torstai 20. syyskuuta 2018

Henriikka Rönkkönen: Bikinirajatapaus

"Tervetuloa matkalle sinkkuuden ytimeen! Bikinirajatapaus johdattaa ujostelematta ohi Tinder-sydänten kohti sinkkuelämän kiperimpiä kysymyksiä: Miksi ihastun aina vääriin tyyppeihin? Mitä tapahtuu, jos viivyn treffeillä vessassa liian kauan? Mitä yhteistä on deittailulla ja uuden Netflix-sarjan aloittamisella? Mitkä ovat viestin odottamisen viisi vaihetta?

Ronski ja rehellinen Bikinirajatapaus on sinkkujen korvaamaton vertaistuki, seurustelevien tirkistysreikä, seksikommellusten gladiaattoriareena ja käytöksen kultainen kirja ekoille treffeille."

 Kuuntelin tämän Henriikka Rönkkösen toisen kirjan äänikirjana niinkuin hänen aikaisemman romaaninsa  - Mielikuvituspoikaystävän. Jälleen lenkkeillessä nauroin ääneen Rönkkösen karun rehelliselle tykitykselle naiseudesta ja sen vaikeudesta sekä sinkkuelämän kaikista puolista. Naisen huumori on purevaa, mutta jälleen kuunnellessa pysähdyin miettimään samaa kuin Mielikuvituspoikaystävän kohdalla - olisinko jaksanut kuunnella koko äänikirjan putkella loppuun vaivaantumatta? En olisi, siinä missä ensimmäisessä kirjassa vielä pidin, vaikka se saikin minut suorasukaisuudellaan punastelemaan, niin tämän kirjan kohdalla aiheet tuntuivat jo kulutetuilta. Bikinirajatapaus jatkaa tismalleen samalla linjalla kuin Mielikuvituspoikaystävä eikä tarjoa mitään uutta, paitsi  eri toilailuja ja koheltamista sinkkuuden syövereissä. 

Minua myös ärsytti suunnattomasti se kuinka paljon Rönkkönen oli kuorruttanut kerrontaansa ja vitsinsä erinäisillä eritteillä. Lasten altaan vesi on pissaista, paskaa oli vähän siellä ja täällä. Jos ei pissakakka-huumori sopinut meneillän olevaan tapahtumaan, niin sitten puhutaan pieruista, jos ei ilmavaivatkaan sovi kuvaan, niin sitten on dildo jumissa berberissä. Toki sekin saatiin ulos annelista kakan kuorruttamana. Minulla lähinnä heräsi myötähäpeä kirjailijaa kohtaan, jaksaako jollakin aikuisella muka toistuva pissakakka-huumori vielä naurattaa? Kyllähän se satunnaisesti viljeltynä, sopivissa kohdissa esitettyinä naurattaakin, mutta kun samaa kaavaa toistetaan valellen kaikki sillä itsellään, vie se hauskaltakin huumorilta terän. Monet kohellukset olisivat toimineet ihan ilman eritteiden mainitsemistakin. Just saying!

Tämä kirja myy seksillä ja sitäkin kirjasta löytyy. Nyt kuitenkin painopiste on enemmän pysyvän kumppanin löytymisessä sekä sinkkuuteen tyytyväisyytenä. Minuun tämä ei kuitenkaan enään iskenyt, enkä kyllä kuulu kohderyhmäänkään. 

Annan kirjalle 2 / 5 pistettä!

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: Atena
Ilmestynyt: 2018
Sivuja: 176

Mistä minulle: Storytel

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti