sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Victoria Connely: Etsin sinua Mr. Darcy

Vanhempiensa hylkäämät sisarukset Mia ja Sarah ovat aina jakaneet keskenään kaiken, mutta ennen kaikkea rakkauden Jane Austenin kirjoihin. Eräällä lomalla Bathissa sisarukset saavat kuitenkin huomata että samaa miestä he eivät voi jakaa keskenään. Sisarukset ajautuvat riitoihin keskenään ja hiljaiseloa jatkuu 3 vuotta. Noiden vuosien jälkeen sisarukset uskaltautuvat uudelleen Bathiin Jane Austen-festivaaleille, mutta toisistaan tietämättään. Sisarukset kohtaavat jälleen ja menneisyyden haavat repeytyvät uudelleen auki.

Austen-fani olen minäkin, oli siis pakko lainata tämä kirja kun se uuutushyllyssä pisti silmään. Kuka Austen-fani voi vastustaa Mr. Darcya? Odotin kirjalta ihan älyttömästi, mutta sainkin kokea karvaan pettymyksen. Odotin paljon enemmän Austenmaista fiilistelyä, toki nautin viittauksista Austenin kirjoihin ja yhtäläisyyksien löytämisestä, mutta kaikki ei-Austeniin viitaava ei uponnut sitten juuri ollenkaan. Pidin päähenkilöistä kuitenkin sen verran että he kiinnostivat ja jaksoin kirjan  kahlata loppuun asti.  Jos jotakin tämä kirja sai aikaan niin kaipuun Austenin kirjojen pariin. Ja jos ei ole ennen Austenia lukenut niin voin vannoa että tämä kirja varmasti herättää mielenkiinnon tutustua naisen teoksiin. Tämä kirja kuitenkin taipuu viihderomaanien puolelle, eikä valitettavasti sielläkään yllä kovin korkealle tasolle. Kirja on keskinkertainen tai sen alapuolella. Olen lukenut parempiakin.

Tämä kirja on muuten kolmas ilmestynyt kirja Victoria Connelyn Austen Addicts -sarjassa. Kirjan osat ovat ymmärtääkseni kuitenkin itsenäisiä kertomuksia, joten on aivan sama missä järjestyksessä ne lukee. En ole kyllä ottanut selville onko näitä edes suomennettu enempää.

Enpä keksi muuta sanottavaa. Annan kirjalle 2 / 5 pistettä!

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: Minerva
Ilmestynyt suomeksi: 2013
Alkuteos: Mr. Darcy Forever (2012)
Sivuja: 303
Suom. Emma Murros & Jänis Louhivuori

Mistä minulle: Kirjastosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti