harper & Collins
Ilmestynyt suomeksi: 2020
Alkuteos: The Other Mrs Parrish (2019)
Sivuja: 412
Suomentanut: Maija van de Pavert


Mistä minulle: Kirjastosta

Kommentit

  1. Tämä kirja oli kelpo viihdettä ja puolesta välistä eteenpäin mukaansatempaavaakin!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti