perjantai 15. heinäkuuta 2016

Suosikki sarjani ruudulta osa 2

Kun edellisessä postauksessa käsittelin lähinnä HBO Nordicilta näytettäviä sarjoja, käsittelen nyt Netflixin sarjoja. Netflix on täynnä huippuja sarjoja. Monta sarjaa odottaa, että aloitan katselemisen, osa on kesken ja osa on katsottuna. 

1. Orange Is The New Black

Amerikkalaiseen naisten vankilaan sijoittuva komedia-draamasarja on erittäin koukuttavaa katsottavaa. Sarjan päähenkilö Piper Chapman tuomitaan nuoruuden rikoksistaan 15 kuukaudeksi valtion vankilaan. Kaltereiden toiselle puolelle jää odottamaan mukava elämä ja sulhanen. Nuori Piper salakuljetti huumerahoja tyttöystävälleen Alex Vauselle. Vuosien jälkeen Piper epäilee Alexin ilmiantaneen hänet lieventääkseen omaa tuomiotaan. Piperin yllätykseksi Alex istuu omaa tuomiotaan samassa vankilassa.
Uusi kausi alkoi Netflixissä 14.6. Sarja perustuu Piper Kermanin kirjoittamaan saman nimiseen kirjaan. 

2. How I Met Your Mother
Tätä sarjaa esitetään Foxilla nimellä Ensisilmäyksellä, mutta Netflixistä olen alkanut sarjaa seuraamaan aivan alusta. Sarjassa seurataan Ted Mosbya ja hänen ystäviään Marshallia, Lilya, Barneytä ja Robinia Manhattanin pyörteissä. Sarjan tapahtumien kehyksenä toimii "aikuinen" Ted, joka kertoo lapsilleen kuinka tapasi näiden äidin. Valmiiksi naurettua tilanne komiikkaa ja suhdekiemuroita. Frendit-fanina tämä sarja uppoaa kevyenä katseltavana, kuin kuuma veitsi voihin. Sitä paitsi Lilyn ja Marshallin rakkaustarina on vain jotain parasta.
Sarjaa on ilmestynyt yhteensä 9. kautta. Sarjan viimeinen jakso esitettiin USA:ssa vuonna 2014.

3. Vampyyripäiväkirjat


Aloitin tämän vampyyrisarjan katsomisen joskus vuosia sitten, katsoin 3 ensimmäistä kautta, kunnes jostain syystä sarjan seuraaminen jäi. Löysin tieni uudestaan sarjan pariin, kun se sattui löytymään Netflixistä.

Vampyyripäiväkirjat on saman nimiseen kirjasarjaan perustuva fantasiasarja Mystic Fallsin pikku kaupungista, jolla on synkkiä ja mystisiä salaisuuksia. Päähenkilönä on Elena Gilbert, joka rakastuu vuosisatoja vanhaan vampyyriin Stefan Salvatoreen, mutta pian kuvioihin astuu pakkaa sekoittamaan myös Stefanin pahansuopa veli Damon, joka osoittaa tunteita Elenaa kohtaan myös. Kausi kaudelta Mystic Fallsin moninaiset salaisuudet aukeavat ja Elenan rakkauskuviot mutkistuvat.

Netflixistä löytyy myös sarja nimeltä The Orginals, joka kertoo sarjassa esiintyvien alkuperäisten vampyyrien tarinaa. Vaikuttaa varsin mielenkiintoiselta ja aikomuksena on aloittaa seuraavaksi sen katsominen.

4. Under The Dome


Stephen Kingin saman nimiseen kirjaan perustuva sarja Chester's Millin pikku kaupungista, jonka päälle laskeutuu ensimmäisellä kaudella kupu, joka erottaa sen muusta maailmasta.

Aloin vasta seuraamaan sarjaa, vaikka se on pyörinyt telvisiosta jo tovin. Kiinnostanut se on koko ajan, mutta pidättelin itseäni katsomasta sarjaa, koska halusin lukea kirjan ensin. Kirja on edelleen lukematta, mutta uteliasuus vei voiton ja koukussa ollaan. Ehtiihän sen kirjan lukea myöhemminkin.

5. Downton Abbey

Ihana historiallinen britannialainen draamasarja, joka sijoittuu kuvitteellisen Downton Abbeyn kartanoon. Sarjassa seurataan niin kartanon herrasväen, kuin palveluskunnan elämää. Sarja sivuaa monia merkittäviä historiallisia tapahtumia, mutta tarjoilee ennenkaikkea suhdekiemuroita, draamaa, pukuloistoa ja aateliselämää.


Sarja sai supersuosion ja Suomessa sarjaa esitti Yle. Aivan loistava sarja, niin koukuttava. Parhaita historiallisia sarjoja, joita olen katsonut. Downton Abbeyn tunnelma on jotain ihanaa.

6. Frendit

 
Legendaarinen Frendit on ollut minun suosikki sarjojani jo vuosia. Olen ehtinyt katsoa kaikki 10 tuotantokautta jo muutamaan otteeseen. En vain kyllästy koskaan. Tämä on sarja, jonka voi laittaa mukavasti taustalle pyörimään ja aina tietää missä mennää, vaikka keskittyminen syystä tai toisesta herpaantuu.

Frendeissä seurataan kuuden ystävyksen elämää New Yorkissa. Humoristinen tilannekomedia sarja tarjoilee rakkautta, draamaa, unelmia, ystävyyttä ja huumoria.

7. Sleepy Hollow

250 vuoden jälkeen Ichabod Crane herää kuolleista nykyaikaan. Maailma on muuttunut ja mies on pyörällä päästään. Hän lyöttäytyy yhteen nuoren naiskomisarion kanssa pysäyttääkseen päättömän ratsumiehen, mutta mukaan mahtuu vielä synkempiäkin voimia.
Katselemisen arvoinen sarja, varsin koukuttava ellen sanoisi.
Mitä sarjoja  te Netflixistä suosittelisitte?
 

2 kommenttia:

 1. Orange is the New Black on minunkin yksi suosikeistani; vielä en ole tosin uusimman kauden pariin päässyt, mutta jahka palaan Netflixiin (lähiaikoina) sitä on tarkoitus katsella. Vampyyripäiväkirjoja olen seurannut ihan normitelevisiosta, yhden kauden olen Amerikan tahdista jäljessä. Sarja, joka välillä kyllästyttää minua, mutta sitten se taas aina jotenkin koukuttaa. =D Frendejä katselin silloin kauan sitten kun ne tuli tv:stä. How I Met Your Mother:ia olen vähän katsellut, mutta en oikein innostunut, en ole nykyisin kovin suuri sit-comin ystävä noin muutenkaan. Under the Dome on katsottuna, se on aluksi melkeinpä hyvä, ja sitten se muuttuu jossain vaiheessa susihuonoksi... =D Sleepy Hollow:ta olen joskus katsonut yhden jakson.

  Nyt äkkiseltään tulee mieleen Orphan Black ja Black Mirror, joita suositteleisin, jos vain yhtään hivenen scifimpi meno kiinnostaa, todella hyviä molemmat. =D Ja tietenkin Buffy Vampyyrintappajaa (jos se on yhä siellä), jos se ei ole katsottuna! =D

  VastaaPoista
 2. Netflixissä on kyllä niin paljon valinnanvaraa, että useimmiten ihan ahdistaa tehdä päätös, että mille sarjalle sitä seuraavaksi antaisi mahdollisuuden.

  Aluksi katsoin Frendit, joita en ollut koskaan ennen katsonut kunnolla. Se oli hyvää ihan loppuraskausajan tekemistä koleaan syksyyn. En kuitenkaan onnistunut rakastumaan henkilöhahmoihin palavasti niin kuin tiedän monen muun katsojan rakastuneen.

  Moderni perhe on ehdottomasti yksi uusista suosikeistani. Ja brittiläinen Sherlock-sarja, jossa tuotantokaudessa on vain muutama jakso, mutta ne ovat puolitoistatuntia pitkiä jaksoja. Nyt katsomme Shamelessiä jenkkiversiona, hyvin toteutettu sekin.

  VastaaPoista