Mitäs nyt katsellaan?

Nyt on tullut taas enemmän viihdyttyä tv-sarjojen parissa. Ajattelin pitkästä aikaa vinkata teillekkin muutamia hyviä ja katsomisen arvoisia sarjoja. Ja olisi kiva jos tekin vinkkaisitte minulle katsomisen arvoisia ohjelmia Netflixistä, Viaplaysta tai HBO:lta. Tokihan edellisen aiheeseen liittyvän postauksen jälkeen on tullut katsottua vaikka ja mitä. Mm Game Of Thronesin uusin kutkuttava kausi. Seuraavaa ei jaksaisi millään odottaa!

Listaan nyt kuitenkin ihan viimeaikaisimpia katsomiani vakuuttavia sarjoja.

Wayward Pines

Amerikkalainen jännityssarja, joka perustuu Blake Crouchin  saman nimiseen romaanitrilogiaan. Ensimmäinen kausi oli 10 jakson pituinen ja kuulemma adaptoi koko trilogian pääpiirteissään. Toista kautta ei pitänyt tulla, mutta kaikeksi onneksi se tehtiin. Toinen kausi loppui niin kutkuttavasti, että toivon todella kolmannen kauden ilmestymistä. Vielä ei mitään varmaa tietoa sen teosta ole kuitenkaan tullut.

Agentti Ethan Burke joutuu onnettomuuteen ja herää sairaalasta Wayward Pinesista. Wayward Pines on pieni kaupunki Idahossa, ja vaikuttaa aluksi aivan tavalliselta idylliseltä paikalta muiden joukossa. Pian Ethan kuitenkin huomaa, ettei kaupungista ole pois pääsyä ja karmea totuus alkaa paljastua hänelle pikku hiljaa.

Itse en ole lukenut kirjoja. Latasin kuitenkin ensimmäisen osan Elisa kirjaan, sillä onhan tämä vielä koettava kirjana. Sarja oli todella koukuttava. Suosittelen lämpimästi, sarja löytyy ainakin Viaplaylta sekä Fox playlta.

11.22.63

Stephen Kingin menestysromaaniin pohjautuva telvisiosarja John F. Kennedyn salamurhasta. Kirja itsessään on niin järkälemäinen, etten jaksa lukea sitä, suoraan sanottuna. Mutta kun huomasin sarjan Viaplaylla, niin oli pakko katsoa heti. Ahmin sarjan kaikki 9 jaksoa melkein yhdeltä istumalta.

Idea yhdistää aikamatkustus ja kuuluisa poliittinen murha oli kiehtova. Opettajana nykyaikana toimiva Jake Epping saa mahdollisuuden estää salamurhan palaamalla aikasilmukassa vuoteen 1960. Tehtävä ei ole kuitenkaan helppo, sillä menneisyys ei halua tulla muutetuksi. Menneisyys laittaa vastaan Jakelle kaikin voimin, mutta mies ei anna periksi, vaan tekee kaikkensa onnistuakseen tehtävässä. Pääosassa nähdään ihana James Franco, jonka hymy on hurmaava. Tämä sarja löytyy Fox playlta sekä Viaplaysta

Olipa kerran

Sarja, jossa sadut ja arkielämä kohtaavat. Seurasin aikoinaan sarjan kaksi ensimmäistä kautta telvisiosta. Nyt Viaplaylle ja Netflixiin oli ilmestynyt sarjan 6 tuotantokautta, joten aloin innoissani jatkamaan siittä mihin jäin. 

Meille kaikille tutut satuhahmot tarinoineen nivoutuvat arkimaailmaan pienessä Storybrookin kaupungissa, jonka ylle on langetettu kirous. Vain yksi ihminen pystyy poistamaan kirouksen, sarjan päähenkilö Emma Swan, joka tulee Storybrookin kaupunkiin kohtalon saattelemana. Kun kirous murtuu, muistavat kaikki kaupungin asukkaat vihdoin keitä he oikeasti ovat. 

Sarja on mukavan kevyttä katseltavaa vaikkei draamaa ja seikkailuita puutu juonikuvioista.

Valtiatar

 Juonittelua, hovielämää, pukuloistoa sekä romantiikkaa, siittä on Valtiatar tehty. Sarja seuraa skotlantilaisen kuningattaren Maria Stuartin vaiheita Ranskassa, mutta ei seuraa historiaa tarkasti. Sarjaan on viety vaikutteita nykypäivästä ja ottanut niin sanotusti taiteellisia vapauksia juonen ja visuaalisen ilmeen suhteen.
Kieltämättä tietyt asiat kuten hittilistan kappaleet tuon ajan elämään vietynä hieman tökkivät, mutta sarjan juonenkäänteet saavat koukkuun pahasti. Olen itkenyt ja nauranut sarjan parissa ja viimeisiä jaksoja viedään.  Tämä on enemmän ehkä nuorille suunnattu sarja, mutta uppoaa minuun ainakin kuin kuuma veitsi voihin. Olen historiallisten sarjojen ystävä ja pidän draamasta, joten sarja on kuin tehty minulle.


Kommentit

Lähetä kommentti