maanantai 6. maaliskuuta 2017

Vera Vala: Villa Sibyllan kirous

"Asianajajaperheen ylelliseen huvilaan tehdään väkivaltainen ryöstöyritys. Katia Levrini on saanut myös uhkauskirjeitä ja pelkää rakkaidensa puolesta. Hänen pieni poikansa ja miehensä Lorenzo ovat hänelle koko elämä. Katia pyytää apua Arianna de Bellisiltä. Kun Arianna saapuu Villa Sibyllaan, hän huomaa pian, että huvilan yllä leijuu outo, sulkeutunut ilmapiiri.
 
Ryhtyessään jäljittämään uhkailijaa Arianna törmää auringonkehrän muotoiseen symboliin, joka viittaa antiikin mithra-kulttiin. Miten Villa Sibyllan asukkaat liittyvät siihen tai Pyhäksi Legioonaksi kutsuttuun järjestöön, joka varjelee tarkasti salaisuuksiaan?
 
Samaan aikaan Arianna saa luotettavasta lähteestä tietää, että Roomaan olisi syntynyt oma mafia, banda della Magliana, jota johtaa kuolleen rikollispomon avioton poika. Arianna joutuu keskelle väkivaltaisia tapahtumia ja hänen on selvitettävä, onko vaarallinen rikollisliiga sekaantunut myös huvilan salamyhkäisiin tapahtumiin."

Valan romaanit ovat taattua dekkariviihdettä ja niiden pariin palaa aina mielellään. Minun suosikkejani! Pidän suunnattomasti Ariannasta sankarittarena. Hänellä on mystinen menneisyys rikollisen El Lobon kanssa, mutta ihmisenä Arianna kuitenkin vaikuttaa ystävälliseltä ja sydämelliseltä ihmiseltä, jota elämä on runnellut. Ei yhtään naiselta, joka olisi sekaantunut rikolliseen toimintaan. Ariannalla on monmutkainen suhde perheeseensä, johon päästää tutustumaan tässä kirjassa ensimmäistä kertaa. Nuori nainen on jäänyt jo leskeksi ja menettänyt syntymättömän lapsensa. Uuden rakkauden hän on löytänyt maan ulkoministeristä, komeasta ja karismaattisesta Bartolomeosta, mutta kaikesta huolimatta Arianna ei uskalla olla miehelleen täysin rehellinen menneisyydestään, varsinkaan nyt, kun kuolleeksi luultu El Lobo on palannut takaisin kuvioihin. Sukunsa puolesta Arianna kuuluu Italian aatelissukuihin ja kermaan, mutta luonteensa puolesta hän ei sovi ollenkaan eliittien koppavaan joukkoon. 

Vaikka Arianna selvittää Villa Sibyllan sotkuista tapausta, tulee hänen menneisyytensä lähemmäksi kuin koskaan aikaisemmin. Salaisuuden verhoa raotetaan reippaalla kädellä ja Arianna sekä lukija saa vastauksen mieltä askarruttaneinsiin kysymyksiin. Juonilinjoista juuri Arianna ja hänen menneisyytensä vei huomioni suurimmaksi osaksi, vaikka Villa Sibyllan tapahtumat olivat varsin mielenkiintoisia nekin. Ehkä pikkuisen liikaa oli teemoja yhteen kirjaan ahdettuna, jos jotain pitää moittia. Olisi ollut aineksia kahteenkin kirjaan. Samalla kirjan sävy oli tummempi ja melankolisempi kuin aikaisemmat kaksi osaa. Juonenkäänteet tuovat vakavoitumisen paikan, toivon että seuraavissa osissa elämä ei kohtele kovia kokenutta Ariannaa liian kovalla kädellä. Loppuun oli heitetty sellainen juonikuokku, että olin aivan yllättynyt suunnasta, johon suunta Ariannan elämässä on kääntymässä. E

Mukana oli jälleen vahvasti lämmin Italia ruuan tuoksuineen. Tämä kirja ei olisi sarjaan kuuluva, jos siinä ei kokattaisia herkullisia Italialaisia herkkuja, jotka saavat veden herahtamaan lukijan kielelle. Saatoin haistaa hurmaavat Italian tuoksut!

Annan kirjalle 4,5 / 5 pistettä! Jään innolla odottamaan, mitä Tuomitut (#4) ja Milanon nukkemestari (#5) tuovat tullessaan. Laitankin heti seuraavan osan varaukseen kirjastoon!

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: Gummerus
Ilmestynyt: 2014
Sivuja: 423

Mistä minulle: Kirjastosta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti