sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Radioteatterin Linnunradan käsikirja liftareille

Mikään ei ole niin mukava kaveri lenkille kuin äänikirja tai kuunnelma. Olen kuunnellut viime aikoina puhki Ylen radioteatterin Knallit ja Sateenvarjot ja sitten sain käsiini Linnunradan käsikirja liftareille. Olen lukenut Douglas Adamsin teoksen joskus yläasteella, mutta radioteatterin versiossa tarina on saatu herätettyä eloon aivan uudella tavalla! Minusta se kuitenkin poikkeaa jonkunverran kirjasta. En voi sanoa, että muistaisin kirjan kaikkia yksityiskohtia, muistan vain suurinpiirtein tarinan kulun. Joten voin olla ihan hyvin väärässäkin. Olen nähnyt myös kirjasta filmatun elokuvaversion, mutta en pitänyt siittä alkuunkaan, minusta se vain pilasi hienon tarinan.

"Aivan ensimmäiseksi kertomus materialisoitui BBC:n radiokuunnelmana vuonna 1978. Kuusi vuotta myöhemmin kuunnelmasta tehtiin suomenkielinen versio, jonka tekoa jatkettiin vuoteen 1995 asti. Sarjan ensimmäiset 12 jaksoa perustuivat brittikuunnelmaan, mutta tämän jälkeen kuunnelmaa kirjoitettiin Suomessa Douglas Adamsin romaanien pohjalta. BBC sai oman radiokuunnelmasarjansa valmiiksi vasta keväällä 2005. Panvision on pikkuhiljaa julkaissut tätä Yleisradion kulttikuunnelmasarjaa cd:llä. CD:t on julkaistu viidessä osassa, jotka on nimetty viisiosaisen "romaanitrilogian" mukaan. Kirjojen ja kuunnelman sisältö vastaavat toisiaan kuitenkin vain löyhästi. " (mtv3.fi)

Olen varmaan melkoinen näky kun tallustelen tuolla katuja idioottimainen virne naamalla ja välillä tyrskähtelen ja hirisen vaimeasti, kun yritän pitää itseäni nauramasta ääneen. Pidän kovasti radioteatterin näyttelijöistä, jotka osaavat eläytyä rooleihinsa todella hyvin! Myös kaikki muut taustaäänet tuovat oman mukavan mausteensa kuuntelemiseen. Jaksan paljon paremmin keskittyä tähän kuin äänikirjoihin, vaikkei niissäkään mitään moittimista ole.Suosittelen kyllä muitakin kuuntelemaan tämän, on hyvän puoleista viihdettä ja kiva kaveri lenkille, autoon tai vaikkapa siivotessa. Kannattaa tutustua myös hulvattoman hauskoihin Knalli ja Sateenvarjo -kuunnelmiin.

Aurinkoista sunnuntaita kaikille! :)

-Aletheia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti