sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Kaj Korkea-Aho: Tummempaa tuolla puolen

Benjaminin kihlattu kuolee yllättäen auto-onnettomuudessa. Postissa saapuu valvontakameran kuva, jossa näkyy ettei Sofie matkustanut yksin. Sofien veli Loke on Helsinkiin muuttanut tv- ja radioesiintyjä, joka on rakastunut puhterapeuttiinsa. Christoffer tekee lopputyötä lapsuudenmaisemiensa pahuutta uhkuvasta myyttisestä olennosta ja asuu Turussa sulhasensa kanssa. Simon taas on uskonsa menettänyt pappi, jonka vilpillinen teko nousee julkisuuteen. Tämä vanha kaveriporukka tapaavat jälleen uudestaan Sofien hautajaisissa ja menneisyyden painolastit alkavat avautua pikku hiljaa.

Oi, miten jännittävä kertomus! Olin ihan lukkiutunut kirjan ääreen alkusivuista lähtien. Tummempaa tuolla puolen on jännityskertomus sekä psykologinentrilleri kaveriporukasta, ja siihen on ammennettu vaikutteita kansaperinteestä, joka tuo siihen ripauksen kauhun elementtejä. Pakko myöntää että välillä niskakarvat nousivat lukiessa pystyyn ja alkoi vähän jännittämään. Kirjassa kaikki on nivottu kasaan onnistuneesti ja sujuvalla kielellä, vaikka välillä harhaudutaan kertoilemaan ja jaarittelemaan, niin sekin on tehty niin tyylillä ettei lukijaa ala pitkästyttämään. Pakko vielä mainita että kirjan loppuasetelma oli hengästyttävän jännittävä ja räjäytti koko potin! Tarinaa kerrotaan kaikkien näkökulmasta, joka tuo syvyyttä tapahtumiin ja vaihtelevia kertojaääniä. Jokainen henkilö on omanlaisensa persoona hyvine ja huonoine puolineen, yksikään henkilöhahmo ei ole samasta puusta veistetty. Todella tummanpuhuva ja omaperäinen kirja, joka koukuttaa taatusti. Parhaimpia kotimaisia pitkäänaikaan, ei tästä voinut olla pitämättä.

Suosittelen kyllä ehdottomasti lukemaan. Loppujen lopuksi kirja ei kuitenkaan ollut liian tumma tai liian jännittävä, se oli kaikkea sopivassa suhteessa. Minä olen herkkä lukija ja liika kauhu ja jännitys on ahdistavaa, tämän kanssa ei kuitenkaan tullut sellaista oloa ettei pysty lukemaan tai tulee painajaisia. 

Annan kirjalle 5 / 5 pistettä!

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: Teos
Ilmestynyt: 2012
Sivuja: 437

Mistä minulle: Kirjastosta

2 kommenttia:

  1. Tätä olen miettinyt lukulistalle - pitää varmaan nyt sitten lisätä sinne ihan tosissaan...

    VastaaPoista