keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Helena Waris: Sudenlapset

Lumouduin helmikuussa Helena Wariksen Pohjankontu-sarjan ensimmäisestä osasta. Nyt pääsin kakkososan pariin, enkä malta odottaa että saan luettavakseni seuraavankin osan. Olen aivan hullaantunut näihin kirjoihin!

Hurja Mustarintalainen soturi Roke ja kuolleiden mailla Luusuvannossa kasvanut hiljainen Karran ovat kaksoisveljet. Heidät on erotettu nuorina, mutta ikävä tapahtuma saattaa heidät taas yhteen. Heidän on lähdettävä yhdessä Vornanmutkaan, noitien maille, hautaamaan äitiään, joka on surmattu. 

Vornanmutkasta he löytävät kummallisen tytön, joka kertoo nimekseen Sudenmarja. Kuka oikein on tämä tyttö? Ei ainakaan Vornanmutkan seuraava valtiatar. Kun noitien maa on ilman valtiatarta Mustarintalaiset haluavat anastaa maan itselleen ja sitä Karranin on vaikea hyväksyä. Hän aikoo tehdä kaikkensa estääkseen lapsuudenkotinsa häpäisyn. 

Lienee sanomattakin selvää etten pettynyt toiseen osaankaan. Minut lumonnut miljöö ja muinaissuomalaiset elementit olivat mukana jälleen. Kirja jatkaa kertomusta noin 20 vuotta ensimmäisen kirjan tapahtumien jälkeen. Olin aluksi hieman pettynyt kun ensimmäisestä osasta tutut henkilöt eivät olleet pääosissa, mutta uudet henkilöt alkoivat kiinnostamaan hyvin nopeasti ja kohta huomasin ahmivani kirjaa. 

Juoni oli jälleen koukuttava ja houkutteleva, rakkauttakin oli mukana ja jännittyneenä seurasin lemmen kehittymistä. Näissä kirjoissa vaan tuntuu olevan kaikki kohdallaan. Ei tule fantasiaähkyä, taikuutta ja fantasiaolentoja on sopivassa tasapainossa realististen elementtien kanssa. On seikkailua, taikuutta, jännitystä, pettymyksiä, romanttiikkaa ja yllätyksiä. Mitään ei ole liikaa eikä mitään jää kaipaamaan. Sitä on vain täysin tarinan kuljetettavana.

Kirja loppuikin niin kutkuttavasti, sillä koko ajan mietin missä on Troi, joka ensimmäisestä osasta tunnetaan. Ilmeisesti kolmososassa sitten selviää Troin kohtalo. Harmi kun kirjastossa ei ollut seuraavaa osaa paikalla, en malta pysyä nahkoissani kun vain mietinki tulevia juonenkäänteitä. 

Nämä kirjat ovat vain pure love, ei voi muuta sanoa, enkä voi olla vähempää ylistämättä! Annan jälleen 5 / 5 pistettä!

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: Otava
Ilmestynyt: 2011
Sivuja: 437

Mistä minulle ja miksi: Kirjastosta, koska rakastuin ensimmäiseen osaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti