Fiona Barton: Epäilty





Kun kaksi 18-vuotiasta englantilaistyttöä katoaa Thaimaassa, heidän perheensä työnnetään yhtäkkiä kansainväliseen valokeilaan epätoivoisina, surevina ja huolesta sekaisina. Sotkeutuivatko tytöt johonkin hämäräperäiseen ennen katoamistaan?

Toimittaja Kate Waters haluaa aina olla ensimmäinen. Ensimmäinen tapahtumapaikalla, ensimmäisen jutun kirjoittaja, ensimmäinen, joka paljastaa totuuden. Siksi hän tarttuu epäröimättä tarjoukseen juttukeikasta Bangkokissa. Mutta tällä kertaa hän ei voi olla ajattelematta poikaansa Jakea, jota hän ei ole nähnyt kertaakaan tämän lähdettyä ulkomaille kaksi vuotta aiemmin.

Kun kadonneiden tyttöjen tarina alkaa selvitä, herää epäily siitä, että syyllinen voi olla pelottavan lähellä.

Epäilty on Bartonin toimittaja Kate Watersista kertovassa sarjassa kolmas ilmestynyt romaani. Olen pitänyt sarjan jokaisesta osasta ja niin pidin tästäkin, vaikkei tämä ensimmäisen osan, Lesken, tasolle aivan yltänytkään. Bartonin dekkarit ovat juuri sellaista viihdettä, mitä kaipasin kesäisen viikonlopun terassilukemiseksi. Kaikkihan sen tietää, että kesä ja vetävä viihdekirjallisuus, ja nimenomaan juonivetoinen rikoskirjallisuus, ovat voittamaton parivaljakko. 

Kirjan tapahtumat sijoittuvat Thaimaahan sekä Iso-Britanniaan. Kate lähtee Thaimaahan tutkimaan tyttöjen katoamista ja toivoo samalla löytävänsä poikansa, joka lähti Thaimaahan pari vuotta sitten, eikä ole juuri pitänyt sen koomin vanhempiinsa yhteyttä. Kun tyttöjen kamala kohtalo alkaa pikku hiljaa selvitä, käy ilmi että Katen oma poika saattaa olla jollain tapaa sekaantunut tapaukseen. Kate pelkää että hänen poikansa on joutunut pahoihin vaikeuksiin... Yhtäkkiä myös lehdistö on kiinnostunut hänestä - onko hänen poikansa sankari vai hirviö? Kate saa nyt itse kokea millaiselta tuntuu olla lehdistön jahtaamana, sen sijaan että on itse saalistamassa hyvää juttua. Tarinaa kuljetetaan useasta kertojanäkökulmasta tuttuun tapaan ja ääneen pääsee myös aiemmisa osista tuttu Bob Sparkes, jonka elämää varjostaa vaimon uusiutunut syöpä.

Tämän kirjan pariin oli mukava uppoutua, lyhyet luvut hupenivat silmissä ja tuttujen hahmojen elämäntapahtumia eli mukana hyvin vahvasti. Pidän sekä Katesta että Bobista henkilöhahmoina, he ovat mukavan realistisia ja inhimillisiä tyyppejä. Barton kuljettaa juonta sopivan vauhdikkaasti ja onnistuu yllättämäänkin pariin otteeseen. Hänen kirjojensa rikostapaukset eivät ole liian ilmeisiä, eikä väkivallalla turhaan mässäillä.

Joten, jos kaipaat oivallista viihdettä riippumattoon tai rannalle, tartu Bartoniin!

Annan kirjalle 3,5 / 5 pistettä!

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: Bazar
Ilmestynyt suomeksi: 2020
Alkuteos: The Suspect (2019)
Sivuja: 462
Suomentanut: Pirkko Biström

Mistä minulle: Kirjastosta

Kommentit

Lähetä kommentti