perjantai 18. lokakuuta 2013

P.C. Cast & Kristin Cast: Merkitty - Yön talo 1

Taas uusi variaatio nuorten suosimista vampyyritarinoista.

16-vuotias Zoey tulee vampyyrin merkitsemäksi ja hänen tulee jättää koko entinen elämänsä. Zoey on siirryttävä vampyyrien sisäoppilaitokseen Tulsaan selvityäkseen hengissä muutoksesta. Pian Zoey saa selville olevansa poikkeava, sillä merkki hänen otsassaan hohtaa täytenä, vaikka hän on vasta tulokas. Zoey saa selville olevansa aivan erityinen ja omaavansa aivan erityisiälaatuisia kykyjä, ja kaikella tällä on tarkoituksensa.

Uudessa koulussa Zoey saa ystäviä, vihamiehiä ja tapaa pojan, jonka kanssa kaikki tuntuu sujuvan mukavasti.

Yön talo -sarjan on kirjoittanut yhdessä äiti, ja tytär ja se aloittaa nuorille suunnatun vampyyrisarjan, joka on saanut paljon suosiota ympäri maailmaa. 

Pikkusiskoni tämä kirjasarja hurmasi täysin, hän on ehtinyt ahmimaan kaikki mitä on ilmestynyt ja lukee niitä jo toista kertaa. Minuun tämä ei niinkään tehnyt yhtä suurta vaikutusta kuin murrosikäiseen siskooni. Jotenkin nämä vampyyritarinat menetti jo hohtonsa, jaksoin innostua Twilightista ja True bloodista, mutta Vampyyripäiväkirjojen kohdalla ei jaksanut enään innostaa. Siskon suositusten rohkaisemana kuitenkin tartuin Merkittyyn, kun halusin jotakin kevyttä luettavaa. 

Kirja oli helppoa luettavaa, mutta minua jäi huvittamaan suuresti kuinka lyhyessä ajassa kirjan päähenkilö koki mullistavia asioita elämässään. Alle viikossa itseään tavallisena pitävä Zoey on jo täysi vampyyri (muille siinä menee muutama vuosi) ja syrjäyttää koulun mehiläiskuningattaren, ylipapitar kokelaan, paikaltaan ja tietenkin vie tämän miehen. Tämän aikana epävarmasta Zoeysta kuoriutuu oikeudenmukainen, päättäväinen, nokkela ja rohkea vampyyri. Osa näistä juonikuvioista on jo niin tuttuja amerikkalaisista teinielokuvista ja -kirjoista.

No, Merkitty oli sopivaa aivojennollaamis luettavaa, mutta sopii paremmin teini-ikäisille lukijoille, joita kiinnostaa paranormaali fantasia. Ehkäpä joskus palaan kakkososaan kun haluan lukea kirjan, jota lukiessa ei tarvitse ajatella mitään, antaa vain mennä. Ja ei tätä ihan surkeaksi voi tituleerata, sillä juoni oli mielenkiintoinen ja kirjassa  jäi asioita auki, niin että tekisi mieli ottaa selvää mitä tuleman pitää.

Annan kirjalle arvosanaksi 3 / 5 pistettä!

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: Otava
Ilmestynyt: 2010
Alkuteos: Marked (2007)
Sivuja: 333
Suomentanut: Annika Eräpuro

Mistä minulle ja miksi: Kirjastosta siskon suosittelemana


2 kommenttia:

  1. Lukulistalla tämäkin kirja, mutta nyt olen tietoisesti yrittänyt vältellä näitä vampyyrikirjoja, sillä ne tulee jo ulos korvista! Mutta kyllä vielä joku päivä... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo näitä vampyyrijuttuja tunkee nyt ovista ja ikkunoista. Ei jaksa samalla tavalla enään innostua. :D

      Poista