lauantai 6. huhtikuuta 2019

Lauren Graham: Talking as Fast as I Can - from Gilmore Girls to Gilmore Girls

"A funny, intimate memoir by Lauren Graham, the beloved star of Gilmore Girls and Parenthood, which recounts her experiences on Gilmore Girls - the first and second time - and shares stories about life, love, and working in Hollywood"


TAFAIC on Lauren Grahamin toinen romaani ja omaelämänkerrallinen kertomus hänen urastaan sekä siitä miten hän koki työnsä Gilmoren tyttöjen Lorelaina. Samalla hän avaa tuntojaan siitä miltä kakkoskierros sarjan parissa tuntui. Lauren kertoo siinä sivussa myös elämästään, nuoruudestaan sekä tiestään Hollywoodiin.

Vannoutuneena Gilmoren tyttöjen fanina, minun oli luettava tämä kirja, vaikka normaalisti en juurikaan lue englanniksi. Kirja osottautuikin suhteellisen helppolukuiseksi, ainakin minun englanninkielen taidoille ja pääsin sukeltamaan Grahamin kertomuksiin hänen elämästään. Kaikista miellyttävintä oli lukea Grahamin muisteloita Gilmoren tyttöjen kuvauksista ja Vuosi elämästä kuvauksien aiheuttamasta tunnemyrskystä. Olen samaa mieltä Grahamin kanssa siitä, että Vuosi elämästä -minisarjan lopetus tuntui enemmän cliffhangerilta kuin kaiken pakettiin laittavana grande finalena. 

Kovin syvällistä Grahamin kerronta ei ole. Hän ei paneudu juurikaan henkilökohtaiseen elämäänsä, kertomukset ovat lähinnä mukavia muisteloita ja sattumuksia eletystä elämästä. Kuinka asuntolaivassa asuvasta, koulunäytelmissä vaikuttaneista tytöstä tuli yhden suositun (todella ihanan) sarjan toinen päänäyttelijä? Mitä tapahtui Gilmoren tyttöjen jälkeen? Näihin kysymyksiin kirja antaa vastauksen sekä ja siihen miten Laurenin pitkään jatkuneesta sinkkuudesta oltiin huolissaan ja kuinka hän lopulta tapasi kumppaninsa. Kerronta on kuitenkin vahvasti Grahamin hersyvällä huumorilla höystettyä ja saa lukijan kyllä hyvälle mielelle sekä ajottain naurahtamaan jopa ääneen. Tämä olisi ollut mainiota kuunnella äänikirjana Laurenin itsensä lukemana, kuulin niin vahvasti lukiessa Laurenin äänen päänsisälläni kertomassa kirjan tapahtumia, joten veikkaan että äänikirjana tämä olisi ollut verrattain elämyksellisempi kokemus. Gilmoren tyttöjen -sarjan juju oli siinä, että sarjan hahmot puhuivat normaalia nopeammin ja enemmän. Lorelain ja Roryn keskutelujen seuraaminen onkin sarjan parhaimistoa, sillä sanailu on varsin nokkelaa ja huumoristista.

TAFAIC on mukava kevyt välipalakirja varsinkin Gilmoren tyttöjen -faneille. Kirja sai minut kiinnostumaan myös Parenthood -sarjasta sekä Grahamin aiemmin ilmestyneestä romaanista Someday, Someday, Maybe. Amerikkailainen myyntitaktiikka toimi tällä kertaa ainakin minun kohdallani!

Annan kirjalle 3,5 / 5 pistettä!

Tietoa kirjasta:
Kustantamo: Ballantine Books
Ilmestynyt: 2016
Sivuja: 224

Mistä minulle:  Kirjastosta

1 kommentti:

  1. Oho, on mennyt multa ohi tällainen kirja! Täytyypä pistää lukulistalle

    VastaaPoista