perjantai 2. maaliskuuta 2018

Clare Mackintosh: Minä näen sinut

"Työmatka julkisilla on päivittäinen pakko, jolle et uhraa juurikaan ajatuksia. Yrität vain saada ajan kulumaan: selaat ehkä lehteä, tuijottelet ikkunasta. Mutta entä jos täydessä liikennevälineessä istuukin joku, joka näkee sinut, seuraa sinua, pitää kirjaa liikkeistäsi? Joku joka tietää yhtä hyvin kuin sinä itse, mistä tulet, milloin ja minne menet...

Zoe Walker, lontoolainen kahden nuoren äiti, löytää lähijunassa lehteä lukiessaan ihmetyksekseen oman kuvansa seuralaispalvelujen mainosten joukosta. Hänen perheensä väittää, että kuvan nainen vain muistuttaa häntä. Sitten Zoe löytää vanhemmasta lehdestä samalta paikalta toisen naisen kuvan – ja pian tämä nainen joutuu rikoksen uhriksi. Onko Zoe itsekin vaarassa, vai onko kyse vain sattumasta? Mikään ei tunnu enää olevan sitä miltä näyttää. Zoe yrittää epätoivoisesti selvittää, voiko hän luottaa vaistoihinsa vai onko kaikki vainoharhaa. "

Clare Mackintoshin toinen suomennettu romaani on jopa parempi kuin naisen esikoinen Annoin sinun mennä. Siinä missä Annoin sinun mennä esittelee kouriintuntuvasti lapsensa menettäneen äidin tuskaa Minä näen sinut tuo pelon aivan lukijan iholle. Tunnelma on piinava, sillä et voi tietää mitä kanssamatkustajilla on mielessään. Tuijottaako joku sinua tarkoituksella liian pitkään vai ajatuksissaan vahingossa? Jääkö tuo mies samalla pysäkillä vain seuratakseen sinua väijyen sopivaa tilaisuutta? Turvalliselta tuntuneet rituaalit, jotka ovat tehneet päivistäsi mukavan kotoisia, voivatkin olla se mikä tappaa sinut!
Clare Mackintosh nimi on pinnalla kirjallisuusmaailmassa eikä suotta, poliisina toimineen kirjailijan suosio on täysin ansaittua. Annoin sinun mennä oli monien huulilla sen ilmestyttyä, eikä tämä toinenkaan kirja jättänyt kylmäksi. Odotan innolla kolmatta kirjaa, joka ilmestyy suomeksi ensi vuoden puolella. Mackintoshin kirjat ovat koukuttavaa luettavaa, kun tarina pääsi käyntiin en millään olisi malttanut laskea kirjaa kädestäni. Minun oli pakko saada tietää kuka on syyllinen. En olisi osannut arvata kuka kaiken takana oli, vaikka osan totuudesta osasin oivaltaa. Loppu tulikin minulle täytenä yllätyksenä - olin hetken aikaa suorastaan järkyttynyt, kunnes kaikki kävikin järkeen. Kun yllättäviin juonenkäänteisiin, piinaavaan ja latautuneeseen tunnelmaan lisätään mielenkiintoiset henkilöhahmot ja sujuva kerronta on aikalailla erinomaisesti viihdyttävä paketti kasassa. 

Suosittelen lukemaan, kirjan parissa takuulla viihtyy! En suosittele kuitenkaan lukemaan julkisissa, sillä kirja on omiaan saamaan sinut vainoharhaiseksi!

Annan kirjalle 4,5 / 5 pistettä!

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: Gummerus
Ilmestynyt suomeksi: 2018
Alkuteos: I See You (2016)
Sivuja: 413
Suomentanut: Päivi Pouttu-Deliére

Mistä minulle: Arvostelukappale


4 kommenttia:

 1. Minäkin pidin tästä kakkosesta hieman enemmän kuin ykkösestä. Nyt on kolmoselle kovat odotukset.
  Loppu oli jälleen trillerihuippua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmosta kohtaan odotukset ovat kyllä kasvaneet. Toivottavasti odotukset ei vain pilaa lopulta lukukokemusta. :D

   Poista
 2. Pidin niin kovasti Annoin sinun mennä -dekkarista. Ehdottomasti myös tämä on lukulistallani. Kiitos hyvästä kirjan esittelystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Suosittelen kyllä lukemaan, tämä oli huikea! :)

   Poista