torstai 13. joulukuuta 2012

Luukku 13: Suosikkikirjailijat

Palataan sitten nostalgioinnin syövereistä takaisin nykyaikaan. Listaan teille mielestäni tällä hetkellä parhaat kirjailijat. Näiden kirjailijoiden kirjat ovat viihdyttäneet, saaneet tuntemaan, naurattaneet, sävähdyttäneet ja näin ollen jääneet mieleen. Jätän kuitenkin aiemmissa postauksissa mainitsemani pois, jottei tulisi toistoa. Joten täältä paukkuu:

 • Kaari Utrio

Minulla oli pitkän aikaa yläastevuosien jälkeen etten lukenut yhtään kotimaisia kirjoja. Monet kuitenkin suosittelivat minulle Utriota, sillä rakastin historiallisia romaaneja jo silloin. Uskaltaiduin rohkeasti tarttumaan Piritta Karjalan tyttäreen ja vakuutuin. Sitemmin olen lukenut Utriolta useampia teoksia ja täytyy sanoa, että hän osaa kirjoittaa loistavia historiallisia romaaneja.

 • Jane Austen


Löysin kerran äidin vanhan VHS:n elokuva oli Järki ja Tunteet. Hurmaannuin elokuvasta kovin ja päätin lainata kirjastosta kirja version. Rakastuin totaalisesti Austenin kerrontaan ja hänestä muodostui yksi suosikki kirjailijoistani. Olen tainut lukea lähes kaikki Austenin kirjat, ainakin kaikki mitä kirjastosta löytyy. Ei kuitenkaan varmaan kumma että suosikkejani ovat Ylpeys ja ennakkoluulo sekä Järki ja tunteet.

 • Stephenie Meyer

Ei varmaan mikään yllätys, että tämä kirjailijatat löytyy listaltani, sillä olen aina kuuluttanut sitä kuinka hyviä Twilightit ovat. Jokin niissä vampyyrikirjoissa viehättää, niinkin paljon että haluan lukea kirjat yhä uudelleen ja uudelleen. Myös Vieras oli ihan hyvä lukukokemus, joten tämä nainen osaa kirjoittaa.


 • Agatha Christie

Christien salapoliisiromaanit ovat koukuttavia, jännittäviä sekä elegantteja. Hercule Poirot on sitä paitsi aivan ihana!

 • Tuomas Kyrö


 Mielensäpahoittajat ovat lunastaneet Kyrölle paikan listaltani. Ja vaikken olekkaan lukenut Kyröltä muutakuin Mielensäpahoittajat ja Miniän, silti hän on suosikkilistalla. Mahtavaa huumoria, mutta silti sivuilta löytyy totuuden siemeniä. Olen vakuuttunut Kyrön huumorin tajusta myös Hyvät ja huonot uutiset ohjelmassa.

 • Hilja Valtonen


 Valtosen romaanit ovat keveydessään mitä mainiointa välipala lukemista. Pidän Valtosen kirjojen nostalgisesta tunnelmasta ja ns. säädyllisistä rakkaustarinoista.

 • Camilla Läckberg
Läckbergin dekkareissa on tiivistunnelma ja ne onnistuvat pitämään minunkinlaisen nykyaikaisten  dekkarien vieroksujan otteessaan alusta loppuun. Takuuvarmaa luettavaa jännäri nälkään!


 • Charlaine Harris

Sookie Stackhouset on koukuttavia ja Eric on ihana!

 • Juha Vuorinen


En oikeastaan itsekkään ymmärrä mikä tämän miehen miehisessä pissakakkahuumorissa oikein viehättää, mutta Vuorisen kirjat ovat taattua nauratuskamaa!

Tässäpä oli nyt muutamia, jotka tulivat äkkiseltään mieleen. Tässä on vain kirjailijat joilta olen lukenut useampia kirjoja ja olen vakuuttunut. On paljon myös kirjailijoita, joilta olen lukenut vasta pari kirjaa ja en uskalla niiden perusteella vielä lisätä listaan, vaikka nämä pari teosta ovatkin tehneet vaikutuksen.

Entäs teidän suosikkikirjailijanne?

-Aletheia 


6 kommenttia:

 1. Tämä on aina niin vaikea kysymys mulle! Monelta kirjailijalta minulla on yksi suosikki, muut ovat olleet pettymyksiä tai lukematta vielä.... esim Gavalda, Fletcher ja Tournier. Mutta sanotaan Yashar Kemal, jonka romaanit veivät aikoinaan naisen mennessään, Tove Jansson ja Elif Shafak.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tämä vaikea minullekkin rankata ketkä uskallan ottaa listaan mukaan. Sillä juuri niinkuin sanoit, joiltakin on yksi tai kaksi suosikki, muut ovat olleet pettymyksiä tai ovat vielä lukematta. :)

   Poista
 2. Kyrö on kyllä loistava! En ole lukenut häneltä kuin Mielensäpahoittajan, mutta vannoutuneena Hyvien ja huonojen uutisten seuraajana voin sanoa hänen huumorinsa olevan ykkösluokkaa. Aivan mahtavaa, nauran aina kyyneleet silmissä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin nauran minä, ei voi olla nauramatta. Mainio mies, ei voi muuta sanoa! :D

   Poista
 3. Tässä muutamia: Stephen King (aina ja iankaikkisesti luulen mä), Stephenie Meyer, J.K. Rowling, Tove Jansson ja Johanna Sinisalo näin äkkimietinnältä tulivat mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. King ei vain minulla jotenkin nappaa, hänen kirjansa ovat liian pelottavia! :D

   Sinisaloon en ole vielä tutustunut, mutta ensivuoden puolella olisi tarkoitus. :)

   Poista