perjantai 27. kesäkuuta 2014

Sanna Eeva: Olot

Tarina äideistä, tyttäristä ja mielen kellareista.... Näin kirjaa kuvataan.

Mitä tapahtuu kun kontrolli lakkaa, totuttu keikahtaa ympäri ja juuret puskevat pintaan? Mitä tapahtuu kun hallintaa ei ole ja valintoja ei tehdä? Mikä silloin ihmistä ohjaa?

Elsa on ikääntynyt rouva, mutta asuu yksin miehensä rakentamassa omakotitalossa maalla Veikko kissansa kanssa. Elsan viikonloppuja piristää satunnaisesti tyttären ja tyttärentyttären vierailut.

Ellu on uraäiti, jolla on nuori salaisuus. Ellulla on Työ isolla T:llä, Ellulla on Volvo, hieno omakotitalo ja kiltti aviomies. Ellun arkea kuitenkin keikuttaa tytär Emilian vaikeudet sopeutua koulumaailmaan sekä avioliiton rakoileminen ja äidin huonontunut kunto. Kaikki totuttu keikahtaakin aivan päälaelleen.


Lähtökohdiltaan kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta ja kolmen sukupolven näkökulmasta kerrottu tarina vaikuttaa uskottavalta ja jopa riipaisevalta. Kirja on nopea ja helppolukuinen, luvut ovat lyhyitä, mutta ajatuksia herättäviä. Eli periaatteessa kirjan olisi pitänyt olla vähintään hyvä lukukokemus, mutta mutta. Kun tämä lukija ei vain lämmennyt kaikesta huolimatta. Tarina ei vain päässyt ihon alle vaan lipui lukiessa ohi. Jotenkin varmaan tästä kirjoituksestakin huomaa että kirja ei oikein herättänyt mitään tunteita, koska tämä arvostelukin jää hyvin tyngäksi. Kun ei vain ole mitään kerrottavaa. Kirja oli minulle ihan yhdentekevä, suoraan sanottuna.

Annan kirjalle 1 / 5 pistettä!

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: Karisto
Ilmestynyt: 2012
Sivuja: 238

Mistä minulle ja miksi: Kirjastosta lainasi. Monta kertaa olen pyöritellyt tätä kirjaa käsissä ja viimein sitten päätin lainata.

2 kommenttia:

  1. Minä pidin tästä aika paljon. Tykkäsin yksinkertaisesta tyylistä. Tämä on minulla juuri luettavana profiilikuvassani. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpäs muuten onkin, piti aivan käydä katsomassa. :D Joihinkin varmasti kirjan tyyli puree ja muistelen että monet ovat kirjasta pitäneet. Minun juttuni se ei nyt vain ollutkaan. :/

      Poista